Tävling igen=)

Först och främst ber jag om ursäkt för min stavning, men de flesta vet att ja inte är så bra på att skriva och stava. Men ja tycker jag har klarat mig väldigt bra här i livet ändå. Dessutom har ni något mer att skratta åt =)

Gårdagen tillbringade jag i Gross Parin med hästarna Matilda ( Mini Moke) och Franky Boy och även Peter och Anneke. Vi åkte kl 8 på morgonen, ja skulle köra efter Peter som vanligt för ja vet aldrig vart vi ska. Jag var inställd på att köra som en biltjuv efter honom som föragången, men de behövde ja inte som tur var. Han körde nästan i normal hastighet och han saktade ner innan vissa kurever. Men ja var tvungen att köra mot två röljus, för när de slår om till gult gasar han på istället för att skta ner, så de var bara för mig att blunda och köra och hoppas inte någon såg mig. "Naturligt vis såg väldigt många mig"  men än så länge har ja kvar körkortet och bilen är hel!

När vi var framme var de bara att lasta ut och sadla på engång, jag skulle rida om en halv timme! Som tur är får man rida runt på banan innan, så ja red och visade Matilda hindrena och jag lärde mig VA banan. Men de hjälpte inte så mycket att visa henne hindrena hon var lika tittig och klämmig ändå. Precis när ja skulle starta började de hagla så himla mycket och de gjorde så jävla ont i ansiktet , de kändes som om någon skulle skjutit tusentals ärer på mig. Men vi kom runt utan några fel men sprången gav inte många poäng!

Sedan kom den långa väntan, tre timmar tills jag skulle rida Franky Boy. Men tiden går när man först hjälper Peter med att göra i ordning några hästar, sedan gå VL terrängbanan och förstås MAT. Man får inte glömma att äta!! Och förstås kom de ett till hagel regn så de var en stund som gick till att stå under tak. Tillsist var de våran tur och han var som han brukar (stark) men han hoppade väldigt fint och vi fick notan 8,4 som gav en anndra plats.

Nu snart ska ja gå ut och rida Loppan och Fritz!


Franky Boy och ja i Süderlügum                                  Matilda och Malin i Süderlügum

Konstiga kunder!

Hallo på era alla!

Idag har vi haft väldigt konstiga kunder. Först värkade de helt normala, vi började visa några hästar sen efter ett tag började de säga hur vi skulle rida hästarna hur de skulle gå. De sa hur hästen skulle hoppa och hur vi skulle göra för att de skulle hoppa så som som ville. Sen tillslut ville de rida en av hästarna, ja tänkte då att hon kunde lite åtminstone. Men inte de, hon kunde inte rida för fem öre kunde inte få en häst att fatta galopp hon satt med långa tyglar och försökte att rida lätt men de gick absolut inte. Men hon hittade en häst hon ville ha, stallets störst, tungsat och klumpigaste häst Arlando. Han kan inte hoppa ett hinder på 1 meter utan att riva, så ja tänkte att de kanske passar ihop.

Sen på eftermiddan var de knoppning på schemat (som har blivit en vana), efter att ha ridit 8 hästar på de gröna och förbjudna fälten i SOMMAR solen. Imorgon blir de unghäst tävling i Gross Parin med Matilda och Franky Boy!

Har fått några bilder från förra gången!


Fritz (Never Sey Never)                             Argie

      
Franky Boy                                             

Hornsmühlen

I går var vi på tävling i Hornsmühlen, med Kimberley och Barny. Loppan och Picc fick också följa med och springa runt terrängbanan. Som vanligt får ja starta först hade start tid 8,00 så de var bara att ställa klockan på halv 4, ta sig upp ur sängen och åka till stallet och fodra. Sedan åkta vi kl 5 och var frame vid 7, så det var bara att sdla och rida fram till dressyren.

