Sista tävlingen för Loppan!

Hallo på er!!

Nu har Loppan och jag av klarat vår sista tävling som gick i Langenhagen en CCI2*. De både började och slutade lite hastigt och lustigt, Peter tyckte jag skulle göra en väldigt ovanlig framridning till min dressyr. Som ni kasnke vet är inte Loppan den lättasre att rida dressyr på, så han tyckte jag bara skulle skritta 10min innan ja skulle starta och sen bara rida in på banan och rida programet utan att rida fram henne. Jag gjorde som han sa =p tyckte inte jag hade något att förlora så jag gick bara in och red programet utan några förhoppningar. Resultatet blev kanske inte de bästa men är nöjd, nu vet ja hur hon reagerar på en sådan uppvärmning om man kan kalla de det =)

Slutet på tävlingen blev inte häller som vi brukar göra de jag och Loppan, man kan säga att allt föll... Nu var de dags för terrängen som jag var väldigt laddad för och tyckte de skulle bli jätte roligt att rida den fina banan. Loppan var väldigt laddad i början men hoppade bra över hindrena, hoppade nästan hela banan fint och felfritt. De var bara en liten detalj som hände efter hinder 29 två hinder ifrån mål. De var en häck mellan två träd med en ganska så rejäl djuplandning, vi kom lungt och balanserat och kom på ett nära avstånd och Loppan droppade jätte fint ner men sen...


Loppan i Schenefeld CNC3*

Sen fick hon inte upp sina framben igen i landningen så vi gjorde en liten kullebytta och jag rullade av Loppans hals. Men de gick bra med både mig och Loppan, de ända som hända var att Loppan har skrapat upp sin mulle. Nu tycker hon jätte synd om sig själv eller så är de att hon tycker om att ja gullar med henne. Vet inte riktigt vilket de är =)  Ja så där slutade vår sista tävling, men jag är rätt nöjd med vår insats i alla fall lite tråkigt att jag inte fick hoppa dan efter. Men jag hade istället en härlig dag att sitta och njuta av solen och titta på alla andra som såg ut att de skulle spy så nervösa var de innan hoppningen =P Ett jätte grattis till alla svenska placeringar särskilt Sara som blev 6:a i CCI2* och även kvalad till YR-EM Grattis gumman!!!!! Ja tampa och tampa, komme ingenstans =)

Jag och Sara =)

I morgon hade vi tänkt att gå ut på en pub och sjunga karaoke och fira allt som vi har lyckats med under året och om ni frågar oss så är de rätt mycket =) De kommer bli årets fest har vi bestämt. VI är Sara, Jag, Sofia och Malin som har kommit ner från Sverige, hon ska ta över mitt jobb när ja åker tillbaka hem i okt efter Le Lion.

Just fan de har jag helt glömt och skriva att jag och Kimberley är uttagna till unghäst-VM i Le Lion i Frankrike mitten av oktober. Helt sjukt galet, jag är redan nu jätte nervös, men vi kan inte göra mer än vårt bästa. Men ja lovar att de kommer bli årets tävling!!


S-Kimberley i Schenefeld CIC2*

Nä nu ska jag snart lägga mig så jag orkar festa hela natten i mon ;)

Ni måste också göra de vi gör här nere, nämniligen heja på Sveriges seniorer på EM i fälttävlan. Malin är med i år och ska försöka rida till en medalj som vi alla hoppas på!!!  Heja heja Sverige =)

Syns snart igen!!


Nu var de dags igen =)

Hej på er där ute i stora vida värden!!

Sorry att ja inte har skrivit på länge har inte haft motivation till de, har inte haft motivation till någonting de sista veckorna de har verkligen varit långa och jobbiga dagar. Men så är de ibland, men i helgen var min Peter här och förgyllde mina dagar =) Vi hade en jätte trevlig helg och jag var ledig både lördag och söndag så jag fick tid att ladda batterierna. Så faktiskt är de lite lättare att jobba nu. 

Måste bara säga att jag har hittat min dröm prins, Caspino han är bara så underbar att rida. (Förlåt Peter) Får säga till mig varje dag att sluta, annars rider jag honom i timmar men då hade jag inte haft någon häst om ett tag. Han har lärt sig nu att göra halt från trav eller ja i alla fall stanar han, kanske inte kan kalla de en halt =) Har också upptäckt att han kan länga sina trav steg så ja tror nog han kan få fina dressyr poäng. Hoppningen går bättre men han är fortfarande väldigt spänd på hemma banan, han är mycket finare på tävling som ja får vara glad för. Men vi jobbar på våra bommar i trav så jag tror att han lär sig snart att de inte är något farligt.

