Vår ??

Tjena tjena mitt bena!!

Håller precis på att baka cheescake med browniebotten, de luktar underbart. Mormor är här och hjälper mamma lite, så jag hade tänkt bjude dom sen om jag lyckas att inte bränna den.. Jag har varit på ett bak och mat humör hela den här veckan. I tisdags bakade jag kokosgifflar, som blev lite mörka men de går att äta =P. I går bjöd jag min familj på thailändsk kyckling som blev jätte god, de tyckte alla inte bara jag! Har planer på att bjuda min vänner på en måltid också om de är någon som har tid och vågar äta min mat =).

I går hade jag en ledig dag från ridandet, alla vaccerirades och vi kollade även tänderna på dom. Så jag passade på att åka en sväng in till staden. De borde jag inte gjort jag fick vår känslor ut i fingerspetsarna, guu vad fina saker de finns =) Jag hittade ett par helt underbara vår skor, som jag bara var tvungen att köpa. De liksom roppade på mig att jag skulle köpa dom. De var röd rutiga, helt min smak=). Sedan blev de lite annat smått och gott, så nu är min plånbok tom. Men som tur är de löning i dag, så den slipper eka.

Hoppas jag kan använda dom snart!!

Sedan åter igen lite gnäll om den här snön som ni säkert inte har missat. Om ni har gjort de så är de det vita ibland gula som ligger på marken =) I tisdags så skulle jag både åka på dressyr träning och hoppträning men kan ni gissa vad som hände....... Rätt! De blev inställda. Men vet ni varför??... Rätt igen!! Just precis för all snöööööö. Ja, jag vet inte riktigt vad man ska göra kankse åka till ett varmare land..... Eller som mamma har gjort, gå med i en Hatar vinter klubb!

Nä nu måste jag titta till min kaka så den blir ät bar =)

Men vi hörs igen inom kort, hade bäst!!!


Snökaus!!

Hej på er!

Nu är jag klar för dagen, de har varit en lång dag och en lång helg med bara massa snööö. Fattar inte hur de kan snöa så mycket på en och samma gång. När man har skottat undan allt och tycker att man är jätte duktig, kommer man tillbaka dit man började så ligger det lika mycket som innan =( Men någon gång blir de vår det lovar jag =) De är svårt att tro nu, men den kommer!

Idag blev alla hästarna ridna ute i skogen, de tyckte de om var jätte roligt. Även om snön gick ända upp till magen på dom ute på fältet... Men sen kunde vi galoppera på en ploggad väg. Jaa, den blev nog ploggad för några dagar sen, för de var ändå en halv meter snö på den.

Loppan och jag på väg mot nya äventyr =)

Jag skulle åkt på dressyr tävling i dag men den blev inställd, pga snö kaus rund omkring här. Alla hästarna skulle gå varsin klass. Jag var verkligen laddad för den här dressyr tävlingen, så blir den inte av så typiskt. Men det får vi ta en annan gång.

Nästa vecka blir de både dressyr och hoppträning och båda på tisdag. Först ska jag ut till Hjällö och träna dressyr för Hans Viebke med Loppan. Sedan blir de hem och byta häst och åka i väg till Riddersberg och träna för Björne, då är de Jullan som får åka med.

Nu ska jag upp till min famlij och äta Pizza. Kan bara säga att detta har inte varit den nyttigaste helgen jag har haft. Jag har även frossat i kakor, godis  och härlig fet mat!! Men sådan helgen måste man också få ha =)


Hoppträningar

Hej hopp hallo

Nu sitter jag här i soffan och har min Svea jämte mig, som ligger och nannar =) Hade tänkt att skriva lite om några hoppträningar som ägde rum förra veckan.

Förra veckan var de första hoppträningen för Björne och de var Loppan som fick gå där. Hon var jätte fin helt otroligt att jag har en sån häst =) Hon har inte alltid varit en dröm att rida men nu har vi lyckats att hitta tillbaka till varandra, så nu funkar vårt arbete väldigt bra!! Tillbaka till hoppningen, hon hoppade lite spänt och de var lite orytmiskt i början. Men efter några språng så var hon helt avslappnad och hoppade jätte fint. De var värkligen jätte roligt att rida och hoppa. Man förstår då varför man sliter och jobbar hela dagarna =) En sån här känsla får en att bara vilja komma längre.

Loppan och jag i en CCI2*

Dagen efter var de Jullans tur att gå en hoppträning. Denna gång var de Jens som skulle hålla träning hemma i ridhuset. Detta gick också bra, hon är en väldigt härlig häst att rida. Man vet att man kan lösa alla problem som man ger sig in på. Hon har börjat hopp riktigt bra nu, så vi får se vad som händer i framtiden hur hon utvecklas. Om hon håller den här takten hon har gjort nu de senaste månaderna kommer hon komma långt. Känns skönt att ha en bra hoppare när man ger sig ut i terrängen.

Jullan på sin förtsa tävling.

