Hemma!

Nu är tentan färdig skriven och inskickad :-) Då var ännu en kurs slut, skönt att beta av dem en efter en ;)
Nu till något betydligt roligare... HÄSTAR!
Med söndriga händer och knän som också verker som om jag är 100 år är jag ändå väldigt glad och nöjd över mina fynbenta vänner:-) Som gjorde allt för att underhålla mig :-) Kan säja att min kropp fick nog en störa chock efter 4,5 timmars stående i fältsits i går och dessutom måste göra samma sak idag. Det var knappt att mina ben bar mig idag!! Men med lite vilja så går allt :-)


OK lite vila fick jag mellan rundorna :-)


Gårdagen bestod utav program ridning för Elisabeth Lundholm med Heaven och Alba, båda skötte sig bra trodde det skulle bli mer latjo lajban från den gråa ;) men båda höll sig på mattan och lyssnade på vad jag ville. Känner verkligen att jag skulle behöva rida mer program och få feedbak efteråt, det är verkligen toppen :-) Så nu har jag fått fler saker att tänka på, det är inte lätt detta med 3 grenar! Men vem har sakt att hästar överhuvud taget är enkelt, den som tror det behöver inte änns fundera på att börja!På em var det dags att sadla om till terrängen:-) Havanna, Heaven ocb Alba var mycket nöja över att slippa gå fint och lugnt runt runt i ett ridhus, så alla tre satte en väldigt fart och det vara bara till att hänga på försöka få det någelunda kontrollerat :-) Vilket var lättare sakt än gjort!!!! Är glad över att de har energi och framåtbjudning utan det hade vi inte kommit så långt! Får se det positiva i allt ... ;) På lördagskvällen blev vi alla i Mellantruppen bjudna på tre rätters av Saras mamma Margareta vilket var väldigt uppskattat efter en heldag ute:-)

Idag var de dags för terräng träning igen för Linda Algotsson idag blev det några bett byten för att återfå kontrollen ;) Havanna red jag på ett kandar vilket funkade bra! Denna lilla energiska häst gjorde ett kanon jobb hoppade runt en bana med alla sorters tyd hinder utan att blinka, det är bara att styra och hålla i manan så kanske bromsa lite oxå annars sköter hon det väldigt bra själv! Tycker hon i alla fall!!! ;) Heaven ocb Alba hoppade en lite mer avancerad bana vilket båda gjotde med glans :-)Alba som jag fortfarande inte riktigt litar på till 100 % gjorde en super runda och jag måste nu sluta upp och inte tro på henne hon gör ju allt jag ber henne om!!!! Fyy på mig!! Testade ett "flippan" bett på henna och det funkade kanon så det blir till att inskaffa ett sådant ;) Heaven strålar som vanligt och det känns som hon leker runt på dessa hinder, oxå med inställningen att hon vet och kan allt och hon tycker att hon själv är bäst!! Vilket inte alltid uppskattas av mig ;)


Det kommer komma upp lite filmer både från dressyr och terräng, för även om jag hade 3 hästar med mig så hann Peter både filma och ta bilder mellan han fixade hästar:-) Utan han hade jag inte klarat mig :-)
Så efter en mycket givande helg är båda jag och hästar rätt sletna och förkänar sovmorgon imon. Ska bara fixa stallet, rida Loppan och städa lastbilen innan 13.30 då jag börjar jobba !

Nu blir det lite mat sen är sängen väldigt efterlängtad :-)Skåneland

Nu har vi stallat in hästarna på gården som både jag och Peter gärna hade flyttat in på. Helt perfekt för oss: ) Huset är helt fantastiskt och stallet enkelt och mysigt, Peter har hittat en rymlig verkstad, ridbana och fina hagar alltså helt perfekt!! Synd bara att de som bor här inte vill sälja: ( Jaja i alla fall är jag nöjd med hästarnas arbete idag på dressyren, känns att de är tidigt på säsongen ;) ett o annat glädje skutt blev det! Nu laddar vi för programridning imon fm och sen terräng träning på em.


Havanna redo för att åka på äventyr!

Förberedelser

Sitter just nu o har lite rast, jobbat till halv 5 idag sen blir de att fortsätta med packningen inför helgen och sen hålla hoppträning: ) Fullt upp hela dagen! Imon bär de av ner mot Skåne för dressyr och terräng träning med MT. Alba, Heaven och Havanna följer med för att äntligen starta upp säsongen: ) Denna helg är startskottet för kommande helger, för sen blir de tävlingar varje helg fram till sommaren: ) Har lyckats att pussla ihop ett tävlingsschema för 5 hästar på olika nivåer!
Motivation!!!

Idag höjdes min motivation upp till trädtopparna :-) Efter en förmiddag med Svante träning på bästa Heaven och Alba så fick jag en riktig energi kick!! Det är alltid lika inspirerande att hoppaträna för Svante, att så små saker kan göra så stor skillnad! Kanske inte min bästa träning men det är på dessa pass som man utvecklas! Efter att fått hoppa om hindren och de olika linjerna flera gånger fick jag in känsla och aha upplevsen kom :-) Min fokus ligger nu på att höja min lägsta nivå!! Ett måste för att komma vidare upp i klasserna! Att fokusera på rätt saker hoppas jag kommer hjälpa mig med det :-)MåndagSitter och väntar på Peter på min bänk som jag snickrat ihop själv :-) Har tänkt överaska honom med lite mat när han komme hem så här på en vardag! Är van vid att han är borta och jobbar i Halmstad under veckorna. Men imon skulle han vara i Eksjö så då blir lite mys ikväll tar igen de vi missade i helgen :-)

Har haft en skön start på veckan, började dagen med att sätta igång att skriva på tentan! Sedan stallet det blev 2 hästsr ridna och hann även jobba några timmar:-) Är just nu på en förskole avdelningarna i Lekeryd, trivs jätte bra och de känns skönt att man går rätt utbildning ;)

Det har hänt lite här hemma, lovade lite bilder från lördagens loppis rundan :-)


Bilder på sovrummet kommer inom kort :) inte riktigt klart !


