Turkiet

Tänkte beskriva vår underbara vecka i Turkiet med bilder :)


Havanna

Nu kommer några bilder på Havanna :)


Glad midsommar på er alla :)

Nytt tillskott i stallet

Har precis varit och hämtat en ny häst. Eller en ny gammal häst kan man säga. Tesa, mamma och jag har köpt tillbaka Heavens stora syster Havanna :-) En kompis köpte henne när hon var 3-år och jag var i Tyskland och mamma var väldigt trött på alla hästar. Men detta har vi ångrat sen den dagen... Nu äntligen ville de sälja henne :-) Det är en jätte fin häst, de har jag alltid tyckt när man har sett henne på tävlingarna! Så nu ska hon skolas om till fälttävlans häst :-) Tyvärr har jag inga bilder på hene men de kommer de lovar jag ;)

Givande träning

Igår var de dags för Svante träning igen. Alba var de som fick följa med, de behövdes efter vår lilla miss i banhoppningen i Bollnäs. Testade ett nytt bet, men nä de tyckte hon inte om så fick ändra om så att de blev lite mer som de vanliga. Vi fick hoppa en lång bana vilket var super bra så man fick träna på att hålla rytmen länge. Alba fick hoppa väldigt mycket .... De gick inte så bra i början! Svante som är väldigt noga och vill ha de perfekt gav sig inte så vi fick hoppa tills de blev bra. Vilket jag tycker är super att man verkligen jobbar igenom ett problem:) Så till slut var både jag och Svante nöjd Alba var väl så där nöjd med att hoppa de jobbiga linjerna 10 gånger ;)

Idag blev de jobb på förskolan. Ikväll blir de stallet och hålla hoppträning :)

Ny terrängstjärna ?!

Igår var Stella i Boxholm på en riktig terrängbana för första gången... Hon fick absolut dagens guldstjärna :) Hon hoppade allt utan problem, tyckte att de var rätt gött och galoppera i hoppa små stockar o lådor. Vattnet var inget gick i o började dricka ;) Hon jagar inte upp sig i första taget... ;) Testade liten grav och stor grav inga konstigheter där häller! Vet inte riktigt vad man ska utmana denna fina 4-åring med !!;)Hon kanske är som hon är för att hon har haft ett riktigt hästliv sina första 3-år !!
Hopptävling

I helgen har jag "lekt" hoppryttare och om jag får säga de själv var jag rätt bra ;) De var hemma klubben Svarttorp som hade regionala hopptävlingar. Stella var med i går och gick sin första 1 meter! Hon skötte sig fint, bara ryttaren som måste vara vaken till första hindret... Både Stella och jag galopperade o tittade på fåglarna och helt plötsligt stod det det hinder framför oss. De blev en liten volt och så började vi om ;) Då var båda på G o hon hoppade banan felfritt!! Stella har inte haft en bom ner på alla sina starter.. hur ska detta sluta ;)


Idag var det Loppans tur att leka av sig ;) Hon förstod lekreglerna och tog hem segern i 120 efter att vara dubbelnolla :) I 130 var vi 3 st som kom till omhoppning efter en felfri grundomgång. Tyvärr föll en bom i omhoppningen o vi blev 2:a men jag är väldigt nöjd över min lilla terränghäst. Vi har varit på 3 hopptävlingar i år och hon har alltid haft en seger med sig hem :)!! Kanske ska skola om henne till hopphäst ;)
Bildbomb

Tänkte bomba med lite bilder från allt möjligt :)
Börjar med några hus bilder :)


Några gulliga kattungar, ingen som vill ha :)
Hästar !!

Nu snart ska jag i väg på studentfirande :)


Filmer

Happy åkte hem igår för några veckors sommarlov de är hon väl värd efter några tuffa tävlingar för en 4-åring =)
Tänkte lägga upp lite filmer från Bollnäs =) Ha en skön tisdag alla där ute =)

Brödbak

Snart kommer hela min frys vara full med olika bröd och kakor ;) Idag har det varit en väldigt lugn dag och då passade jag på att baka lite fraller:) Passade bra för snart kommer några vänner på lite söndags fika kanske blir en promenad oxå om inte regnet kommer!


Min sysselsättning under jäsningen... ni förstår att jag har mycket att göra ;)

Har varit i stallet och packat ur lastbil och släp. Tog en skogs runda med Loppan hon var väldigt nöjd att få göra nått. Hon har haft semester sedan tävlingen i Polen. Kan säga att jag hade en pigg och glad häst på grusvägarna genom skogarna ;)Stella fick ett pass i ridhuset testade att rida genom dressyr programmet för debutant. De klarade hon utan större problem ;) har några veckor på mig att träna innan hon ska ut på fälttävlans tävlingar :)

3 placeringar !!

