Runsten

De var en varm och solig helg uppe i Stockholm när Rusten anordnade internationella tävlingarna och finalen i Svenska cupen! Heaven och Alba gick sina andra internationella starter. Alba var inte riktigt med i dressyren, myckt irriterad av alla flugor så de var inte den bästa uppvisningen vi har gjort. Men vi fick ihop 54 staff vilket var helt ok med tanke på hur hon gick!

På med den varma fracken inte konstigt att man svettades i överflöd!!!!!!

Albas hoppning gick lite bättre, hon hoppade jätte fint hela bannan tyvärr föll sista bommen. Men de gör inget känns skönt att hon är i så fin form:-)
Albas terrängbanan var fin och välhoppad men absolut den svåraste banan Alba har gått. Tyvärr fick vi ett stopp i början av banan på den omtalade runstenen. De är ett hinder som ser ut som en sten med ett litet hål i mitten som man ska hoppa igenom. När jag kom emot hindret så fattade inte Alba alls vad hon skulle göra. Sen när hon fick titta på de så gick de bättre nästa gång, sen gick hon resten av banan felfritt hoppade jätte fint.Känns väldigt skönt att hon klarade alla svårigheter :-)
Heaven gjorde en av sina bästa tävlingar en fin dressyr fick staffen 55 lite snålt tyckte jag. Domarna var väldigt ojämna....Men huvudsaken är att känslan är bra :-) Hoppninge gick som tåget hon hoppade som vanligt kanon och gjorde en felfri runda :-)
Terrängen var även i den CIC1* kanska svår men väldigt välhoppande och fina hinder. Heaven gjorde en kanon runda galopperade på bra och var uppmärksam på vad jag ville. Detta resulterade till en felfri runda inom tiden :-) Alla terrängrundor hon har gjort i år har slutat på samma sätt ;) Hon slutade på sin dressyr staff vilket räckte till en 7.e plats i klassen och vi blev 2.a i svenskacupen som har pågått hela året:-) Heavens första internationella placering, är säker på att de inte var den sista ;)


Filmer

Här kommer några filmer från Stilterrängen i Kalmar!

Stilterräng på Udden

I lördags var vi i Kalmar på stilterräng med Happy, Havanna och Stella. För Stellas och Havannas del var de deras första terräng start! Happy var med för att få sitt sista kval till unghäst championatet! När man rider stilterräng så blir man bedömd av en domare som sätter betyg från 1-10 på hur hästen hoppar, hästens galopp och inställning bla. Detta förekommer väldigt mycket i Tyskland och är en väldigt smidig tävlingsform för unghästar :-) Så jag tycket det är toppen att Sverige har tagit efter tyskarna ;) Happy var först ut och som vanligt galopperade hon rund banan strålande lätt och hon fick poängen 8,0 hon behövde 7,0 för att klara kvalet, så de klarade hon lätt!!! Så nu är Happy färdig kvalad till unghäst championatet i september :-) Havanna var nästa häst. Mitt mål var att lotsa runt henne så hon skulle få en bra upplevelse. Hon var väldigt spänd på framhoppningen och mot första hindret, men sen när hon förstod att hon skulle hoppa så fick jag knappt stopp på henne ;) Hon tyckte de var jätte roligt, flög ner i vattnet och över stockarna och upp och ner hoppen :-) Hon fick poängen 7,8 vilket var super! De kommer bli väldigt roligt att fortsätta utbilda henne som fälttävlanshäst :-) Stella sist ut var lite vinglig men kom rund felfri och fick 7,1! Mycket stolt över mina hästar :-) Happy vann klassen och Havanna kom 2.a så de blev en rätt lyckad tävlingsdag :-)


Havanna laddar innan start :-)

Lite av varje

De senaste dagarna har varit väldigt varma !!! Vilket är väldigt skönt om man ligger på stranden... Själv har man haft 5st hästar att rida. Så för att få ta del av solen har jag varit uppe tidigt för att hinna rida innan de blir för varmt :)