Helgen

Nu börjar denna helg lida mot sitt slut. Har varit gräsänka hela helgen, Peter kommer hem en sväng imon för att jobba i Eksjö under tisdagen.


Har hunnit med att fixa mycket i hemmet! Sovrummet är färdigt målat, hoppas att de kommer bli bra där inne. Kul o ändra om lite här hemma: ) I lördags var jag o Sandra på loppis runda! Hittade jätte mycket fint, tyvärr kan man inte köpa allt :) Men några fynd blev det, återkommer med bilder ;)


Fåren är ute o solar sig i sin lilla rast hage: )

Glamour

Ja jag har blivit utmanad att lägga upp 5 vardagsbilder i 5 dagar på Instagram och idag valde nog den mest passande bilden! !!Detta är något jag gör varje dag, det tillhör min vardag! Det går på automatik 5 boxar går på ett kick! Men tyvärr har kroppen vant dig vid detta arbete nu efter X antal gånger och det räknas inte längre för träning! Funderade även idag på hur många boxar jag mockat genom åren. Vill nog inte veta det och vill absolut inte tänka på hur många jag har kvar att mocka i framtiden...!! Men sen med min miljonlön som förskollärare så kanske jag kan anställa någon till detta rofyllda uppdrag ;)

Härlig helg

Storm och snö som lovades blev de inte så mycket av. Har haft en härlig och solig helg med mycket fix i huset: ) Men även haft mycket tid till mina fina vänner i stallet!


Igår bli


Igår fick hästarna hoppa över mitt hembygge! Har man inte några" riktiga" smalhinder så får msn ta vad som finns på gården: ) Lastpallar är perfekt att hoppa över ;)

Dagens pass blev trim med avslutande programridning: ) Super fina hästar: ) Imon blir de terränghoppning med galopp jobb för damerna: )!!!
Fixar och donar!


Man hinner mycket i hemmet när man kliver ur sängen tidigt en lördag och inte har mer än 4 hästar att rida: ) Känns som vi har gått slalom mellan alla saker en längre tid nu. Köket fick sig en omgång: ) Mycket fint tycker jag att de blev!! Kände att detta var rätt dag att fixa i huset, full snöstorm utanför fönstret!! Stallet får vänta... vilket jag gjorde rätt i för nu skiner solen, så nu är de dags att bege sig mot de fyrbenta vännerna!

Sovmorgon?!

Att vakna kl.5 på morgonen o inte kunna somna om är ingen hitt på en ledig lördag! Har nu legat här o vänt o vridit på mig en timme. Hör stormen utanför så vill bara ligga kvar i sängen och mysa ner mig, men med min rastlösa kropp är det inte lätt!
Så jag får väl uppdatera om vad som har hänt :)
Olga är nu nästa färdig inriden, galopperade första gången nu i veckan på henne. Hon är så snäll och duktig. Några gånger till i galopp, sen får hon än välbehövlig liva fram till hösten: ) Hon är så lik Loppan o jag hoppas att hon kommer följa sin mosters hovspår ;)


Vi har ju också fått får till gården! 16 st söta små takor har flyttat till Stallstommen! 4 av dom ska lamma när som (: Kommer bli mysigt med små lamm i stallet: )

Dressyrträning

Fullt upp hela dagen! Tog chansen att städa ut vintern på fm innan jobbet! Hann med 2st rum, de övriga rummen får nog vänta till sommaren ;) Efter en solig o härlig dag på jobbet med barnen så var de dags för stallet :-) Dressyr träningar för Angelica stod på schemat! Alba och Heaven fick sig en omgång de båda verkligen behövde och även jag! Jag skulle behöva ha någon som stod och på marken varje pass!! Blir lätt lite bekväm..... Fy fy på mig!!
Våren är här på besök !

Nu har jag vaknat efter mitt eget vinter ide. Kan säga att jag har noll energi under de mörkaste tiderna som vi har i detta land. Varje vinter tänkte jag varför bor jag i detta land..! Men när våren kommer förstår jag varför jag kämpar mig genom de mörka o kalla dagarna i stallet! Att lite sol kan ge så mycket energi!!

Alba laddar under unghäst VM

Hästarna är i full gång :-)Har redan hunnit med en sväng till terrängbanan i Boxholm! Alba, Heaven o Havanna fick lufta sig efter vintern! Vet inte om de var jag eller hästarna som tyckte de var roligast:-) Men efter den dagen förstår jag varför jag lägger ner så mycket tid och pengar på mina fyrbenta vänner :-) Att få känna den energin och glädjen hos hästarna när de får galoppera och hoopa på de öppna fälten är helt obeskriblig!

Lite hoppträning innan terrängen under unghäst VMRSS 2.0