Godmorgon

Sätter mig ännu en gång framför skolböckerna en tidig morgon. Idag ska tentan in så bäst att börja skriva lite ;) Helst skulle jag vilja tillbringa mina vakna timmar med mina fyrbenta vänner i stallet :)Härlig frukost :)

En helt fantastik helg

Nu tänkte jag skriva lite om min fantasktiska helg nere i fina Sopot. Jag och Ida (en tjej som hjälper mig i stallet ;)) och självklart Loppan åkte natt färja över till Polen på onsdags kvällen. Torsdag fm körde vi in på tävlingsområdet och stallade in bland de andra svenskarna. Tordagen bjöd på solsken, så mycket att jag brände min panna... Hann rida Loppan två gånger innan dressyren som var på fredagen. Så klart gick den 3* klassen sist så det vara bara att vänta hela dagen. Totalt var det 6 st olika klasser under helgen. Många ryttare och många hästar blir det och lika många olika varianter på ekipaske!! Allt från OS ryttare till lektionsponny, detta är charmen med ridsport. Alla tävlar på samma vilkor! Som sakt red jag min dressyr på fredags em så jag red Loppan en svång på fm. Hon kändes fin alla gånger jag hade henne ute ( ovanligt..) Sen tillslut var det dags för min start! Som vanligt har jag inte så höga krav på mina dressyr uppvisningar. Men Loppan kändes ovanligt fin och höll kvar det inne på banan. Efteråt var jag mycket nöjd med vår prestation, vilket även detta är ovanligt... Sen när jag fick höra mitt resultat vågade jag inte tro att det var sant!! 64% personbästa!!! Låter kanske inte jätte bra men för mig och Loppan är det ett stort steg framåt. Äntligen har all dressyrträning under vinter get resultat. Vill tack mina dressyr tränare Angelika Flykt för att hon har stått ut med mig och Loppan i vinter =)
Lördagen bjöd på vinter kyla på med tjockjackan och ut och gå terrängbanan för sista gången innan start! Terrängen var super med fina stora och väl hoppande hinder med lagom svårighetsgrad på det tekniska. Loppan var taggad inför starten som tyvärr fick ett avbrott 30sek innan jag skulle ut pga av att en ryttare på banan voltat på ett hinder. Men när vi väl var igång kunde inget stoppa oss!! Hade en helt fantastisk känsla hela banan runt. Det är så lätt att rida terräng på denna fantastiska lilla häst =) Kom i mål med bara 5sek över tiden vilket var mycket väl godkännt från min sida av Loppisen ;)
Jag tänkte inte så mycket på vad jag låg resultat mäsigt förän Sandra sa att jag låg 2:a efter dressyr och terräng!!! Genast skulle morgondagen bli jobbig genom nervositet... Vilket stämde helt rätt !!! Som vanligt gick den 3* hoppningen sist så hela söndagen gick jag och hade ont i magen och hjärtklappningar... Är inte van vid att ligga i toppstriden inför banhopningen! (Men borde kanske vänja mig nu) ;) Tillslut var det dags att hoppafram, Loppan kändes lite matt i början. Men precis innan jag skulle in över de sista sprången så fick jag den härliga känslan som jag brukar ha på henne. Banan var ganska lång och många språng tyckte personligen att det var rätt maxat!! Loppan hoppade fin fint, tyvärr åkte en liten bom till marken. Men vad gör det när man ändå slutat på personbästa och blir 2:a i en CIC3*
Hemresan gick rätt lätt efter detta tävlngs avslut! Filmer och fler bilder kommer komma upp =) Stort tack till alla som gjorde denna prestation möjlig för mig ! Ännu större tack till självaste Loppan utan henne hade jag inte klarat det ;)

Polen resa nästa

Dagen igår och idag har jag packat lastbilen inför tävlingarna i Polska Sopot. Loppan är det som följer med och går CIC 3* :) Åker i em och tar natt färjan över till Polen.