Det var en VL denna dag, med en jätte fin och lärorik terrängbana. För Malin gick de väldigt bra hon kom två med Barny, för mig gick de så där fick en bra terräng runda, det var de svåraste Kim har gått, i alla fall med mig =). Vi hamnade precis utanför placering. Loppan var jätte i sin terräng hoppade jätte fint och väl, tyckte lite syns om henne att behöva stå i transporten hela dan för att gå en terräng runda sen sist av alla på kvällen. Men tur att de gick bra annars hade de varit jobbigt.

I dag fick ja lite sov morgon men kunde förstås inte sova så långe, gick upp vid 9 och var i stallet 10. Jag skulle bara rida tre hästar i dag så jag passade på att tvätta lite. Först blev de alla vintertäkena sen gick ja på transporten och spolade ur den, känner mig väldigt duktig.

Malin åkte till Irland i dag hon ska titta på hästar med en av sina häst ägare. Se om hon hittar några fina unghästar, för vi har ju inga hästar just.... =)

Hej då på er!

Pris utdelning Pris utdelning

Geländepferde.

I går var vi i Süderlügum på tävling med unghästarna. Kan börja med att alla hästar blev placerade utan Frits. Men han sköte sig väldigt bra ändå, de var första gången han var ute på något så spännade. Jag red en Eignungsprüfung med honom, då rider man ett kort dressyr program med skritt, trav och galopp 4st hästar samtiding efter varandra. Sedan hoppar man fyra banhoppnings hinder och fyra terräng hinder och går igenom vatten. Jag var väldigt skäptisk till detta,  föreställde mig hur de är att rida ett program efter varandra med 4 st unghästar, om en hoppar till gör ju alla de. Men de var faktiskt väldigt roligt =) och Frits var jätte duktig, ville inte riktigt göra halt så vi red in i hästen framför men som tur var den snäll!! =) Sen var de hoppning detta var lite vingligt men vi kom över alla hinder och igenom vattnet, så är jätte nöjd med honom. De blev inte någon jätte bra nota ( poäng), men han lärde sig jätte många nya saker denna dag.

Sen var de Argies tur, red en geländepferde A med honom och de kunde nog inte gå bättre de blev en andra plats med 8.6 Malin tog hem segern med Bella 8.8 och tredjeplatsen med Matilda 8.5. Lite roligt att vi tog trion där, vi tjejer från Sverige! I en geländepferde rider man en terräng bana med 10-12 hinder och sen efter får man en nota och den som har bäst vinner. Vad som ja tycker är väldigt bra med sådana tävlingar är att man får rida omkring på terräng banan innan klassen börjar och visa hästarna hindrena så dom slappnar av och kan göra en bra runda. De ger hästarna så mycket mer erfarenhet än att komma in på en helt ny bana och försöka prestera på topp, de klara inte en 5-åring. Hästarna får mycker mer självförtoende och klarar bättre av att komma till nya ställen, när de märker att det inte är farligt.

Sista hästen för dagen var Franky Boy, med honom red jag en geländepferde L. Som vanligt är han jätte pigg och sticker de fyra första hindrena, efter dom så börjar han slappna av lite och börjar hoppa bättre. Vi kom runt banan med 8.0, jag är inte helt nöjd med honom vet att vi kan bättre, men de räckte till en 6:e plats. Peter tog förstås hem segern med 8.5.

Och som vanligt har Thomsen Team en löshäst på tävlingen, denna dag var de Peter som åkte av en 5-åring som hade väldigt kul när han sprang runta där och visade upp sig =)

En sak till de har slagit alla fält runt omgring oss, så de luktar sååå gott. Och de bästa med de är att man kan rida på dom sen. Även om man inte får!!!

Hade bra =)

Vilken vacker bild Malin tog!

Knoppning!

Hej Hej!

