YR-EM =)

Hallo på er!!

Veckan i Strzegom var helt fantastisk med massa sol och härliga vänner. Kanske inte blev så mycket midsommar firande, men lite sill och potats fick vi. Även super billiga jordgubbar =) de är de ända jag behöver på midsommar. Vi var nog nästan 15st svenskar på plats i Polen, som skulle rida klasserna CIC1* upp till CCI3*. Kan säga att Sverige ägde denna tävling ;) Vi låg främst på alla resultat listor, så vi var väldigt slota över varandra! I den största klassen CCI3* så var 1,2,3:an från Sverige =) Även vi YR ryttare var väl framme på listorna i den CCI2* klassen, bland topp 10 var de 7 st YR ryttare från Sverige =)


Kanske inte så festligt, men väldigt trevligt hade vi de på midsommarafton =P

Hur gick de för mig då kanske ni undrar??
Kan börja med att jag är jätte nöjd med mina ritter, minde nöjd med mitt resultat. Dressyren gick kanske inte så som jag hade hoppats. Loppan var VÄLDIGT laddad, så hon tyckte inte att vi behövde skritta där de skulle var skritt. Men de tyckte domaren, så där missade jag väldigt många värefulla poäng. Men resten gick väldigt fint,  så jag är nöjd med henne. När terrängen skulle starta, tyckte Loppan äntligen får jag springa och de gjorde hon. Hade lite problem med att få tillbaka henne vid de olika kombinationerna. Men allt gick bra så vi gick i mål med noll fel =)


Loppan på frmaridningen till Dressyren.

Dagen efter var de dax för helgens andra vet-besiktning. De är alltid lite nervöst om hästarna går igenom efter den tuffa terrängen. Alla de svenska hästarna var pigga och frächa, så de fick avsluta tävlingen med hoppprovet. Hoppbanan tyckte jag och månag andra att den var lite klurig men kanska tråkig. Men de var ju bara till och hoppa och göra sitt bästa och de gjorde jag och Loppan verkligen. Gick in och satte en klockren felfri ritt. De var super härligt att visa att allt funkar för mig och Loppan, att vi är i toppform.


Jag och Loppis innan vet- besiktningen!

Tyvärr blev de ingen placering denna gång, men vi gjorde ett gott intryck på förbunskapkaptenen Gunilla Fredriksson. Och i går fick jag reda på att jag och Loppan får åka till Tjeckien och rida YR-EM för Sverige =) Kan inte beskriva hur glad jag är just nu =D de kommer bli så otroligt roligt att åka ditt med de andra YR.


Så här glad blev jag när jag fick träffa min vän Sara, som jobbar hos Peter nere i Tyskland. Lika glad blev jag när jag fick reda på EM =DLoppan väntar på att få åka på färjan=)       Jag hade lite tråkigt när Sara körde=)

Nu är jag klar för i dag men de kommer komma mer bilder!!
Hej Svejs =)

 


Lite sammanfattning =)

Tjena hallo!!

Äntligen har jag packat in alla Loppans saker i lasbilen, nu är de bara mina grejer som ska packas. Sen är de klart för avgång till Polen. I Polen blir de en lång 2* (CCI2*) som Loppan och jag ska ta oss igenom. De blir vår sista start innan EM. Laget till EM tas ut efter den här härliga midsommarhelgen =) Så jag hoppas hoppas att jag får en plats och får åka på YR EM i Tjeckien i slutet av Juli. De ska bli kanon kul att åka dit, tror vi är rund 15 svenskar som ska ner och tävla och fira midsommar 2010 i Strzegom =) Min och mammas plan är att åka i natt vid 2 tiden. Då hoppas vi att vi är framme i morgon eftermiddag/kväll.