De 4 övriga hästarna har fått galoppera och hoppa lite terränghinder i dag! De tyckte dom var väldigt roligt :)

Hoppas ni får en fint avslut på denna vecka här hemma. Så ska jag göra mitt bästa nere i Sopot :)
Ny vecka!!

Ny vecka, nya möjligheter!

Började dagen med att åka till skolan för ett grupparbete inför redovisningen på torsdag, som jag inte kan vara med på... Hoppsan åkte till Polen och tävlade istället ;) Detta kommer nog inte vara första gången skolan får stå tillbaka för tävlingar ! Men men så är det, få vara mer akriv när jag väl är där =)

I dag var det bara två hästar på schemat, Loppan fick hoppa lite inför helgen. Hoppas banan inte är lika lerig denna gång.. Men tyvärr ser det ut att bli regn väder hela helgen i Polen. Tur man bara har en häst med sig =)
,
Stella fick lite dressyrtrim i ridhuset. Denna häst förvånar mig för varje dag, har aldrig haft en 4-åring med sån god ridbarhet som Stella har!! Hon kanske inte är tillsalu längre.. ;)

Jag hann med en sväng på gymmet innan jag åkte runt och levererade LR produkter. Sedan blev det en kvällspromenad med Sandra och Bonnie. Solen har inte riktigt velat komma fram i dag, men nu på kvällen så kom det några solstrålar. Tacksam för varje minut =)

Sen var tanken att plugga... men kom på att jag borde packa lite! Så typiskt.. då hann jag inte plugga i kväll häller ;) Omtenta nästa!!Happy och bästa mamma i Mantorp =)

Livet som fälttävlans ryttare

I morse lastade vi tåget för en halvdag ute på Mantorps terrängbana. Vi kunde inte önska oss bättre väder, strålande sol och +16 =) Alba, Heaven och Happy var det som fick följa med tåget ut på äventyr ;) För Happy var det första terrängträningen för året, hon har bara hoppat mina små hinder hemma. Nu var det "riktiga" hinder och en liten bana blev det. Tack till Johanna som var med som lite draghjälp i början =) Happy skötte sig super bra, det kommer bli så roligt att visa henne 1/5 i Kinda. Här kommer några filmer på Happy!! Alba och Heaven som har lite mer kött på bena, visste precis vad som väntade...både på gott och ont!! Fokuserade mest på smalhinder med båda två. Nu har de fattat grejen och leker över de 1* hindren ;) Känns riktigt roligt att ha så fina och lovande unghästar i stallet!! Här kommer några filmer på Alba och Heaven =) Måste ju skriva lite om Happys tävlingsdebut i går i Anaby. Hon var jätte duktig, vi kom runt med litet pet. Hon var inget spänd eller vinglig, så nu är det bara ut och köra på tävlingsbanorna =)

Fredag

Varit i skolan mesta delen av dagen känns det som och inte klokare blir man för de... Denna kurs kommer jag inte sakna när den är klar med alla sina begräpp... I stallet blev det galoppjobb för Loppan, de tyckte hon var väldigt roligt efter allt dressyr ridande :) Packning inför Happys debut på tävlingsbanan imorgon blev det oxå innan det var dags för att ta fredagskväll framför Let´s dance! Som sakt är det tävling imorgon för Happy i Aneby. Hennes försts tävling, ett litet genrep inför 1 maj då hon ska gå sin första fälttävlan :)

Guld stjärna!

Dagen guld stjärna går till Alba som hoppade super fint på Svante träningen. Det var första gången jag red för honom och de kändes väldigt bra. vi hade samma tanke om ridningen:) Alba som sakt hoppade riktigt bra ska bli så roligt att komma ut på tävlings banorna. Hon har verkligen stärkt sig det sista :) Nu ska jag snart ut och hålla hoppträningar själv. Blir övningar vi gjorde på Björnes hoppträning i tisdags ;) Mycket träning blir det... Sen svira om till LR party hos mamma :)
En bild från årets försts terräng träning :)


Vår!!

