Fullt upp!!

Hej hej igen!!!

Nu äntligen är jag tillbaka med en blogg!!

Jag har haft ganska mycket att göra och dessutom har de varit fint väder så vill inte sitta framför en dator inne. Men nu har jag tagit mig i kragen och satt mig ner och ska skriva lite.

Kan börja med resulatet från 3-års testet med Heaven e, CorlenskyG - Amiral. Hon fick ett godkännande från mig. Men hon var lite galen inne på löshoppningen. Var väldigt spänd och okoncentrerad, så lösgaloppen blev inte så mycket av. De blev mest släng trav.... Hoppningen var spänd även den, men hon hoppade ändå bra tyckte jag. Där fick hon 7-7. Hon fick Diplom som gångarts häst de var mycket roligt, tror de var 9:an på traven som höjde allt. Sedan var de ridprov och de gick kanon, kunde inte gå bättre. Helt plötsligt hade vi en helt annan häst att ha och göra med. En avslappnad och jätte snäll häst!! Hon gjorde allt jätte bra, inget spenig eller tittig inne på ridbanan. De är ju ändå ridningen som är viktigtast, för de är det man ska göra sen med dom hela livet.


Här är några bilder på Heaven! Vi hade många fina bilder när jag red. Men de har lyckats förvinna i från vår kamera vet inte riktigt hur, kanske de kommer fram =)

I går var de fälttävlans tävling i Mariestad med Casper och Cravall. Båda gick debutant. De var en jätte fin tävlingsplats. Som vanligt när man har två hästar så får man starta bland de första och de även denna gång. Så vi lastade och åka halv 6 på morgonen. De var bara att ställa klockan på halv 5 och försöka komma ur sängen!

Casper var först ut han var jätte fin på framridningen, men sen blev han lite spänd inne på banan. Men fick ändå ganska bra straff. Sen 30 min senare var de hoppning, jag var väldigt nervös på hur han skulle reagera. Han har inte riktigt velat hoppa den sista tiden. Så jag var glad bara han gick runt banan. Men han var jätte duktig så de blev en felfri runda =) Duktig polle!!!


Min fina Casper =)

Sedan var de Cravalls tur han var lite hängig i dressyren men gjorde ändå allt bra. Men vi fick inte så bra straff som jag tyckte vi var värda, men så är de med bedömnings sport. I hoppningen blev de ett nerslag, lite slarvig tyckte jag han var där.

Nu var de terräng som stod på tur =) Var lite nervös på hur Casper skulle ta det här med att gå i från de andra hästarna. Banan var ganska lätt men väldigt fin så de känndes bra. Casper var först ut, han ville inte riktigt komma i gång i början som vanligt men jag lät han trav hoppa de fösrta hindrena. Efter en stund
kom han i gång och då var han super fin på hindrena. Men på vattet stanade han och tittade lite och tog ett steg bakåt men gick i sen direkt. Men så fort hästen tar ett steg bakåt så räknas de som ett stop. Lika så blev de på en grav han stanade till och tittade lite och sen hoppade. Så jag fick två stop i protokollet men är supper nöjd med honom. Ute på banan var de inget att han ville dra hemmåt eller svänger direkt efter hinderna han galopperade på bra och de är de som är viktigtast just nu *=)

Nu var de Cravalls tur han var väldigt laddad han vet nu vad som är på gång när man står där i starten. Han var jätte fin hela banan runt och de blev en nolla inom tiden. Men tyvärr räckte de inte till en placering.


Cravall innan tävling

Sedan har jag varit i Boxholm ett antal gångner med ett antal hästar och detta har gått väldigt bra. Roligt att ha så många fina hästar och rida. Alba även hon har blivt storhäst nu och har varit ute och åkt lite. Fösrta resan för henne gick till Familjen Boestad. Där vi hoppade en liten bana och övade miljö träning. Hon var super duktig trodde faktiskt inte att hon skulle var så lugn och snäll. Hon klev ut transporten och jaha oo nu vad händer nu.. De vara bara att hoppa upp och hoppa lite. Slutar aldrig att förvånas över den hästen, tror hon har DET...Jullan i Boxholm =)Nu ska jag ut och rida lite till innan de blir till att laga mat!!

Hejsvejs på er!!!

Sjuk =(

Hej hopp!!!

Sitter och snörvlar i soffan med en kopp te och en nybakad bulle som min mamma har bakat. Måste hitta lite krafter till i eftermiddag, när de är tävling i Forserum. De är Cravall och Casper som ska gå 100-110 hoppning. Hooost hoost nu kom en host attack igen de är inte skönt i halsen =( Kunde inte sova i natt för att de kändes som mina öron skulles sprängas!! Måste gnälla lite =P

I Måndags så var jag i Falkenberg hos Anne Persson och tränade dressyr med Loppan. De gick kanon bra! Hon fick henne att släppa sina spänningar, som hon lätt kan sätta emot när hon inte riktigt vill arbeta. Så de känns toppen inför tävlingen på Lördag. Då bär de av mot Skåneland, då är de Jullans och Loppans tur att åka på en liten tripp. Jullan ska gå sin fösta fälttävlan, hoppas de går bra. Men allt kan ju hända med en 5-åring =) Loppan ska gå en CNC 2*. Vill verkligen att de går bra, alla tävlingar med henne nu är super viktiga inför EM!!

Har hittat några blider från Bredeenek =) Här är en av dom!!