Har fått lite bilder från Bondeschampionat så här kommer några!


Franky Boy i finalen =)

I helgen är de tävlingar i Langenhagen med Loppan de blir en CCI2* klass som kommer blir hennes sista för säsongen. Så nu jävlar ska vi ta dom, känner mig laddad till tusen hoppas att de kommer bli en toppen tävling. Sara ska rida med sin häst och försöka få ett EM kval och Sofia ska med som hästskötare till Peters hästar så jag lovar att vi kommer ha roligt =)
Ett jätte grattis till alla som red Junior och YR EM i helgen till era fina medaljer!!

Franky och jag på ärvarvet på Bundes!!! Se hur glad jag blev för min medalj =)

Nä nu har jag skrivit tillräkligt nu ska jag se Dirty Dancing!!!

Hej hopp!! Lovar att skriva när ja kommer hem från tävlingarna i helgen!!Bronset blev mitt på Bundeschampionat!

Hej hopp i galopp =)

Nu är jag lite tid igen och hemma från en super helg i Wahrendorf på Bundeschampionat. De är verkligen en jätte fin tävlings plats och tränings anläggning, var jätte roligt att rida omkring där och känna sig lite duktig =)

Vi hade med oss 5 hästar tolalt i, Malin red två 5-åringar Usabella och Argie, Peter skulle rida två 6-åringar men en av dom fick inte starta så de var lite tråkigt och jag red 6-åriga Franky Boy. Resan började här från stall planen kl 10 på ons förmiddan, sen väntade 6-7 timmar i lastbilen på motorväg, inte jätte roligt men va ska man göra. Men innan Hamburg hade vi otur och hamnade i kö och stog där i ca två timmar, kanske inte de bästa som kunde hända när han har 5 hästar sparkandes i lastbilen.

Sara och jag på bangång i Schenefeld

Men när vi väl var framme efter trötta timma,r så var de skönt att få stäcka på benen och de tyckte hästarna med. För 5-åringarna var de första gången de skulle sova borta, så för dom var de här ett väldigt stort äventyr att komma ut ur lastbilen. Sen att gå in i ett tält stall var nästan ännu mer spännade, kan säga att de hade väldigt mycket att titta på de förtsa timmarna. När vi hade tömt lastbilen och var proppfull av saker, fatar inte hur mycket saker man kan ha med sig men så är de varje gång så måste nog lära mig att de är så =)

Sen var de dax för bangång på terrängen som vi skulle rida nästa dag. Uppläget på tävlingen var så att alla red ett kval på tordagen som var en terrängrunda i från det kvalet gick 10st direkt vidare till finalen som går under lördag och söndan. Dom som inte gick vidare till finalen har en chans till på fredagen, då går de hästana en terräng runda till och 5st av de går vidare till finalen så totalt ät det 15st i finalen. Finalen är under två dagar på lördagen är det först dressyr på f.m och sen på kvällen banhoppning, sen på söndagen är de uterligaren terräng runda som är ganska så spetsad. I alla moment får man en nota som man har med sig igenom hela finalen och den sista terräng notan är gånger 2 så den är viktigast, sen lägger man i hopp alla poäng och så får man en slut nota och den som har högst vinner.

Farnky Boy i en show klass!!

Nu åter till min ritt, banan tyckte jag såg jätte bra ut och jätte roligt att rida. Jag hade inga förväntingar på verken mig eller min häst så jag gick in bara för att rida en bra runda och få in känslan att rida där inne. Och de gick ju super fick notan 9,3 som är väldigt bra och räckte till en andra plats i kvalet och då förstås direkt kvalad till finalen som var väldigt skönt!!! För Malin gick de också bra, direkt kvalade Usabella med notan 9,2 och vann sitt kval, mendans Argie inte riktigt var med på vad de handlade om och var väldigt tittig kom tyvärr inte vidrae dirket. Men nästa dag gick de mycket bättre och och han blev två med notan 8,4 så han gick vidare till finalen. Nu var alla hästarna kvalade till den stora finalen!!!

