Alltid på resande fot.

Tjena tjaba hallo!!

Nu är jag är hem kommen från en underbar vecka i Frankrike. Vi har haft de jätte bra och lagom mycket att göra, inget stress och inte långtråkigt =) De känns väldigt skönt att ha avklarat VM debuten och dessutoon med bra resultat. Tävlingen var helt fantasktisk, en så fin anläggning med så många möjligheter. Banorna var en klass för sig =) De ända som inte var tipp topp var att de var långt från stallet till tävlings arenan, men de kunde vi leva med när de var så fint och när man bara har en häst är de inte jobbigt =pPå bilder ser man framridnings banan just när bilden togs på gick dressyren men den användes även till framhoppning på söndagen. I mitten av allt var själva arenan som vi både hoppade och red dressyr på. De var en härlig känsla att rida på en så stor arena bland allt folk.De här en är bild över en liten del av en jätte stor galoppbana, där även start och mål var för terrängen. De var väldigt vakert på kvällen när de var mörkt och ljuset från stan bakom lyste upp över banan.

Åter till min ritt! Jag börjar med dressyren som jag red på torsdags eftermiddagen. Hon kändes väldigt fin och avslappnad på framridningsbanan, jag blev själv lite fövånad över hennes beteende men glad att de var på de hålet! Men sen tio minuter innan man fick gå in på banan så fick man va på en egen plats och finslipa på de sista. Där kände jag bara att jag fick bomb under mig! Kimberley började små bocka och var irriterad över min frack (som hon aldrig har bryt sig om innan) men de fanns inte så mycket att göra med så kort tid så jag försökte göra de bästa av situationen. Jag kom in på arenan och kände hur Kim började spänna sig, men ändå höl hon sig lugn fram till första hörnpasseringen rakt framför domarna. Där kom ett sprong rakt upp i luften och sen börja galoppera på stället, de var bara att le och rida vidare. Sen kom nästa hörn där hände samma sak, då tänkte ja de här kommer sluta i katastrof. Men sen höl hon sig på mattan och gick en riktig fin uppvisning., Är väldigt nöjd med henne, att hon kunde lugna ner sig och tänka på annat =) Men de blev inga strålande poäng i alla fall, men är jätte nöjd. Tyvärr har jag inga bilder än men hoppas att de kommer så småning om!!

Bjuder på en bild i från stallet hemma, de är Kathi och Kimberley som myser i boxen! (Kathi var med och hjälpte mig och Malin under veckan i Le Lion)

Sen väntade terrängen...... Jag var väldigt nevös inför dettá moment! Hade gott banan minst 4-5 gånger, så nu var jag säker på min plan genom hela banan. Minuterna innan jag skulle gå ut i terrängen var fruktansvärda, men så fort klockan räcknade ner från tio sekunder så var jag helt fokuserrad på vad jag skulle göra och hade inget annat än banan framför mig klar i huvudet.

Jag var i väg, nu fanns de ingen tvivel i tankarna nu var de bara att köra järnet och har roligt =)

Och roligt de hade jag de kan jag lova!!!! Kimberley viste precis vad hon skulle göra och tyckte de var jätte roligt ute i skogen, lite för roligt på vissa ställen tyckte jag men de lösta vi utan problem. Att komma i mål efter en sådan bana och veta att man är nolla de var helt otroligt.

De här är andra vattnet ett av de svåraste hindrena. Jag har bilder på alla hinder så för den som vill se mer är de bara att höra av sig!

Här är hinderat jag hade mest respekt för, här ser man baksidan av de. Man red upp på taket sedan var de 2 meter djuplandning i en nerförsbacke 5 galopp språng fram till en väldigt smal tårtbit.

Här står jag på taket och tar bilden, alla som vet att jag är höjd rädd förstår att jag hade svindel när jag stog där uppe och tittade ner. Men de var bättre när jag satt på häst konstigt nog!!!

Här är ännu en bild nerifrån!

Nu återstod bara bara banhoppningen, vi hade hoppat lite några dagar tidigare och då kändes Kimberley väldigt fin och hoppade avslappnat. Men jag hade inga stora förhoppningar, jag viste att de var en stor och svår bana och hästarna reagerar på all public när dom kommer in. De kändes väldigt bra på framhoppningen allt stämde bra och jag var lugn. Så sammanbiten och fokuserad som jag var innan jag red in på arena de har jag aldrig varit. Var jätte nevös men ändå kände jag mig lugn på samma gång, bara jag red efter min plan kunde jag fixa de tänkte jag. Och alldeles riktigt, jag gick i mål med noll fel i unghäst-VM, den viktigaste tävlingen på året. Kan inte beskriva med ord hur lycklig jag var när jag lämnade banan =)

S-Kimberley och jag slutade på en 22 plats på unghäst-VM 2009 i Le Lion är verkligen helt nöjd med min och hennes prestation.