I dag har de inte hänt jätte mycket, blev mest dressyr ridning på de flesta hästarna. På lunchen kom de kunder från Frankrike till stallet , så de blev bara snabbt in och äta och ut igen för att fixa till hästarna. De tittade på nästan alla Peters hästar som vanligt och några från oss, men de fanns ingen som dom fastnade för. Att åka ända från Frankrike och inte hitta någon man tycker om, skulle för mig kännas lite jobbigt. Jag tycker de är jobbigt att åka till skåne och titta på häst! Det kanske är lite skillnad på hästarna, Peter har ju ändå ett OS-guld från i fjol så han har ju kunder från hela värden. Men just nu har an väldigt månag som är långt ifrån tävlings banan och de är stakars Sara som får kämpa med dom.

Eftermiddagen ägnade vi oss åt att fläta och knoppa alla hästar som ska till Süderlügum i morgon, på Geländepferdeprüfungen. Det är en tävling för unghästar, där man rider endast en terräng bana på ca 10 hinder, beroende på vilken klass de är och då får man en stil nota den som har högst vinner. Domarna bedömer hur hästen galopperar hur den tar hindret och hur ryttaren inverkar och påverkar hästen. Hästarna som ska gå i morgon är: Bella, Matilda, Artgie, Frits och Franky Boy.

Kommer med resultat i morgon!

Nu ska ja äta chokladpudding =) svensk chokladpudding :P

 

Lårkaka!

Har precis bytt om till bikini och satt mig i solstolen utanför de lilla huset. Tänkte äta lite rester från helgen, de blir nog morot och cocos soppa.
Innan ja fick lunch så har jag och Malin hoppat några hästar på de nya underlaget som har blivit super bra! Hästarna gick också bra. Ja red Artchie och Frans som vi nu kallar Frits, för alla tycker de är lättera att säga och han hette de föra gången han var här. Som de ser ut nu blir de hoppning med de andra hästarna också, men man vet aldrig allt kan ändra sig här på några minuter.

I lördags var de inte min och Saras dag! Hela team Thomsen skulle åka och träna unghästarna på en annan terräng bana, som ligger ca en timmes resa här ifrån. Oturen var frame först hos mig, Malin skulle lasta ut Artchie ute transporten ja stog bakom och skulle öppna bommen. Då plötsligt hästen kastar sig ut vänder rumpan mot mig och får in en full träff rakt på mitt lår. Artchie springer iväg ner i ett dike, försöker springa igenom tagtråd men märker att de gör ont och försöker hoppa. På nått sätt i alla fall kommer han in i hagen och springer några varv med de andra hästarna där inne, tillslut får vi tag i honom. Ja ser framför mig hur alla benen är sönder slitna av tagdrågen, men han hade änglavakt den dagen tre små skrapsår fick han på frambenen. Så de var bara att sadla och rida iväg till terräng banan.

Nu var de Saras tur! Peter , Anneke (jobbar också hos Peter) och Sara hade redan börjat när vi kom. Ja och Malin började värma upp våra hästar när vi såg att både Anneke och Sara stog på marken vid vattenhindret. Första tanken var att de hade ramlat av, men nått ännu roligare hade hänt kanske inte Sara tyckte just då. Alltså.. Sara hade gått ner i vattnet med sin häst för att Annekes häst inte ville gå i, tillsist hoppade hästen i, men hoppade rakt på Sara så hennes häst ramlade omkull och båda två gjorde en dykfärd rakt ner i vattnet =) lite roligt tyckte ja de var. De lät väldigt roligt när Sara sen skulle berättade hur de gick till, hon var blöt hela hon men de vara bara att ha god min och hoppa upp och förtsätta rida. Annekes kommentar var: Swedish girls!!

Sen på kvällen satt vi de svenska tjejerna och tittade på Eurovision Song Contest och försökte heja fram Sverige, men ja är rätt nöjd med att Norge vann!!

Nä nu ska jag ut och jobba igen. Hej svejs!!

Ny sand!

I dag kom de ny sand till ridbanan, de behövdes verkligen. Den var väldigt dålig så som den var innan, hård och stum. Men nu som alla nylagda banor är den lite tung och lös men hoppas den sätter sig efter ett tag. De var väligt stor skillnad och rida på de nya undelaget, Malin och jag tog ett dressyr pass på kvällen när allt var klart.