För hästarna har de varit lite gymnastik hoppning på schemat! De har skött sig riktigt bra :)Igår var jag och Bella i Ubbebo o badade, väldigt härligt o de var betydligt varmare i vattnet där än vad det var i havet. De var ju lite positivt men de som inte var så bra var att de inte fanns någon som bjöd på grogg... ;) Idag var jag och Peter och badade i sjön som ligger i Forserum!! De var välbehövligt efter all ridning.
På kvällen var jag och mamma o tittade på ett band som spelar irländsk folkmusik!! Låter kanske inte jätte bra men de är de verkligen :) Mycket fart och sväng i musiken !! :) Kommer förstås inte ihåg vad de hette ;)
Terrängträning !!

Igår var de yngre hästarna i Boxholm för att hoppa lite terräng. De skötte sig prima allihopa vilket känns skönt inför lördag!! Då ska Stella och Havanna gå sin första terrängtävling genom en stilterräng :) Även Happy ska med och försöka få sitt sista kval till Breeders!!

Filmer och bilder =)

Nu kommer några filmer och bilder från Köpenhamn

Köpenhamn

Hemma igen efter yterligare en fin och rolig tävling. Det var Köpenhamn som levererade soliga dagar med massa hästar på deras internationella tävling. Alba och Heaven var det om fick följa med, Loppan får stå och skämas hemma ett tag till.... För Heavens del var det hennes första internationella start, även för Alba var det hennes första utlandsstart i 2*. Så det var en av deras tuffaste tävlingar de hade framför sig!
Albas dressyr är jag nöjd med tyvärr fick vi några stora missar menn där i mellan var hon fin och ridbar vi fick 57 straff. Det var inte de bästa poängen men det är där vi ligger nu... Heavens dressyr var nog en av de bättre som vi har genomfört. Inga stora missar bara skritten som inte var ok så tyvärr drar det ner poängen lite men vi skrapade ihop 55 straff. Hoppningen sen var fin och välbyggd inte den svåraste banan jag har ridit men tävligen ligger mitt i en park så de är mycket och titta på runt om och de kan avar nog för små bäbisar som är ute på äventyr ;) Med Heaven hade jag en fin runda tyckte hon hoppade väl och jag fick tillbaka henne men tyvärr föll två bommar helt i onödan. Hon nuddade knappt dom men men ibland har man turen med sig och ibland inte... Albas runda var absolut den bästa vi har ridit en jämn och lugn runda som resulterade i noll fel :) Kändes väldigt skönt att få sätt nollan efter Heavens misslyckande! Terrängne kan jag bara beskriva "helt fantastiskt" båda hästarna gick sina bästa rundor någonsin :) Heaven var inom tiden och hade ett nytt bett som jag var väldigt nöjd med!! Får se hur många tävlingar jag kan rida på det men är glad så länge det varar ;) Alba gick som en klocka inga dåliga språng, inget kändes svårt. Vi fick några tidsfel men det spelar ingen roll! Är så stolt över min lilla hoppare som tar sig över de stora hindren och hon bevisar för alla som inte har trott på henne att hon faktiskt kan.... Hon tag ju fatiskt med sig ett unghäst-VM kval hem!!!

Tillbaka i vardagen!

Efter en härlig vecka i Turkiet är jag nu tillbaka i vardagen :) De känns lite i kroppen nu när man har ridit 5 hästar varje dag sen vi kom hem... Men härligt är det att vara tillbaka i sadeln ;) Hästarna känns finna, tur man har bra hjälp i stallet när man är borta !! För imon bär det i väg mot Danmark för internationella starter för Alba och Heaven :) Mycket spännande ska de bli och testa dom på lite svårare banor än de är vana vid !!
Ny komlingen Havanna sköter sig super! Ska blir väldigt roligt att snart ta ut henne på terrängbanan :)RSS 2.0