Har sovit ut efter en lång väg hem från Bollnäs. Lastade av hästarna halv 3 i natt... så själv var man inte i säng förän efter 3 någon gång. Stackars Peter gick upp kl.6 för att jobba på Elmia! Resan hem gick ändå väldigt bra med så fina hästar bak i tåget ;) Börjar med helgens stjärna ALBA! Hon gjorde en jätte fin dressyr utifrån de hon kunde i de nya programmet. Vilket resulterade till 58 staff, lite snålt om man frågar mig... ;) I hoppningen gjorde vi inte vår bästa runda... Ett nerslag och en krasch!! Hon blev för lång (som vanligt) från en oxer till en kombination oxer in, räcke ut. Detta resulterade i att vi hamnade i oxern in i kombinationen.... Eftersom Alba är lite känslig så trodde jag inte att hon skulle hoppa igen. Men de var bara att styra på o hoppas på de bästa... Vilket lilla Alba gjorde ( sitt bästa) för sen hoppade hon klart banan lekande lätt :) Vidare till terrängen efter några timmars vila. Banan såg fin ut men stenhårt underlag så att rida på tiden kunde man ju bara glömma!! Kan erkänna att jag var så fruktansvärt nervös innan start. Vet inte riktigt varför har ju ridit betydligt större banor... men så är det när man är tävlingsmänniska, man vill lyckas i varje start!! Min fina Alba hoppade runt sin första CNC 2* utan problem :) Är så stolt över denna häst som ingen har trott på... men hon kämpar sig igenom det hon får framför sig.!! Med bara några sekunder över tiden blev Alba 3:a i sin första nationella 2* :)

Nu till de andra hästarna om nu orkar läsa mer ;) Heaven gjorde en kanon tävling som vanligt hon slutade på sina dressyrstaff som blev 56. Efter en fin dressyr med poäng mellan 4:or och 8:or ;) Vilket hon ska ha när hon inte skrittar och när hon är som finast ;) En felfri banhoppning och en felfri terräng gott och väl inom tiden ;) resulterade i en 3:e plats även för henne :)

Vidare till Happy som alltid levererar i dressyren, igår något lång i galoppen så straffen blev 52 men ändå väl godkänt :) Tyvärr föll två bommar i hoppningen, hon frös till i insprånget i kombinationen och tog med dig det och även utsprånget tyvärr. Men de andra hindren hoppade hon lätt och fint :) I terrängen kunde jag nu lägga in en högre växel ;) nu har hon förstått att man får galoppera snabbt ute på fälten ;) Vi kom i mål med en felfri runda och bara 4 sekunder över tiden, så även Happy knep en placering :)Nu orkar jag inte skriva mer och ni orkar nog inte läsa mer ;) Så nu åker jag till stallet än sväng :)

Sveriges dag i dag :)

Synd att behöva sitta i bilen denna soliga o fina dag! Tur man har trevligt sällskap ;)


Loppan har fått lite semester och de tar hon rätt bra. Hon har fått gå ner i en större hage för att hon inte ska explodera av rastlöshet.... Nästa vecka får hon följa med på klubbens hopptävling för att leka av sig lite ;)Sommarlov

Nu är sista tentan skriven !! Måste bara få någon att läsa igenom den sen ska den in :) Härligt med 3 månader sommarlov!!!!

Imorgon drar vi med 3 hästar upp till Bollnäs. Känns konstigt att åka så långt upp i landet.. är van vid att åka de milen söder ut och hamna på fina tävlingar i Tyskland ;) Men så är det, får gynna de svenska tävlingarna så de kan anordna dom :)

Nu väntar grillning med vänner här hemma!! Underbara sommar ;)

Surdegsbröd

Det tar verkligen en halv dag att baka detta surdegsbröd... Men gött blir det :) I kväll blir det prov smakning med honung, super gott !! Snart bär det iväg mot stallet dressyr träning står på schemat för Alba och Heaven. Stella får hoppa lite. De övriga får en ledig dag :)

En liten bild från besiktningen i Strzegom precis efter började de ösa ner regn...

Strzegom...

Nu tänkte jag skriva lite om tävlingen i Polska Strzegom som inte blev som jag tänkt mig... Kom ner till en lerig tävlingsplats på tisdags kvällen! Onsdag bestod av ridning och trim för att få Loppan avslapnad. Hon kändes kanska bra inte samma känsla som i Sopot men ändå ok. Torsdag vad det dags för dressyr start... Loppan var fin men väldigt pigg på framridningen.. de blev inte bättre när vi kom in på banan!!! Loppan flippade ur totalt och jag ville helst sjunka genom marken!! Kändes som en riktigt käftsmäll om man jämnför med Sopot där hon var super fin! Det blev inte många poäng och det var ingen idee att forstätta tävlingen. Särskilt inte pga av allt regnande...Så det var bara att packa ihop allt och åka 100mil hem igen på fredags morgonen!!
Det blev några bilder från helgen! Nu är Loppans framtid ovis får se vad som händer med henne! En sak som är säkert är att jag ska sattsa järnet på Alba och Heaven resten av detta år =) Ska upp till Bolläs nästa helg och rida 1* på Heaven och Alba ska debutera 2* spännade spännade =)!! Happy förljer med och går debutant. Nu ska jag se hur det går med mitt surdegsbak =)

Turisttrip

Nu har jag och Peter varit turister i Gränna och Visingsö :)

Nu ska vi hem och göra våra egna räkmackor :)

RSS 2.0