Äntligen, som jag har väntat!! Nu är den här den efterlängtade våren :-)Idag var det verkligen inte en dag man ville sitta inne, särskilt inte o plugga ;) Men var tvungen och sitta en stund på morgonen. Ettersom jag tydligen har fått en inbyggd klocka inom mig som säger att klockan 6 är en bra tid att gå upp, så hinner jag med väldigt mycket :-) Efter några timmars pluggande tog jag och Bonnie en härlig löpruna i skogen. Den var välbehövlig och förhoppningsvis kommer det bli en vana ;) Blev en sväng till stan för att inhandla vårblommor oxå :-) Sen vidare till stallet för dressyr trim på mina fyrbenta vänner :-) Härligt att kunna rida ute på banan, man känner att hästarna tycker likadant :-) Vissa mer än andra... Precis hem kommen från stallet och har planterat mina blommor. Det kliar i fingrarna, vill slänga ut allt mörkt och vintrigt. Vill ha in våren med varma färger och mönster. Men plånboken säger att jag får vänta lite med att fixa till hemmet...
Dessa fina blommer väntar på att bli utplacerade i mina fönster. Men först måste jag ha lite mat :-)

Gymmet

Drar till gymmet! måste rensa hjärnan efter några timmars plugg :) blir nog några timmar till innan det blir stallet i kväll och
Björne träning :)


LR party

Ligger i sängen efter en mycket trevlig LR kväll med fina vänner. Jag har fått låna en LR "trolly" del vill säga allt smink som LR säljer i alla färger och nyanser! Rena drömmen att öppna denna stor västa =) Kommer ha tillgång till denna trolly fram till fredag så om det är någon som är intresserad så har jag 10% på allt smink denna vecka!Här är några av många produkter från LRś sortiment =)Denna lilla sak kommer troligtvis bli inköpt inom kort =)

Nu ska jag sova efter en lång dag. Morgondagen kommer bjuda på plugg.... lite ridning oxå ;)

Bredeenek

Nu har jag fått några timmars sömn vilket var behövligt. Kom hem mitt i natten i går efter en lyckad årsdebut i Bredeenek :-) Dressyren tyckte jag gick bra, är väldigt nöjd med travarbetet. I galoppen har vi lite jobb kvar för att få den stadig. Men allt är mycket bättre än vad det har varit! Så det är bara att trimma vidare :-) I hoppningen var Loppan väldigt laddad vilket inte blev bättre på en lerig gräsbana! Så tyvärr föll 3 bommar! Tråkigt när man vet att att hon kan, men men så är det..... bara att ta ny tag till nästa gång! Sen i den slutliga terrängen visade Loppan vad hon kunde! Hon lekte rund terrängbanan utan problem :-) Lite tidsfel blev det pga underlaget som inte var det optimala. När man ger sig ut i terrängen förstår man varför man har suttit och traglat hela vintern :-) Äntligen är säsongen igång!! Nu laddar vi om till nästa start som är om 2veckor i Polen! Ska hinna med lite hopptävling med 4-åringarna också där mellan :-) Fick inga bilder så här kommer några gamla !

Terrängbanan

Nu är vädret lite bättre o imon säger de att de ska bli sol o varmt :) de gillar vi... Har gått terrängbanan o den ser fin ut. Längtar verkligen tills jag står i startfållan :) Här kommer några bilder från terrängen :) Nu ska vi på grillfest !Tyskland

Sitter i lastbilen, utanför regnar det :( Underlaget är redan blött så de behövs inte mer regn. Hoppas på bättre väder imon då tävlingen drar igång. Var ute och luftade Loppan på morgonen. Hon kändes fin efter resan. Ska snart ut igen fn sväng tänkte jag.Loppan äter hällre halm än hö... Hon är inte riktigt som hon ska. Tur hon äter nått i alla fall!
Tänkte försöka uppdatera hur det går i morgon, får start tider i kväll :)