I morgon är de den stora finalen..., slagerfestival ska de bli här i de lilla svenska huset i Tyskland. Själv klart hejar ja på Sverige, men har inte ens hört låten. Har hört att den inta ska vara bra i alla fall, så kanske ska hej fram Tyskland i stället. Men den är inget bra den häller, alla på scenen är utkläda till apor! Så vi får se hur de går, men ska sitta bänkad framför TV när de drar i gång!

Nu blir de sängen! Go natt!

Sol, sol!!

I dag har de varit soligt och fint väder, en härlig dag helt enkelt. Det har varit en relativt  vanlig dag. Jag började i stallet kl 7 med att fodra hästarna, sedan blev de utsläpp av dom som inte skulle ridas på morgonen. Nu till de roliga mockningen som alltid måste göras! Först red jag Kimberley ett kort dressyr pass, för att det skulle komma kunder på eftermiddagen som skulle prova henne och hon behöver lite extra trim för att hålla sig i skinnet. Sedan brev de en sväng till terräng banan för mig och Loppan och för Malin och Barny. De skulle få skippa dressyr träningen på banan en dag, så de blev trim på de gröna fälten istället. Som jag tror uppskatades av både Loppan och Barny.

På eftermiddagen kom kunderna. Ja tror de provade alla Peters hästar, de kändes så i alla fall=) Ja visade Kim som ja skulle ,men jag kunde gå tillbaka med henne till stallet när ja hade tagit några varav på banan. Hon var alldeles för liten tyckte dom och tur att dom tyckte de för han var väldigt lång som skulle rida.

När dom hade åkt skulle ja och Malin hoppa de ungahästarna. Till vår besvikelse var Fras halt så de blev inget hoppande för honom ,han fick gå tillbaka till sin ompis Henke i den stora hagen i stället. Tror att han har fått nån smäll av Henke de är båda lite hingstiga och man  vet ju hur dom kan sparka på varandra.

Nu ska ja sova! Go natt =)Tur ja var koncentrerad!!

Varit ledig!

I dag har ja varit ledig, då passade ja på att sova nästan till 9, låg i sängen till nio i alla fall. När man är ledig kan man äta en lång och härlig frukost som man inte hinner när man jobbar och ska vara i stallet vid 7. Sedan blev de en sväng till Flensburg där jag shoppade upp mina få slantar. De blev en rosa, lila knäkort klänning, viste inte om ja skulle våga köpa den men slog till i alla fall. Tänkte ha den på bröllopet jag ska på i sommar, ja tror ja kommer bli fin. Sen blev de lite små saker både här och där.

Sen blev de en sväng till stallet och ett dressyr pass med Loppis, som Malin hjälpte mig med.

Nu sitter vi i soffan och dricker te och har ätit lasagne som jag hade gjort till oss.

Har inte fått några bilder än från Süsel men hoppas verkligen att ja får några!

Puss hej

Frans

Hallo, Hallo!!

I dag kom Malin hem från Marbach med en placering i wold cup. Sophie och Picc som hon hade haft med sig,var väldigt glada att komma hem efter tolv timmars åkande genom Tysland. De båda var värkligen värda att få komma ut i sina hagar och rulla sig och äta gräs.

I går kom en ny häst en 5-årig valack, som ja ska rida och tävla denna säsongen. Han heter Never say never men de tyckte jag inte var något bra namn, så ja kallar honom Frans de tycker ja passar honom mycket bättre. Malin är inte riktigt överens med mig men ja tror de blir Frans nu! Ja och Malin var uppe på terräng banan och testande honom i dag. Han var jätte fin, travade och galopperade backe upp och backe ner. Malin ville också att ja skulle ta nått litet hinder så vi fick se om han kunde hoppa eller inte. O de kunde han, han hoppde över de små stockaran och häckarna som ingenting! Vårat mål är Bondeschampionat i höst, de är som svensak Breedes. Han kommer bli jätte rolig att jobba med tror ja!