På lördagen kände man att hästarna var väldigt trötta, de är jobbigt för dom att sova borta när de inte är vana vid det. Men dressyren gick väldigt bar för alla tycker jag, vi red på en toppen banan som de hade byggt föra året innan OS i Hongkong för alla hästar som stog i karantän innan de skulle åka ner till OS. Så de var jätte roligt och rida på en så fin bana och Franky gick super, de var den bästa ritten jag har ridit på honom allt var perfekt. Men notan blev tyvärr inte lika bra som ritten fick 7,7 men så är de med bedömning. Sen på kvällen var de hoppning, den gick inget bra fick inte in rytmen för 5 öre så de föll tyvärr 3 bommar. Men så är de, jag var väldigt nevös också så de blev inget bra av nått.

Nu återstår bara den sista terrängrundan sen skulle allt vara avgjort. Jag och Franky låg på en 8:e plats så jag tänkte där rök den placeringen efter hoppningen. MEN..... Jag hade en sen start tid som var väldigt bra så jag hade tittat lite på de anndra och hade ett hum om hur de hade gått, sen var de min tur och var väldigt nevös. Men ja red in med tanken att få en bra runda och rida lika dant som jag hade gjort i torsdags. Banan hade många svårigheter med korta och lång linjer och smal hinder så jag red väldigt koncentrerat och noga. När jag hade ridit i mål så kände jag mig nöjd och att det var en bra ritt. Och precis de var de domarna sa att Franky var en väldigt fin häst och hoppade väldigt bra, de sa också att om alla hästar hade hoppat som FrankyBoy så skulle det inte vara farligt att rida terräng. Min nota blev 9,3 men hade lite tidsfel så da drog ner på de men jag klättrade ändå upp till en 3:e plats när de var två ryttare kvar. Så det var väldigt spännande de sista minuterna där och båda hästarna sprang förbi några hinder, så bronset blev mitt på Franky Boy!!!!!

Franky och ja på vår första tävling!

För Malin gick de också väldigt bra i finalen hon blev 4:a med Usabella och 7:a med Argie och Peter kom på en 6:e plats bland 6:åringarna så vi ska inte klaga!!!!

Sen var de fest i stallet med champange skålning och kaka så de var väldigt lyckat alla ägare var nöjda med sina hästar. Sen kom de tråkiga och jobbigt att lasta i allt och åka hela långa vägen hem igen, men de gick faktiskt ganska snabbt och smidigt.

Tyvärr har jag inte fått några bilder från Bondes än så ja har lagt ut några gamla biler hoppas de kommer snart!!

Nä nu måste ja ut och rida igen hej på en stund!!! 
CNC3*

Hej Hej!!

Nu har jag genomfört min första CNC3* och är jätte nöjd med min häst Loppan och hennes insats. Ja de började kanske inte så bra med dressyren, hon var inte på sitt bästa humör och de gick som de gick. Men efter terrängen förlåter ja henne, vi gjorde en helt klockren runda ute på terräng banan. Jag tyckte den var väldigt stor, men inte så teknisk som ja var gald för, tyckte de räckte att hindrena var höga och breda. Kände på Loppan att hon tyckte de var lite högt, hon fick ta i ordentligt över vissa hinder men hon fixade allt jätte bra! Vi kom i mål med bara lite tids fel är super nöjd=). Sen var de hoppning dan efter och då kände jag att hon var lite matt, som jag kan förstå när man har sprungit och hoppat en 3* terräng dan innan. Dessutom har en jätte nervös ryttare på ryggen så de blev tyvärr tre nerslag, men är helt nöjd över vårt slut resultat vi stutade på en 18 plats.


Kimberley och Loppan

Jag hade även med mig Kimberley som gjorde sin bästa dressyr någon sin, vi fick 51 staff trots hon såg spöken två gånger så jag vad väldigt glad över henne. Terrängen gick som en dans den också vi var snabbat av alla med en felfri runda så vi låg på en 4:e plats inför hoppningen. Men där gick de utför...fick tre rivningar så vi blev tillslut 11:a, lite surt för de var 10 placerade!!!! Hade gärna haft en placering i CIC 2* på henne för att kanske få en plats till unghäst-VM. Men nu ser de mörkt ut på den fronten =(

I morgon åker vi till Bundeschampionat i Wahrendorf med några unghästar så de var bra att packa upp och packa om allt när vi kom hem. De ska bli riktig roligt att åka dit, det är en jätte stor tävling med massa fina unghästar i både hoppning, dressyr och fälttävlan. Jag har fått äran att rida Frankyboy så de är lite nervöst. Malin rider två 5-åringar Usabella och Argie. Så nu ska jag snart ut och rida igenom dressyr programet och sen blir de att packa in allt i lastbilen.

Så vi hörs efter helgen med förhoppningsvis en toppen rapport från helgens tävlingar! =)

Hej på en stund!!
RSS 2.0