Sedan var de Caspers tur han gick dan efter på hindrena som stod kvar i ridhuset. Även han var väldigt fin och LUGN. Han har förbättrats mycket den sista tiden. Han är mycket mer avslappnad och man kan få en bra kontakt med honom. Själv klart är de enormt mycket kvar till en bra nivå. Hans hoppning har blivit bättre, vi får fler och fler språng som är bra. Ibland får jag lite panik att de aldrig kommer att funka med hoppningen! Men ser man på hans utveckling i markarbetet, är det en enorm skillnad för vad de var, för ett halv årsen. Då kunde jag knappt inte lämna fyrkantspåret, volter och övergångar var bara att glömma. Han var helt enkelt inte ridbar. Men nu är han så fin på marken, har verkligen lagt mycket tid på att få honom lugn och avslappnad. Så jag hoppas verkligen att hoppning kommer var lugn och avslappnad om en halv år också, för det är en så fin häst och jag känner att han har kapacitet.

Casper på en hopptävling

Nu måste jag komma upp från den här soffan och släppa ut all min underbara hästar=)

Men jag lovar att vi hörs snart igen

Vinterdagar

Hej

Har precis gått upp och sitter här och äter frukost. Blev idag väkt som många andra dagar, av hundskall. Inte alltid så roligt när man vill sova lite längre. Men de positiva är att man kommer upp och har en längre dag farmnför sig. Som nu tex skulle jag inte kunna skriva om jag hade gått upp när jag skulle, då hade de inte blivit nån blogg =) Och de hade varit tråkigt!

Nu hade jag tänkt att skriva lite om träningen i ons för Christoffer Andersson. Efter som jag inte har någon permanent plats så hoppas jag alltid att någon inte kan så jag får rida. I onsdags så fick jag två platser TOPPEN! De var Jullan och Casper som fick träna lite hoppning. Båda var jätte fina, han tyckte att de hade utvecklats jätte mycket sen sist. Sånt är alltid roligt att höra, då blir man peppad att träna ännu mer =) Om Casper sa han att han nog kan hoppa som en vanlig häst snart... Vet inte riktigt hur jag ska tolka de =) Men jag fick några riktigt fina sprong på han!!

Caspino i Mantorp

Sen går de som vanligt väldigt bra med unghästarna, har saknat de där med unghästar när jag var i Tyskland. De är något specielt med de unga individerna, de är så olika men ändå lika. Dom vill verkligen göra något och gillar att få jobba. Kan inte förstå hur snabbt dom lär sig nya saker, de är helt enkelt att roligt med unghästar.


Heaven och Alba mina fina framtids hästar

Nu måste jag snart gå ut och släppa ut min fina fyrbenta vänner! Men fösrt måste jag säga, i morgon är de första träningen för Björne då är de Loppan som får komma ut lite. Och på onsdag är de träning för Jens. Så jag lovar att komma med en raport inom kort.

Hej på er och ha de så bra =)

Unghästarna

Hej på er!!

Nu sitter jag här i min soffa och tänkte skriva lite. Hundarna är hos mig för mamma glömde dom, stakarna var helt ensamma uppe i cafererian. De blev jätte glada när jag kom. Hade tänkt skriva lite om hästarna som inte syns på tävlingsbanorna.

Jag hade lite att ta tag i när jag kom hem från Tyskland. Några av våra unghästar har fått stö över ett år medans jag var borta. Men nu är de i full gång att lära sig nya saker. De tycker verkligen att det är jätte roligt att få göra nått annat än, att bara gå in och ut ifrån hagen.

I dag har jag travat för första gången utan lina på Alba. Hon är ett 4-årigt sto e. Alcatraz - Glacial**. Hon är alltså en syster till Loppan, får hoppas att hon kan gå lika långst som syrran. Eftersom hon är fyra i år så har hon kommit ett år efter. Men de tycker inte gör något alls hon har bara haft ett år till att mogna och nu kan man bara köra på. Och det är precis vad vi har gjort, Alba har lärt sig väldigt snabbt. Hon är verkligen en jätte trevlig häst. Man vi har inte alltid tyckt så... Mammas första kommentar när vi hade suttit på henne " Trodde aldrig att vi skulle komma så här långt". Så nu vet ni hur höga förväntningar vi har haft.

Elvira och Stella sommaren 09

Sen har vi ett 3-årigt sto e. CorlenskyG - Amiral som heter Heaven. Hon är en väldigt bestämd dam som inte riktigt vill göra de jag vill. De går framåt i alla fall, i dag satt jag på henne utan att hon flög i luften =) Det är alltid en början, jag tror att de kan bli en ridhäst av henne också =)

Vi har ytterligare en syster till Loppan, Elvira e. Eighty Eight Keys** - Glacial** som är fem i år. Hon fick ett föl föra året, så man kan räkta henne som en 4-åring. Det var väldigt nyttigt för henne att få bli mamma, hon var väldigt virrig innan. Men nu har hon lugnat ner sig jätte mycket så man kan tro att hon är en helt normal häst =) Henne har vi inte riktigt kommit lika långt med. Har longerat med sadel, hon behöver lite mer tid så de kommer hon att få!


Nu måste jag upp och äta Mamma ringer och ringer =)

Hade bäst Hej Svejs

RSS 2.0