Nu ska jag prata lite med mina vänner!

Hej, hej

Helgens tävling

3 hästar, 9 moment, 1 dag!

Gårdagens tävling var rolig och lyckad, men LÅNG.
Avfärd skulle ske 04:45 så de var bara att ställa klockan på halv 4 och försöka komma upp ur sängen. När vi väl var i väg så hade ja vaknat till som tur va... Vi skulle köra efter Peter, för vi inte viste vägen. Det var svårare än ja trode, han körde som en bil tjuv fattar inte hur han kunde ta alla snäva kurver med en lastbil PLUS en transport efter. Den hängde och slängde där efter som en liten vante. Men vi hade inget val de var bara att hänga på.

Äntligen frame... efter några häftiga inbromsningar, omvägar och en u-sväng.

Hästarna jag hade med mig var Loppan, Franky Boy och S-Kimberley. Eftersom allt var på en dag så är dressyr och banhoppning på förmiddagen och terrängen på eftermiddagen. Kändes om ja satt på häst från kl.halv 8 till halv 1, då ja var klar med alla hästarnas dressyr och hoppning. Kims dressyr blev ja väldigt nöjd med, hon var välidit lung och fin (ovanligt för henne) fick 58,7 straff, hennes hoppning var och fin med en felfri runda. Franky hade några grova missar i dressyren så fick inte så bra som jag hade hoppats på och ett nerslag i hoppningen. Loppan hade inte sin bästa dressyr dag och ett nerslag i hoppningen.

Nu gick tåget mot terrängbanan, den var värkligen fin och inbjudande att rida. Efter att ha gått två terrängbanor på en timme, så satt jag i sadeln igen för sjunde gången.
Kort ooch gott om terrängn, alla hästrana var jätte fina och felfria. Slutresultaten räckte till en 2:a plats för Kim och en 7:e plats för Franky.

Hemfärden började vi med att åka efter Peter men gav upp efter ett tag när han drog i väg med sitt tåg. Men ändå var vi hemma först ( Peter var tvungen att tanka :p) När vi parkerade hemma var klockan halv 10, då var både hästar och människor trötta men nöjda efter en fin och lyckad dag i Süsel.

Tyvärr har jag inga bilder än men hoppas ja får några från tvälingen, då kommer jag lägga upp dom på engång.

Nu ska ja sova... Go natt!!!


  

Väntar

Hej!

Sitter i soffan nu och väntar på min mamma som sak komma ner över helgen, vilket ja tycker ska bli jätte roligt!!! Behöver henne också till helgens tävling :P som blir i Süsel med 3 hästar på en dag. De kommer bli en stressig dag så de kan vara bra med en mamma vid sin sida som hjälper till ochstöttar.

Oooo nu kommer mamma, får sluta nu. Ska göra klart maten som jag håller på att lag till oss.

Skriver lite mer i mon! 

Hej på en stund!! 

Tävlingar

Några tävlingar
Just nu är vi mitt uppe i tävlandet, de är tävlingar varje helg och ibland på onsdagarna för de ungre hästarna. Jag har hunnit rida två terräng stater med Loppan. De har gått bra men är inte helt nöjd men våra insattser. Vi började med en VL i Bad Segeberg, de motsvarar en svensk nationell CIC*. De blev en bra dressyr för att vara Loppan, i banhoppningen blev de tyvärr ett nerslag. Kan hända när man äntligen får komma ut på de stora gräsbanorna, som Loppan tycker är väldigt roligt. Terrängn var vi felfria med en väldigt bra känsla.

