Vi SKA ha björkar!!

Hej hopp i stugan!

I onsdags var jag, Sara och Sofia på äventyr! Vi hade bestämt oss för att vi skulle ha björkar till vår midsommar stång , som förövrigt bestog utav ett hinderstöd och en avbruten bom. Man tar va man har, heter de va??!! men den såg lite naken ut så vi ville ha lite gröna löv och klä den med. Så vi gav oss i väg på jackt efter de gröna träden, frågade Malin om hon viste var det kunde finas björkat och hon de viste hon. Lite underligt att hon viste var de fanns björkar, men hon har bot här i 9 år nu och man kan inte fira midsommar utan de fina träden.

Stället hon tippsade oss om var i en skogsdunge vid en rastplats, så vi åkte ditt när vårt arbete vare slut i stallet. Och mycket riktigt där fanns de björkar stora som små. Vi satte i gång med att såga och klippa de vi ville ha, verktygen hade vi lånat av Peter ( vi frågade först) "tror jag"! När vi hade fått några stora fina björkar kom vi på att de skulle vara väldigt jobbigt att släpa tillbaka dom till bilen, så då kom vi på att vi kunde ta bilen till träden. Öppnade en vägbom som inte var låst, som tur va och körde in på skogsvägen. Vi lasstade in alla de fina bladen i bilen, vilken bil tor ni att vi hade? jopp vi hade Volvon gamla hederliga Volvon, den har varit med om mycket den.

Av en ren slump såg ja en bil bromsa in på vägen utanför, näää DEN SVÄNGER skricker Sara och släpper allt hon har i händerna och kastar sig in i bilen. Sofia och jag gör samma sak, va ska vi göra nu? KÖR skricker Sara, men frågan är bara vart, men vi följer vägen längre och längre in i skogen. Eller väg och väg de var mer en stig som en bil fick plats på. Vi viste inte vart vi var eller om vi skulle komma ut ut skogen.

Efter en stund av skumpande tyckte ja att vi var i Meyn, de är ett ställer där vi brukar galoppträna. Alldeles riktigt vi hade kommit till Meyn, men de var bara de att vi var på fel sida av vägbommen och denna var låst!! Men då hittade vi en gräsväg längsmed den annadra vägen, Sara sprang bort och tittade om vi kom ut där. Jopp hon vinkade in oss, men de var bara de att vi kom in på någons gårdsplan. När vi körde förbi huset såg vi en gubbe stå i fönstret och titta på oss, han måste undra vad de var för galna utläningar som kör på hans gård med bilen fylld med björkat. Stulta sjörkar! Tur att man har svensk bil ingen kan kolla upp vem man är!

Fan verktygen, de ligger kvar i skogen. Vi åkte hem och lämnade av våran skatt och satte allt i vatten, sen var vi ju bara tvugna att åka tillbaka. Vi var väldigt försiktiga när vi åkte förbi, skit de stog en bil där. Vi körde och pakerade på en annan liten väg och väntade på att bilen skulle köra så vi kunde gå in i skogen och ta tillbaka Peter sågar och häcksaxar.

Vi fick ju inte med oss jätte mycket björk, så vi tog några till när vi ändå var där inne och hämtade sakerna. Men denna gången vågade vi inte köra in med bilen, så vi drog de sista grenarna dragandes bakom oss till bilen. Hoppas inte de var någon som såg oss! Sen åkte vi hem och pustade ut efter våra galenskaper!!

Ursäkta stavningen detta gick väldigt snabbt att skriva, måste ut och joibba nu!!

De kommer mera info om när vi klädde vår midsommarstång =)

Kommentarer
Postat av: mamma friman

Det märks att du har varit med din mormor och stulit gran ha ha

2009-06-19 @ 18:03:08
Postat av: Anna Sindahl

Hahaahaaa! För sköna ni är! Svensk midsommar till varje pris! :DGrattis till alla fina placeringar oxå! ;)

2009-06-21 @ 11:55:31
Postat av: Linda o Bilbo

Jag vill se bilder på midsommarstången!!!! ;D

2009-06-21 @ 20:28:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0