Unghäst VM!!!!

Jipppi!!! =) Nu är allt klart... jag får åka till Frankrike och representera Sverige i unghäst VM med både Alba och Heaven!!! Kan inte riktigt fatta detta än, kommer nog kunna smälta det först när jag är på väg hem därifrån. Två av två möjliga av våra egna uppfödningar ska gå unghäst VM.... =) Målet för året var att försöka kvala båda, men vem kunde tro att jag verkligen skulle få åka!!! =) Kan väl säga att jag lyckades med målen med råge... ;) Nu är alla förberedelser igång! Klippa hästar, boka färjor, ringa veterinärer och massa massa annat! Självklart massa ridning och träning för att sätta det sista inom alla de tre grenarna. Den 12/10 börjar den långa resan ner mot Lion! 17/10 börjar tävlingarna då ska mina båda prinsessor vara i toppform !!

Galopperade bort guldet!!

Jaa de va precis vad jag gjorde, galopperade bort min vinst i Breeders!! Heaven låg delad etta inför terrängen och i fälttävlan om flera ligger på samma straff vinner den som rider närmast optimaltiden i terrängen. Om jag hade ridit 12 sekunder långsammare hade jag vunnit... näää jag är inte bitter!!! Får trösta mig med att hon är redo för 2* terrängtempo =) Genom min snabba terräng blev det en andra plats i Breeders och trea i öppna championatet! Vilket är super, men just då var jag lite irriterad på mig själv att jag alltid ska rida så snabbt!! Heaven hade en toppen tävling från början till slut, gick på personbästa i dressyren och en felfri hoppning och en snabb och säker terräng =) Här kommer några bilder!
Här har vi två döttrar efter Corlensky G. Hanns avkommor levererar inte bara i hoppning utan även inom fälttävlan. Ryttare på den fina Blueberry är Carin Clemensson =)
Älskar denna bild!!
De var lite om Heaven =) Hade ju med mig två hästar till Happy och Havanna! Kommer lite bilder på dom oxå =) Havanna !
Fin fina Havanna som gjorde en toppen tävling. Hon var lite trött efter förra helgens tävlingar så nu får hon lite vila innan nästa äventyr=) Happy gjorde en jätte fin tävling lite spänd i hoppningen som tyvärr drog ner betyget.
Det regnade "lite" när jag red terrängen på Happy men ändå fick hon bland de bästa poängen i terrängen =)
De var lite av vad som hände i helgen. Nu laddar vi om för ännu en helg i Flyinge med Heaven och Alba som ska ner för att rida NM i helgen=) Tack Victoria Johansson för alla hjälp och alla fina bilder =)

Fina priser

Nu är tävlingsdagen i Örebro över. Den var lång men givande, klockan ringde 3.00. 3.45 åkte vi från stallet med Happy, Havanna och Stella. Mamma och Kajsa var med och såg till att allt fungerade mellan mina 9 uppsittningar. Nää.... 10 uppsittningar!! Stella gjorde så att jag fick känna på den hårda grusvägen till framhoppningen.. (hon gillar inte vita ponnyer som kommer fram bakom buskar) Happy var först ut 8.00, vi gjorde kanske inte vår bästa dressyr. Hon var väldigt rädd för ridhusvägarna och då blir de svårt att rida ett program.. men vi tog oss genom men poängen blev inte så bra vi slutade på 58 straff. Men de tog hon upp med en felfri hoppning.
Havanna var nästa häst. Hon gjorde en super dressyr, jag hade henne precis där jag ville ha henne och de resulterade med 41 straff =) Tyvärr föll två bommar i hoppningen ( får skylla på ryttaren ) De var ände en av de bättre rundorna jag har ridit på henne. Hon var lugn och avslappnad och hoppade fina språng.
Stella sist ut för dagen, gjorde en jätte fin dressyr med beröm från domaren på vägen ut =) Poängen blev 48 straff och hon fortsätter att hålla sin nolla i banhoppningen =) Helt otroligt, man bara väntar på att första nerslaget ska komma... eller inte =)
Först delen avklarad, nu MAT.... sen dags för terräng =) Havanna var först ut, hon gjorde sin första start i lättklass. Vilket är lite spännande i terrängen med några smalhinder. Vet ju inte riktigt hur hon reagerar med tanke på att man kan räkna gångerna hon har varit på en terrängbana på en hand =) Banan såg fin ut så de vara bara att köra.. och de gjorde vi!! Hade en fantastisk känsla hela vägen runt. Kom i mål med noll fel man kan inget annat än att LEEE =) Detta resulterade i att hon även vann sin första lättklass!!! =) Tycker de kan fortsätta så i framtiden oxå ;) Nu till 4-åringarna Happy var först ut i debutanten. Lite spänd och vinglig, så vi kom i mål med ett stopp men tar med denna runda som träning inför nästa helg då det är Breeders nere i Flyinge. Hon blir lätt spänd när hon inte har varit ute på länge men hon var väldigt pigg och de kändes som hon tyckte de var väldigt roligt att vara på tävling igen =) Stella sist ut av alla starter. Då kan ni förstå att de var en lång dag, red allra först och allra sist... men men vad gör man inte!!! Tillbaka till Stellas terräng. Hon gjorde en super runda inom tiden, några saker var lite läskiga men säger ryttaren att vi ska hoppa så hoppar vi ;) detta gjorde att vi åkte upp i listan och slutade 2:a duktiga lilla häst =)
En lång dag var till enda med fina priser och nya erfarenheter med hem =) Tack mamma och Kajsa som hjälpte till hela dagen.

Givande träning

Är full av inspiration och vilja efter två dagar i Skåne med träningar! Var nere hos Maria Gretzer onsdag torsdag för dressyrtrim med Elisabeth Lundholm och hoppträning för Maria. Det var en liten träning för aktuella hästar till unghäst VM :) Eftersom både Alba och Heaven är kvalade så fick båda följa med ner: ) Onsdagen bestod av dressyrtrim, helt otroligt vad Elisabeth kan hitta de rätta knapparna!! Både Alba och Heaven var super fina efter 40 min hårt jobb som var välbehövligt :) Torsdagen var de hoppning för Maria, även där fick jag två mycket fina hästar efter passen:) Kan säga att Maria inte gör något halvdant. .. Varje meter var hon på än med små detaljer! Vilket är SUPER !!!

Nu är jag full av inspiration och verkligen en järn vilja att gå framåt och bli bättre: )
Ju mer man lär sig, ju mer förstår man hur lite man kan!

RSS 2.0