Blod bara massa blod!!

Hallo i stugan!

I morde hände nått fruktansvärt en av våra hästar fick åka till djursjukhuset.

Jag och Malin skulle åka med två hästar var till en annan ridanläggning i närheten av oss och hoppa lite i dag . När vi skulle lasta Matilda så slet hon sig och sprang iväg och när vi försökte fånga henne sprang hon bara raktöver än. Tillsist fick vi in henne bakom min trasport så vi kom påvardera sida av den, men då hittade hon en liten ingång mellan ett högt elstaket och en betong mur. När hon märkte att hon inte kom längre så försökte hon först gå igenom staketet men märkte att de var el på, så då kom hon på den dumma iden att försöka hoppa över muren in i vår gödselstack vilket inte gick. Hon kom halft över med frambena rullade sedan runt på sidan och försköte kravla sig över, efter en stund hängde hon med frambena på ena sidan och med bakbena på den andra. Efter ett sista ryck sprattlade hon sig över med bakbena med och hamnade bakom skithögen. Där låg hon ett tag och vi var helt panikslagna viste inte hur vi skulle få upp henne eller vad vi skulle göra.

Men tillsist kunde vi få upp henne genom att hon själv reste gå sig och började klättra upp, när vi väl hade henna på plan mark igen så såg vi allt hemskt. De rann blod från alla fyra benen, fram sidan av benen var helt skinnflådda och stora sår. Vi fick stopp på blödandet av några sår som vi kunde lägga förband på, men de var mycket mer som behövdes göras. Tillsist kom veterinären och titade på de, han sa att hon var tvungen att åka till djursjukhuset och opereras så snabbt som möjligt. Fick reda nu precis att hennes knä hade flisats sönder så benflisor hade spridit sig i knätt, att hon har opererades i jätte många timmar.

Som Malin sa: Jag har aldrig sätt en så trasig häst! Håller verkligen med det är sådan sår som man bara ser i på foton och tänker vad man skulle göra om de händer än själv. De var så fruktansvärt och se hur allt hände och sen se alla sår och allt blod. Hade gärna kunnat ta bort dom bilderna från mina ögon!

De var de! Kanske inte den roligaste bloggen, men var tvungen att berätta!!

Nu ska jag faktiskt sova är jätte trött!! Go natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0