Var även i Bad Segeberg med Franky Boy, en 6-årig valack som jag ska tävla några tävlingar med denna säsongen, ska bli jätte roligt. Med honom red jag en VA, ungefär som en Lätt klass i Sverige. Vi fick de bästa straffen i dressyren nämnligen 36 straff, men även Franky tyckte de var roligt att komma ut på en stor gräsbana så de blev tyvärr ett nerslag för honom också. Terrängn gick stålande så vi hamnade slutligen på en tredje plats. En bra debut tycker jag!
      

Sedan var jag och Loppan i Bredeneek och red årets första CIC**. Dressyren var som vanligt Loppan ser spöken runt varje hörn så vi fick inte några lyssande poäng, men är nöjd för hon var väldigt fin på framridningen så de är bara att tävla på så hon lär sig att de inte finns spöken. Hoppningen var fin fast ett retligt nerslag. Sen kom terrängn, som var fin och väl byggd. Hon  var jätte fin tills vi kom till hinder nummer fem där vi fick ett jävligt dumt stop som jag var irriterad över väldigt länge. Om jag tänker efter är jag fortfarande arg över de, kan inte riktigt släppa de. Men men vi kom över sen och fortsatte banan runt, utan problem.

           


Helgen efter gick lasbilen till Bordesholm med S-Kimberley ett 7-årigt sto. Detta var min första stat på henne jag viste att hon kan bli spänd och lite galen på tävling så jag hade inte så höga krav på vår debut. De blev en väldigt lugn dag för mig, det är inte jätte ansträngande att ha en häst med sig på tävling. Väldigt skönt och fin väder var de också så ja passade på att sola mina vita ben. Dressyren blev som ja trodde spänd och okoncentrerad, banhoppningen var inte bättre blev tillslut två rivningar. Men sen kom terrängen där Kim gick som ett skott fram över stock och sten, de blev en felfri runda. Till min förvåning senare på kvällen när Malin tittade på resultaten, kom jag precis utanför placering. Så nu väntar vi bara på nya äventyr!

             

Nykomling!

  
Hej Alla Glada Människor!!

Äntligen har jag kommit på att jag kan skriva en blogg om allt som händer här nere i Tyskland. Har aldrig gjort något sådant tidigare så de kan bli spännande och se hur de går om ja klara de. Min vänner vet att ja inte är något bra på att skriva och formulera mig bra men jag lovar att ja ska göra mitt bästa.

Just nu sitter jag och titta på House med SVENSK text annars går de inte. De är det värsta med Tysk TV allt är dubbat, det är väldigt jobbigt när man vet hur personen ska låta, särskilt Dr. House. Nä, nu tänkte jag berätta i korthet vad jag har gjort här i Tyskalnd nu i ett halv år.

Jag kom hit till Malin Larsson den 7 september, så nu har ja varit här exakt 8 månader. Jag har med mig min egna häst Loppan (Lady-Grey) som jag tävlar CIC** på. Malin som ni kanske har läst om i ridsport eller andra tidningar bor och jobbar här i Tyskland. Hon har ungfär 10- 12 hästar i alla åldrar och tävlar på svår klass nivå.
Ja kom hit när alla tävlingar var slut, eller nästan alla den kanske mest viktigaste återstog, unghäst VM i Frankrike för Malin och Walter ( Versatels Walter von der Vogelweide). Som ni kanske vet van Malin, Walter blev värdens bästa 7-åring 2008.


Nu hade vi bara den långa vinter framför oss, innan tävlingarna tog igång igen under Mars månad. Men den tiden är väldigt bra till att förbereda sig inför säsongen.
Äntligen blev det vår och tävlingarna trog i gång på allvar. Vi började med några inomhushoppningar för att få i gång hästarna, sen blev de terräng tävlingar varje helg.

Vi har haft fullt upp varje helg med olika tävlingar, Malin har varit på sina och jag på mina. Jag har fått lov att rida och tävla några av Malin hästar som ja är väldigt glad för. De kommer bli väldigt roligt  och se hur de kommer att gå under säsongen, än så länge har de gått bra och de är bara början. Ska berätta mer om hästarna senare.


RSS 2.0