Tack Kimberley för detta året! Vill också tacka Malin och Kimberleys ägare Hans som har låtit mig rida denna fina häst =) Kommer sakna henns galna på hitt!!!

I går hade tjejerna lagat mat till mig som en liten avskeds middag, de var verkligen jätte gott! Tack så mycket alla!! I dag blir de sista utgången med tjejerna, sen blir de hemfärd i morgon! Kommer sakna tyskland JÄTTE mycket de lovar jag, men de ska bli skönt att komma hem och ta hand om allt där hemma och försöka starta upp nått eget. Detta år hos Malin har get mig hur mycket som helst kan inte beskriva hur mycket som jag har lärt mig, allt i från de små knepen till att rida stora mästerskap!

Med denna blogg blir det de sista jag skriver här i från Tyskland, hedan efter kommer de handla om hur de går för mig och mina hästar hemma i Sverige på Stall Stommen! Hoppas ni fortsätter att läsa =)

Tusen Tack till alla än en gång, detta är ett minne för livet!!

Unghäst-VM

Hej på er alla!!

De här börjar bli lite tjatigt att ja alltid måste be om ursäkt de första jag gör i varje blogg jag skriver, så idag tänker jag inte göra de =)

I morgon åker Malin och jag till Frankrike, mot unghäst-VM med Barny och S-Kimberley. De ligger ungfär 20 mil söder om Paris tror jag dit vi ska, Malin har bättre koll på det där än vad jag har. Jag är bara glad att vara med =)
Planen är att vi ska lämna stallplanen kl.10 i morgon och då måste allt var färdigt och i tipp topp. Jag hoppas verkligen att jag har packat allt nu, mitt rum är helt tomt så jag borde inta glömt nått.

S-Kimberley

Nått mer som har hänt sen sist jag skrev? Nä jag tror inte de.

Joo, vet inte om jag har skrivit de men. Malin Josefsson har kommit ner hit till Tyskland och de är hon  som ska ta över mitt jobb när ja åker hem. Hon kommer klara de här jätte bra de är jag säker på, min hemfärds tid är inte riktigt spikad än. Men de blir någon gång i början av nästa vecka, när vi är hemkomna ifrån Lion och är jätte nöjda =)

Jo, de var en sak till! Loppan och Caspino har lämnat Tyskland och står nu hemma och väntar på mig. Längtar redan efter dom, de känns lite tomt här nere när dom inte är här och gnäggar när man kommer på morgonen. Men vet att dom har de bra där hemme med lite ledighet =)

Nää nu måste jag sova så jag årkar sitta och åka lastbil i 20 timmar i morgon, de svårste blir nog att hålla Malin vacken!!

God natt!!!!


Hemma från EM

Tjena på er!!

Nu var de ett tag sen jag skrev igen, ber om ursäkt för de. Tänkte berätta att Malin är hem kommen från EM:et i Frankrike, vi hade ritat svenska flaggan på Piccadilys box och hängt massa svenska flaggor överallt. På kvällen lagade jag och den nya Malin mat till alla som ville komma, de blev en trevlig kväll och masssa prat om EM:et. Terrängen var väldigt stor de var nog de vi pratade mest om! Sen på tisdags kvällen fixade Kirsten en liten fest i vårt stall för henne, även det blev väldigt lyckat. Massa folk som kom och gratulerade henne för hennes fina insats nere i Frankrike.

Glada att vara hemme!!

Jag själv är ledig i dag och sitter just nu och tittar på Dr. House ska försöka komma här i från och packa klart mina saker som ja måste få in i min bil helst innan kvällen. Måste också ut och klippa Kimberley och rida henne, inte så motiverad de regnar just nu så hopaps de slutar innan jag har kommit upp här ifrån soffan.

I helgen är de tävlingar i Bad Segeberg, vi åker med fyra hästar. Jag rider Kim, Malin J rider sin häst Meple och Malin L rider Walter och Barny. Jag hoppas att de kommer gå bra de är sitsa tävlingen innan unghäst-VM så ja är laddad till tusen. Det är en jätte fin tävling så de kommer bli kul att åka dit, vet också att de kommer många svenskar de är alltid roligt och träffa dom.  

Kimberley i Schenefeld

Vi syns snart i Sverige!!

Hej hopp i galopp!!!
RSS 2.0