I går skulle Jullan åka till Tranemo på terräng träning, men de blev inget av de för de regnade alldeles för mycket. Så de blev en vända till Boxholm i går kväll. Jullan var lite spänd och tittade väldigt mycket på allting. Men inte så konstigt, hon har ju inte varit med om så mycket här i världen. Vatten, stockar och upp hopp gick kanon bra inga problem där. Men sedan var de där med nerhopp, de tyckte hon inte riktig om. Men till slut så hoppade hon på upp och ner på alla ställen de gick =) Som sakt de kan gå hur som helst  på Lördag!!

Fina Jullis =)

 

Glömde nästan skriva om hur de gick på genrepet med Heaven. Hon var jätte duktig nästan hela dagen... Hon gick rakt in när vi skulle åka, stod helt blixt stilla när vi körde. När vi kom fram var vi lite tidiga så hon fick vänta några minuter i transporten. Även där var hon lugn. Hon var super fin inne på banan, hoppade jätte bra. Vi har inte löshoppat henne jätte många gånger men hon viste precis va hon skulle göra och gjorde de jätte bra. Efter de red jag henne på ute banan för och visa henne den. Där var hon kanon fin, galopperade igenom vatten till och med =) Men sen tyckte hon att hon inte behövde vara duktig längre...När vi skulle lasta och åka hem så fick vi se en annan sida av Heaven. Efter en timme av blod, svet och tårar gick hon rakt in helt av sig själv som om inget hade hänt!! Man slutar aldrig förvånas över dessa djur!

Heaven i ridhuset hemma=)

 

Nä nu ska jag snart äta och packa lite inför tävlingen!!

Tack!!
Städat!!

Hej hej på er!!

Denna veckan har jag sopat ut vintern och dammat fram våren =)

Äntligen känner man att värmen snart är här, med allt härligt den har med sig. Fast i tisdags viste vädret inte riktigt om de skulle vara vinter eller vår. Jag var på Björne träning med Loppan de var ganska fint väder när jag åkte, men de hade regnt under dagen. Vi hade precis börjat hoppa då de börjar hagla och inte lite. De kom hur mycket som hällst "eller, inte hur mycket som hälls"  =p För då hade de hållt på än!!

De kändes som någon sköt med ett ärtrör på än. De gjorde svin ont och iskalt var de, när man sen var helt blött. Men som plåster på såret så var Loppan kanon fin, hoppade super fint hela träningen.
Hon kanske gillar hagel, hur man nu kan göra de....


Peter är ute och rider på Jullan i vår solen=)

I går var jag och shoppade vår saker till vårt lilla hem. De blev lite allt möjligt smått och gott. Hade tänkt shoppa kläder och skor till mig själv, men de blev inget med de. Tycker de är mycket roligare att köpa inrednings saker. Så nu känns hemmet mer vårligt och somrigt.

Lite av de jag köpte var kuddar och några blommer =)
Nu ska jag ut coh rida de sista hästarna sen kommer Peter och då finns de ingen tid kvar för dom ;)

Hej svejs kommer med en raport hur genrepet går på Söndag för Heaven.


Utebana!

Tjena tjena!

Äntligen har de blivit vår, solen skiner och varma vindar blåser. Våren kom precis lagom till när vår utebana blev klar. De är så härligt att rida ute nu när solen skiner. Pappa har gjort ett super jobb med banan, underlaget är kanon. Det har även blivit några terränghinder i ena kanten på den. Vilket är toppen fär unghästarna =)


Här har vi några av hindrena.

I dag var de Jullans och Albas tur att hoppa lite på hindrena. Jullan är pigg och hel nu efter olyckan i Tyskland. Hon har bara ett litet sår kvar på benet men är helt i gång igen. Så jag hoppas jag kan tävla henne om två veckor i Gärds. Hon hoppade allt jätte fint i dag inga problem med henne =) Alba var lika diktig hon, hon har aldrig någonsin hoppat någon typ av natur hinder. Men hon tyckte de var jätte roligt. Jag tycker hon hoppade terränghindrena bättre än vanliga hinder. Visste att hon hade fälttävlan i blodet =) Med den systern kan de inte bli nått annat =)


Alba i ridhuset.
Hon har blivt jätte fin och rida, de är så roligt när unghästar utvecklas så snabbt.
För Heavens del går de bra också. Hon ska gå sitt genrep inför 3-årstestet på Söndag. Tror de kommer gå toppen =)

Heaven så fin i ridhuset.

De har även varit tävling i helgen. I söndags var Caspino och Cravall i Tranemo på sin andra debutant. Casper var först ut, dressyren gick kanska bra han var lite spänd men gjorde allt han skulle. Det blev 51 staff. Sen var de banhoppning och de gick fin fint med en nolla. Så vi låg på en 5:e plats inför terrängen. Terrängen gick kanske mindre bra han tyckte inte om att gå i från de andra hästarna. Så de blev slalom fram till hinder nummer två. Men sen så kom vi i gång och gick runt felfritt resten av banan.

Sedan var de Cravalls tur att visa vad han går för. De var bara att han ville lite för mycket! Han tyckte vi skulle galoppera igenom programet men de tyckte inte jag var någon bra ide, så de blev något där emellan =) Men han gjorde allt han skulle så jag är ganska nöjd ändå. De blev även för honom en felfri runda i hoppningen, han hoppade jätte bra. I terrängen var han nog lite trött för han fick göra allt inom 35 minuter. Jag red dressyren 11.55 sedan skulle jag starta terrängen 12.30 Så de var lite tufft för honom. Så vi fick ett stopp i terrängn på en ganska så stor häck med vit grind i botten. Resten av banan gick han som tåget inga problem någon stans. Jag är nöjd med honom =)Cravall och Caspino i Plönninge.

Nä, nu blir de inget mer skrivande.

I morgon blir de träning för Björne med Loppan, ska bli väldigt roligt.

Hej svejs på er.
RSS 2.0