Loppan upp ur vattnet lika fort som hon hoppa ner i det =)

Sen har jag tävlar de lite ungre hästarna också. Föra helgen var jag i Kisa och red 3 hästar de var en häktisk dag kan jag säga =P Jullan och Casper gick Debutant, Cravall gick sin första Lätt klass. Kan börja med Jullan, jag tyckte hon var fin i dressyren emn de tyckte inte domaren. Så är de i bedömnings sport, men jag är nöjd med henne. Hoppningen var hon nolla, gjorde en jätte fin runda. Sen var de terräng och denna gång kom vi till hinder nummer 5 utan något stop innan. Hon bjöd på alla hinder, men hinder nummer 5 var en trappa ner. Jullan tycker inte om att hoppa ner, så jag fick inte ner henne och fick geupp och de grämer mig lite. Men är ändå rätt nöjd!


Sofia och Jullan uppe på fältet. Fin är så fina=)

Sedan kan vi ta Caspers resultat, han gjorde en kanon dressyr. Var riktigt nöjd med honom =) I hoppningen ville han inte riktigt gå ifrån de andra hästarna på framhoppningen. Så på hinder nummer två fick jag inte honom inte att gå fram, så de blev ett stop och väldigt många tids fel. Men resten av banan hoppade han som ett spjut. Inför terrängen hade jag då åkt ner väldigt mycket på resultatlistan. Men i terrängen var han jätte fin med en felfri runda. Bjöd på alla hinder från början till slut. Han försökte inte dra sig till de andra hästarna, utan var helt fokuserad framåt. Och de är ett stort steg i hans utveckling, så jag är väldigt nöjd med honom =)


Casper flyger över stock och sten.

Till sist har vi Cravalls resultat, han gjorde också en jätte fin dressyr. I hoppningen rev han första hindret var inte riktigt i gång, men sedan hoppade han bra och var nolla. Inför terrängen låg vi på en 7:e plats. Terrängen tyckte jag var ganska svår, den inhöll tre svåra kombinationer med a,b,c hinder. Men de var bara att styra och rida noggrant. Han viste precis vad han skulle göra när han stod i starten. Han hoppade jätte fint och de blev en felfri runda, men lite tidsfel. Vi åkte ner hen placering och hamnade då på en 8:e plats, ett helt godkännt resultat =) 

Denna helgen var jag på hemmatävlingarna i Svarttorp och hoppade lite vanlig hoppning. Vädligt skönt att slippa åka flera timmar till tävlingen. På fredagen var de Alba som skulle ut på sin tävlings debut och hoppa 90 cm. Jag var välidgt spännd på hur hon skulle reagera och hur hon skulle uppföra sig. Hon är ju inte helt normal!! Kanske allt för lik sin syster... Men som vanligt slutar jag aldrid bli förvånad över denna lilla fina häst. Hon hoppade helt exemplariskt, brydde sig inte om något. Lite vild var hon på framhoppningen, men när hon kom in på banan så var de som att hon blev lugn och viste precis vad hon skulle göra. Hoppade en felfri runda helt utan problem =) Jag har sakt de förr men säger det igen, jag tor denna häst har DET!!!


Min fina lilla Alba =)

Under Lördagen var de Jullan och Cravall som skulle hoppa över hindrena. De gick 110-120 båda två, deras första 120 för båda. Först ut var Jullan hon kändes väldigt fin på framhoppningen och ännu finare blev hon inne på banan. Hon hoppade rund 110 banan som ingenting och de blev en nolla. Även Cravall var på hugget och de blev en felfri runda i 110 för honom med =) Han skärpte till sig lite och hoppade riktigt bra. I 120 var Jullan lika fin och spänstig. Hon lekte rund även denna banan som var både lång och ganska svår. Men inga problem för min fina hoppehäst =P Cravall hoppade också väldigt bra i 120 men blev lite lång på en distans och rev ett. Men är super nöjd med honom. Är väldigt nöjd med båda de fina hästarna och deras hoppning. Är väldigt nöjd över hela helgen igentligen, 4 noller på 5 runder!!!
Tyvärr har jag inga bilder på Jullan och Cravall. Så de få bli en till på Loppan =)


Jag innan dressyr!

Nä nu måste jag packa klart här innan Loppan ska tvättas och jag ska lägga mig och försöka sova några timmar innan avresan!!