Födelsedag

Nu sitter jag ner och tar det lite lugnt :) Sandra fyller år och är på födelsedags fika! Jobbat hela dagen. Hann hoppa och bada Loppan innan jag åkte hit. Hon hoppade fint så nu taggar vi avresa
imon :)

Loppan tycker inte om årets första bad...Sandra öppnar sina packet :) Nu är det dags för tårta :)

Tidig morgon

Godmorgon alla! Var uppe tidigt för att hinna plugga innan jag börjar jobbba. Får försöka läsa de sista kapitlen under rasten :-) Efter jobbet blir det hoppning och bad för Loppan, innan jag ska till bror och Sandra för att fira Sandras dag :) Nu måste jag åka, ni få ha en toppen dag :-)


Plugga, packa, plugga, packa !

Dagarna rullar på med varvning av plugg och stallet. Satt en stund i morse med skolböckerna, tills jag inte fattade vad jag läste. Då fick de bli stallet! Loppan fick ett pass på fältet för att slippa ridhuset ! Hon kändes väldigt fin då det känns skönt inför helgen :) Eftersom jag jobbar imon och har skola på fredag då började jag packa lite idag. Härligt att få damma av tävlingsskåpet :) Alba och Heaven fick sig ett galopp pass på fältet :) Både jag och hästarna var nog lika glada att få vara ute i solen :) Åkte hem en sväng för att läsa några kapitel inför seminariet på fredag. Tillbaka till stallet för att packa lite till;) Nu ska jag snart ut och hålla dressyrträning. Får se vad jag orkar när jag kommer hem ... ;) Läsa eller sova .... hmm Sova tror jag ;-)


En bild från vår påskpromenad :)

Sova

Hade skrivit ett jätte långt inlägg som jag precis skulle lägga in så försvann det.....!! Så nu blir det bara god natt!!!
Sandra fick vara med för att uppmuntra :-)

Filmer

Nu ska jag försöka mig på att lägga in några filmer på Happy och Stella. Kan inte garantera att de blir bra men ska försöka fram något =) Happy på Björne träning Happy hemma Stella Till salu! Fler filmer kommer =)

Sol sol :)

Sitter i solen utanför stallet. Så skönt, solen och värmen är verkligen välkomnande :) Alla hästar är ridna fick hjälp av Ida söm red Alba och Heaven. Jag red de båda 4- åringarna Stella och Happy. Eftersom snön är borta så blev det några språng på stockarna och upp/ ner hopp. Alla hästar skötte sig exemplariskt :) Nu vill jag verkligen att säsongen ska börja. Stackars Loppan fick ett dressyr pass i ridhuset. Försöker med allt inför helgen då det bär i väg till Tyskland :)
Resultatet

Nu är bröden bakade och snart ska jag provsmaka de oxå :-) Tänkte först gå en runda med Bonnie :) Sen blir det nybakat bröd och en stor kopp te till mina kära skolböcker :)

Plugg söndag

Vaknade tidigt och tog en långpromenad med Bonnie i morgonsolen. Luften är så härlig på morgonen så frisk och klar. Tidiga mornar är underskattade tycker jag :) Efter promenaden var det bara att sätta sig med skolböckerna och börja plugga inför nästa veckas seminarie! Nu har jag suttit i några timmar och var tvungen att ta en liten paus så då blev det lite brödbak.
Nu får degen jäsa medans jag är i stallet. Fem hästar står på schemat så jag hoppas inte degen har blivit för stor innan jag kommer hem igen :-) Skönt att vara ute så mycket som möjligt i de härliga vår vädret :) innan jag ska sätta mig igen med böckerna när jag kommer hem! Nu måste jag sticka så jag kommer hem innan dagen är slut ;) Ha en skön söndag allihopa!

