Bra resultat

Har jobbat hela veckan så har inte haft så mycket tid över till att skiva här. Men så är det ibland, det kommer kännas bättre när lönen kommer ;) Var i Boxholm i söndags med Stella och Box Leo vilket slutade hur bra som helst!! Efter lite små missar i dressyren och några slarv fel i hoppningen med båda var jag inte jätte nöjd. Låg 6:a med Stella och 9:a med Leo inför terrängen så det var väl inte katastrof men men vill ju ligga i topp ;) Vet att det är svårt att hålla tiden på Boxholms terrängbana så min plan var att klättra genom att göra det jag är bäst på GALOPPERA! Vilket resulterade i att Stella var den ända hästen inom tiden och Leo var 3 sekunder över. Det ledde till en vinst och en andra plats. Det var jätte roligt att visa så fina hästar och hade en väldigt bra känsla med båda i terrängen! Terrängbanan går mycket upp och ner och in på små stigar och är man inte van så är det inte lätt att galoppera på, men eftersom det är min "hemma" banan så har jag lärt mig var man kan galoppera och vart man måste samla i hopp lite! Nästa äventyr för unghästarna blir redan imorgon då tåget går till Styringestall där Stella ska debutera H100 klass och Leo ska går H90 igen. Hoppas på lika fina resultat.

Unghästarna

Ny vecka och nya tag! Jag är ledig denna veckan vilket är väldigt skönt!!! Detta betyder mer tid år hästarna eftersom damerna som var med i Malmö tar det lite lugnt så går all tid till unghästarna Box Leo och Stella. De ska tävla i Boxholm till helgen vilket kommer bli spännande!! Stella har inte tävlat sedan september förra året då hon åkte på en sträckning i vintras som gjorde att hon fick vila hela våren. Leo har haft lite semester i två månader, så det kommer bli intressant att se hur de uppför sig till helgen =)
I går var mamma och jag i Mantorp för att träna terräng med Leo och Stella. Kan säga att de båda tyckte de var roligt och spännande att komma ut på en ny banan. De skötte sig bra och det kommer bli roligt att visa dem på tävlingen.
Nu ska jag snart till Lina för lite lunch =)

Malmö - Ribban!

Haft en underbar helg nere i Malmö med massa sol och hästar ;) Varma dagar och mycket ridning ingen semester här inte, har man tre hästar till start blir det inte mycket tid över till annat än just hästarna ;) Det blev ett bad i havet och det var efter terrängen vilket var VÄLDIGT härligt! Jag var lite svettig efter ha ridit lite mer än 1mil och hoppat ca 90 språng ute på terrängbanan ! Kan säga att det känns i kroppen nu någon dag efter, nu blir det till att träna upp sig ;) Loppan, Heaven och Alba sköte sig jätte bra genom hela tävlingen. Är nöjd med allas dressyr det är där jag ligger just nu med respektive häst, så jag kan inte kräva mer poäng just nu men det finns att träna på och jag strävar efter mer poäng =) Terrängbanan var väldigt fin och alla hästarna gjorde sitt bästa. Heaven var som en kanonkula och det kändes skönt att ha en så bra känsla. Loppan är som vanligt helt oslagbar i terrängen!!! Denna häst, många har säger att jag ska sälja henne för hon är inte bra för min ridning men de terrängrundorna jag får på henne kommer jag aldrig att få på någon annan häst. De är guld värda för mig och min utveckling! Från start till mål och genom hela banan är som att rasta hunden allt känns så enkelt med denna lilla stjärna =) Alba hoppade super hela banan hon var fult med på vad hon skulle göra. På näst sista hindret tappade både jag och Alba lite fokus, båda två var nog lite trött och vi fick en retlig förbispringning men nästa anridning gick det bra och vi kunde hoppa de sista hindren och galoppera i mål. Söndagens hoppning var rätt stor och teknisk så var lite orolig hur hästarna skulle hoppa, det var rätt många hästar som var trötta efter terrängen så man blir ju lite nervös!! Men alla hästarna hoppade super ingen trötthet kändes Alba och Loppan fick varsitt pet som var lite onödiga särskilt för Loppan då vi missade en placering på det retliga nerslaget. Nollan satte Heaven och det var precis vad vi behövde för att visa att vi är med i toppen och rider för placeringarna. Vilken häst hon är min vita springare, lite smått galen emellanåt men väl inne på banan vet hon vad hon ska göra!! Detta resulterade i att vi tog en 7:e plats i CIC2* och dessutom sista kvalet till unghäst VM =) Kan inte vara gladare och stoltare över mina fina damer som alltid gör sitt yttersta på tävling. Lite bilder från terrängen av Victoria Johansson.

RSS 2.0