VÅR, Spa kväll och Tyskland =)

Hej på er alla där ute!

Denna veckan har de äntligen blivit vår här uppe i småland. Nästan all snö är borta och de gröna gräset syns nu på marken. I går kunde jag till och med jobba utan jacka de kändes helt underbart, fattar inte hur man står ut hela vintern. Kanske just för att man vet att våren, den kommer än dag och då är den varmt välkomen.

Men en sak som har varit bra med vinten, de är... trode inte jag skulle tycka att de fanns något bra med vinten. Men allt har sina fördelar. Ja, de som har varit bra med all snö är att allt har varit RENT!! Nu när man kommer hem från en rid tur eller tar in hästarna från hagen, så står man där med en lerhög som man ska försöka få ren. Men ärligt talat, så kan jag leva med de =)

Jag och Lina på terräng träning i Boxholm. Längtar så tills vi kan åka dit och hoppa igen =) Snart Snart!!

Föra helgen var de första omg för Div 1 hoppningen. Jag och Loppan var med i förklassen som var en 120. Hon var jätte fin, så kul att hon har börjat hoppa få fint. Men allt kan ju inte var perfekt, så vi ren näst sista hindret c:hindret i kombinationen. Många hade svårt att nå farm i kombinationen men inte Loppan. Utan vi fick de trångt i stället och därför hann hon inte få upp frambenen. Vi var åtta st som slogs för en plats i laget, så jag och Loppan fick inte var med. De gick jätte bra för laget, som sen kom på en 3:e plats.

I tisdags var de Björne träning men de blev inget för mig =( när vi kom till Riddersberg och jag började jogga fram Loppan så kändes hon inte helt hunda. Så de blev ingen träning de blev i stället hem och kyla frambenen. Jag hoppas inte de är något allvarligt, utan att hon antingen har sträckt sig eller har lite träningsverk. Ska titta på henne i morgon igen och se hur hon rör sig.

Loppisen =)

Jag har också haft kafferep här hemma med tjerna, de är alltid lika trevligt när dom kommer. I onsdags hade jag bakat brownies med vit chocklad, de blev mycket väl godkända =) och som vanligt snakar vi bara än massa skit!! =p

I kväll ska jag, mamma, Bella, Gummi Bellas mamma och Hanna Bellas syster på Atlantis spa och ha de jätte härligt. Behöver verkligen lite avkoppling från vardagen med hästarna.

De är också nu klart att jag åker ner till Tyskland v.15 med några av hästarna. Ska bli hur kul som hälst =) Längtar otroligt mycket efter alla där nere och själv klart all terräng träning. Sen blir de årtes första fälttävlans start i Bredeneek med Loppan. En internationell CIC2* en mycket viktig tävling inför EM.

Nu tror jag att jag har fåt med allt!

Nä, de är det ju med. Jullan och Casper ska ut på tävling i helgen. På Söndag åker vi till Bratteborg och hoppar några klasser. Jog kommer med resultat nästa vecka.

Nu får ni ha en toppen helg de ska jag i alla fall. Hej svejs =)


Grönt gräs =)


Tjena

Brolle är fortfarande kvar i mitt hjärta ♥ lyssnar på han just nu och de har blivit ganska mycket av den bitten de sista dagarna =) Får passa på när inte Peter inte är hemme;) Sen får jag nog verken lyssan eller titta på Brolle.

Älsklingen och jag på min Bal =)

Jaha vad ska jag skriva nu tycker jag har fått med de viktigaste =p

Nää ska berätta lite om de fyrbenta vännerna också. De var Loppans helg kan man säga, först var vi på landslags träning i Lördags. De var dressyr på schemat och jag var väldigt nevös... Men hon sköte sig riktigt bra de var jätte roligt och rida henne. Gunilla tyckte de har blivit en helt annan häst sen hon såg henne sist.  De var i Tyskland och då var de ju katastrof. Inget ont om Malin och de nere i Tyskland men de funkade bara inte där nere. Så Gunilla trodde på henne under denna sesongen och de hoppas jag verkligen, vill så gärna ha en EM plats.

Sen på Söndagen var de årets första hopptävling för Loppisen. Den blev 120-130 nationell i Mjölby. Kan säga att de var stort, fasen vilka oxrar de var. Inte en ända som var lite lägre i framkant, de var mer att bak bommen var lägre. Men de var bara till att blunda och rida. Loppan hoppade kanon bra men hade lite dålig galopp i början av banan så jag rev 2:an i 120 och 1.a och sista i 130. Men där mellan var hon helt fantastisk. Hon var nog laddad att hoppa efter en vecka med dressyr trim =) 

Loppan i full galopp =)

Sen var de hoppträing i går för Christoffer. De var Jullan som fick hoppa lite. Hon var jätte fin hoppa riktigt bra. Han tyckte att hon hade blivit finare och rundare i kroppen, de är ju alltid roligt att höra. Att allt slit man gör ger resultat =) I kväll är de träning för Hans då blir de Casper och Jullan som får gå. Kommer med rapport de lovar jag.

Nu ska jag titta på några klipp med Brolle =p

Vi hörs och syns hej svejs!!


Brolle <3

BUDDY HOLLY!!I går var de en kväll som jag sent kommer glömma!

Har helt glömt bort att skriva att jag skulle se Brolle i musikalen Buddy holly i går. Men gör de nu i stället, de har glömts bort i allt häst snack =)

Men guuu vad bra de var, helt otroligt hur bra han kan sjunga och spela!
De var Rocken Roll från början till slut.
Till de sista låtarna stod hela Kinnars Arena upp och klappade och sjöng.