Ni alla får ha en toppen midsommar där ni ska fira den =)
Strömsholm

Hej alla glada människor =)

Nu är jag hemma och nästan helt upp packad från underbara dagar i Strömsholm.

I onsdags åkte jag mot Strömsholm för att rida en CNC2* med Lady-Grey "Loppan". Peter åkte i från Stockolm och vi var framme vid stallarna samtidigt på kvällen. Solen sken och allt var toppen, där började tre fantastiska dagar med hästar och sol =)

Sen var de dax för en liten ridtur på dressyrbanan. Alla andra red i ridhuset, vet inte varför.. så jag var helt själv utanför banan och Loppan gick jätte bra. Nästa morgon innan besiktningen blev de samma upplägg, med att rida runt dressyrbanan för att hon skulle vänja sig. Jag red inte dressyren förens vid 5 på eftermiddagen, så efter besiktningen hade jag och Peter några timmar till att sola och titta på hoppningen =)


Jag och Peter äter Lunch!

Sen var de min tur att rida fram till dressyren och till min hjälp hade jag min dressyrtränare Hans. Loppan var ovanligt lung på framridningen. Så jag fick åder av Hans att rida i ett högt tempo inne på banan. Så de var planen och så blev de i ungerfär halva programet sen var jag helt slut. Men Loppan gick kanon fint hela programet ändå =) Jag hade några missar som jag får ta på mig...  Vårt straff blev 51,2 och det räckte till en 6:e plats efter dressyren.

Loppan i dressyren

Sedan på kvällen var de bangång på terrängbanan. De var en jätte fin banan men väldigt dåligt underlag. Men de kunde vi inte göra något åt, man fick rida ut ifrån hur de var.


Nästa dag stod banhoppningen först på schemat. Jag var super nervös!!! Jag red ganska sent så jag kunde titta på några innan jag skulle hoppa upp. De var väldigt många rivningar och tidsfel så jag var lite orolig. Men när jag gick in på banan så var jag helt fokuserad. Hon hoppade kanon fint hela banan, men näst sita hindret föll och vi fick 4 fel i protokollet. Men vi låg kvar på vår 6:e plats inför eftermiddagens terräng.

Loppis under hoppprovet!

Kl 17,30 började terrängen och ni kan förstå att jag var laddad till 1000!!

Även där red jag i slutet så jag hade sett några rida och de hade gått bra, bara några tidsfel. Loppan var super laddad och ville bara iväg ut i terrängen. Väl ute på banan så hade jag inget att säga till om de första hindrena =) Hon gick som tåget hela vägen runt, inga problem där inte ;) Vi gick i mål med bara 4 sekunder över tiden, de var dagens näst snabbste tid!! Men de resultatet så åkte vi upp på en 3:E PLATS =)


Loppan under terrängen =)

Så slutet på de här underbara dagarna blev de en 3:e plats för mig och Loppan =) De kunde inte bli bättre, verken tävlingen, vädret eller sällskapet.

Loppan på prisutdelning och i fullgalopp =P


Fel av mig!!!

Hej igen!

Måste rätta ett litet fel som blev i gårdagens blogg. Heaven fick inget Diplom utan hon blev klass 1 som gångartshäst. Sorry för de felet.

När jag ändå är här och skriver kan jag ju passa på att beröma min fina 4-åring Alba e, Alcatraz - Glacial**. Hon hoppade grindar, sockerbitar, vattenmatta, vita plankor och mur i går förförsta gången. Utan att stanna en ända gång. Hon är min nya favo häst... efter hennes syrra Loppan förstås =)


Här är en bild på nummer 1!! Loppan i Gärds.

Kan också säga att Loppan och jag åker till Strömsholm i monrgon och tävlar. Hon ska gå en CNC2* ännu en viktig tävling inför EM. Så på schemat i dag har de ståt packning packning.

Nä så nu hinner jag inte sitta här mer måste ut och packa som sakt =)


RSS 2.0