Fika hos mormor

Var uppe tidigt i stallet och fodrade och släppte ut hästarna. Trummade Loppan i ridhuset, red igenom dressyr programmet söm vi ska rida nästa helg då det bär i väg mot Tyskland för första fälttävlans tävlingen :) Längtat längtar!! Nu har jag svirat om till " vanliga" kläder, ska till mormor en sväng på silverulls möte och lite fika hoppas jag att vi får ;) Ni få ha en toppen lördag i solen :)
Bjuder på dagens outfit.Fredag

Upptidigt för att hinna plugga lite innan skolan. Efter en snabb vända i skolan blev det stallet. Dressyrtrim för Loppan, Alba och Heaven stod på schemat alla skötte sig bra. Sen åkte jag hem och tog fredag med ett glas Asti :) Sandra är här på besök och hjälpt mig med att färga håret. Nu ska vi sätta oss och virka till Silverull.se

Jobb och träning

Jobbat på förskolan i Lekeryd i dag också :) De var lika roligt i dag, härligt med glada barn omkring sig. Slutade halv 5, så de blev snabbt hem och byta till ridkläder och grimma Loppan innan det var dags för att hålla hoppträning. Nu blir det sängen, tänkte läsa lite inför skolan i morgon. Känns som att jag inte kommer hinna öppna boken innan jag somnar, men då har jag i alla fall försökt plugga ;)


Bonnie när hon var liten. Då vågade katten sig på henne ;)

Dagens middagKänns härligt att avsluta dagen med en sallad och lax :)

Dagens midda2


Jobb

Idag jobbar jag på en av förskolorna i Lekeryd. Roligt att bli inringd för lite extar jobb:) När man är ute i verksamhet en med barnen känner jag att jag har valt helt rätt yrke! Sks försöka hinna med en runda till stan för present köp innan det blir stallet i kväll. Får hjälpi stallet i dag av Ida som rider 2 hästar. Happy får vila så då är det bara 2 kvar till mig :)

Björne träning

På kvällens Björne träning "Björne Karlsson" fick en av mina 4-åringar jag rider följa med, Happy e, Hip Hop som ägs av Lena Antonsson. Hon skötte sig jätte bra, ingen tvekan. Lite spänd och nyfiken på de andra hästarna i början men ridbarheten var det inget fel på. Hon är lite bekväm av sig så Björne påpekade att jag måste få henne mer framför mig och att hon börjar galoppera lite mer framåt och rundare. Men en mycket väl godkänd första träning :) Filmer kommer kom m a upp när tiden finns ;) Bjuder på en bildMot skolan

Nu är mitt lilla påsklov över. Ska snart sätta mig i bilen för att köra till Hultsfred. Idag börjar en ny kurs så det ska bli spännande och se hur den är uppbyggd :) I kväll blir det hoppträning för Björne. Eftersom de äldre hästarna hoppade i går så får fina lilla Happy följa med på miljö träning :)


Dagens outfit

Terräng träning UTE !!!

Är på väg hem från årets första riktiga terräng träning. Det var vi i mellantruppen som var på Gärds bana utanför Kristianstad och tränade för Linda Algotsson. Tre av mina hästar fick följa med ner för års premiären Loppan, Alba och Heaven. Vet inte vem som var gladast jag eller hästarna för att få galoppera på fast och fint underlag :) Gärds bana var mycket ridbar, bara på några ställen inne i skogen och i någon slänt var det lite snö kvar. Vad gör man inte för lite terrängtränig. Så härligt att vara igång igen efter en mycket lång vinter!! Hästarna skötte sig bra för att vara första gången sedan september de var ute på en terrängbana. Dagens häst blev ändå Alba, hon hoppade väldigt fint och inget tittig eller vinglig. Trodde verkligen att hon skulle vara den som var mest spännd. Loppan känner man nu att hon är den gamla veteranen i stallet, lika roligt att rida henna ute i terrängen ! :) Heaven fick gå sista rundan så det kändes som hon hade sparat på all sin energi. Hon var mer vild än tam mellan hindren men fina språng gjorde hon :) Fick en liten film på Loppan ska försöka få in den här när jag kommer hem. Nu får ni nöja er med några gamla bilder :)

RSS 2.0