Man kunde inte undgå att skricka och jubbla när man såg Brolle framför sig.
Han tog hela scenen och hela publicen med sin gittar och sång.
Han var bara helt fantastig, hur han dansade hur han sjöng och spelade de här gamla hittsen.Tack Käll för en underbar kväll ;)
Allt och lite till =)

Hej hej!!

Nu har jag mycket att skriva hoppas jag får med allt jag har tänkt. Först får jag nog be om ursäkt för alla stavfel, men de är inte så lätt när de går lite för fort i bland. Men jag lovar att jag ska bättra mig!

Just nu är jag inne och äter lite, ska ut och rida de sista hästana sen. Loppan fick gå ett dressyr pass innan lunch. Hon var faktiskt fin i dag med, hoppas verkligen att de håller hela sesongen. Men närmast är de dressyr träning med YR landslaget i Falkenberg, som går av stapel i morgon. Vi ska vara där hela dagen kommer bli jätte roligt. Specielt nu när Loppan går fint =)

Sen på Söndag är de hopptävling med Loppisen också. De blir en nationell i Mantorp, men de är Mjölby som har tävlingen. För Mjölbys lilla ridhus som dom har tillframridningen i, har prakat ihop av all snö. Ovanligt.. i denna vinter! Är lite nervös för denna start vet inte om Loppan och jag klara en nationell hopptävling. Men vi får bara gör vårt bästra mer kan vi inte göra =)

Loppan och jag på vår första CNC3*  

De har varit några träningar som vanligt denna veckan också. Och de var Loppans tur då med =) Hon har fått gå  mycket denna veckan! I tisdags var de Björne träning här hemma hos oss. För att de fortfarande inte går att rida på Ridderberg, pga taket. Loppan var jätte fin, hon brukar inte var så lugn när jag tränar henne här hemma. Men så fort hon hör Björnes röst vet hon att hon inte kan hitta på några dumheter =)

I torsags förra veckan var Hans här försörsta gången och tränade mig i dressyr. De var fösta gången han såg Loppan, så de var lite spännade och höra vad han skulle säga om henne. Efter vad jag berättade om vår lite minde bra period så tyckte han att hon var riktigt fin. Han trode att vi skulle hitta tillbaka till vår gamla form gansak snabbt.

I går bjöd jag Bella och Lina på nybakat fika. Jag tycker de är väldigt kul att baka, de negativa är bara att jag äter upp allt själv och de sätter ju sina spår.. Så nu har jag börjat springa en liten runda varje dag. Har gjort de två dagar nu =) I går när jag gick och la mig så kunde jag knappt gå. Men de är bara att träna mer, de bästa sättet att få bort träningsverken är att träna mer =p Som sällskap har jag våra hundar Bessie och Svea. Men Svea tycker inte alls de är roligt att springa, hon vill mycket hällre gå omgring och lunka. Hon har nog haft lite ont i kroppen som jag, hon har bara legat i sin puff nu i två dagar. Hon får nog stanna hemma nästa gång de blir en spring runda =)


Min Svea som liten och som stor =)

Nu måste jag ut igen och rida lite.
Sen blir de en spring runda med bara Bessie

Hej svejs =)

Bränd kaka

Tjena hallo!

Nu är de dax igen att skriva lite om vad jag har hittat på för kul de sista dagarna. Just nu sitter jag i ett os av rök, har presis bränt min kladdkaka =( De kan ju inte alltid gå bra. Hade tänkt bjuda min Peter på en bit, men han får nog nått annat som jag får köper innan jag hämtar honom i mon =p.

I tisdags var jag i Ullared =) med mamma och min lille bror Isac. De var väldigt skönt att bli av med lite pengar, de var så tynga i plånboken... eller inte!!! Men många fina saker blev de i alla fall. Mest nöjd är jag med mina 5st Pippi filmer, de allra första som gjordes =) Jag är som barn på nytt när jag tittar på dom, de är så bra . Fattar inte hur dagens barn inte kan tycka att de är roligt att titta på Pippi.

Tror ni att vi kommer få se gräset igen. Just nu ligger de 2 meter snö på denna plats.

Nu lite om hästarna mina. Kan börja med unghästarna, som vanligt går de super med dom. Alba har hoppat små kryss för första gången i går. Hon tyckte de var jätte roligt och inget verkade farligt, utan hon bara hoppade över dom. Ja, eller hon hoppade kanske inte hon gick mer över dom, med de gjorde hon bra =) Sedan var de Heavens tur och hon var lika duktig hon. Vi galopperade för försat gången och de var faktiskt en hel lång sida, 2 gånger gjorde hon de. De stog även massa hinder i ridhuset så bara de var ju lite läskligt. Men hon galopperade ändå =)

Nu till de lite äldre pollarna. Jullan gick hoppträning i går för Christoffer. Hon var jätte fin men tyckte jag själv inte red så bra. Kan inte riktig sätta fingret på vad de var, me nått störde mig. Tyckte inte jag fick in någon bra rytm på linjerna vi red. De var rätt svåra linjer vi red, hindrena kom väldigt snabbt. Så de var kanske helt änkelt att jag inte var tillräkligt snabb tillbaka i position. Så de måste jag öva mer på =) Men Christoffer var väldigt nöjd med både mig och hästen. Men jag vill ju att de ska var perfekt ;)

Även Loppan och Casper fick hoppa lite i går innan träningarna började. De var också jätte fina, Casper var faktiskt lugn. De är ett väldigt gott täcken inför tävlings seongen. I kväll blir de dressyr träning med Loppan och Casper för Hans. Är lite nervör för hur de ska gå =) Sedan ska årets andra tävlingen bli av på Lördag, då blir de dressyr träling i Bratteborg med Loppan.


Caspino på fin andra terräng tävling. Längtar otroligt mycket tills de börjar=)

Nu måste jag ut och harva ridhuset.
Hej på er=)


RSS 2.0