Måndag igen

Sitter i skolan på föreläsning känns alltid onödigt men men så är det ska ha grupparbete sen så får snällt vänta ;) Var uppe tidigt för att hinna rida lite innan skolan för att slippa rida alla i kväll. Jag är ju ingen kvällsmänniska!! Loppan fick hoppa lite imorse hon tycker det är väldigt roligt, hon är nöjd nu när hon får komma igång ordentligt. Har planerat några hopptävlingar för henne så nu finns det en plan och lite mer motivation för att rida henne. Rida ute i skolgen går ju alltid bra men att sitta och trimma henne är inte det roligate men det måste göras om hon ska tävla, särskillt om hon ska komma ut på fälttävlansbanan igen!! För de övriga hästarna blir det lite trimm inför helgens tävlingar nere i Skåne, Eketorps Eventing har internationella tävlingar som Alba, Heaven och Havanna ska gå, kommer bli jätte spännande :) Hoppas på att formen sitter och vi kan göra ett bra resultat!!

Leo var och tävlade i helgen i Kinda igen, denna gång var det lite läskigare det var väldigt mycket vatten på dressyrbanan så han hade svårt att hålla galoppen kändes att han var lite spännd för att han tappade fästet. Så det blev inte så många poäng men en lärdom rikare. Lika så i banhoppningen var han väldigt spännd så två bommar föll. Men terrängen sussade han fram som innan så det var skönt att avsluta det på ett bra sätt. Så nu är han hemma för lite semester, han kommer tillbaka i sommar för att matchas inför Breedes i höst :)

Nää nu måste jag återgå till föreläsningen om människan och cellen.....


Ledig

Skönt att inte ha häcken full hela tiden! Idag har jag verken jobbat ett varit i skolan, då hinner man hur mycket som helst :) Särskilt när man vaknar 5.30 min kropp vill inte sova ut... ja ja då är det bara att gå upp och fixa o dona ;) Blev lite plugg och träning på morgonkvisten innan jag åkte in till stan en sväng. Byta lite kläder som inre passade när jag kom hem. .. Det är inte bra för plånboken när man har lite tid över, pengarna försvinner lätt! !

Har varit i stallet nu hela eftermiddagen trimmade Alba och Heaven, hoppade Loppan och Leo: ) Skönt med ridhus när det regnar: ) Nu snart är det dags för att hålla lite hoppträning! Sen väntar Peter hemma, se vad han har fixat för mat
;) om det blir nån mat, de vet man aldrig! !Lyckad helg

Måndag och en ny vecka är påbörjad även startat sista kursen innan sommaren =) Börjar kännas nu att det går åt rätt håll!

Det har varit en lång helg med mycket tävlingar och bra resultat ;) Börjar med Leo som var ute på sin fälttävlans debut i Kinda detta gjorde han mycket bra. Han slutade på sina fina dressyr straff 51 vilket jag tyckte var riktigt med tanke på hur stor Leo är och det är inte lätt att hålla koll på alla ben särskillt inte inne på en trång dressyrbanan, men han var jätte duktg. Lika fin var han i hoppningen då han hoppade felfritt lätt som en plätt. Terrängen var jag lite spännd över, vet ju aldrig vad som kan hända med de yngre hästarna målet var att komma runt och det gjorde vi lätt och inom tiden också =) Han gick från start till mål med spetsade öron och galopperade på riktigt bra =) Detta ledde till en 7:e plats och placering!!En dag ledigt sen var det dags för de övriga hästarna att tävla Alba, Heaven och Havanna var i Mantorp i lördags alla gick CNC1* =) Havannas debut i *klass hon har verkligen utvecklats till en riktigt fin fälttävlanshäst. Hade ett mål innan start och det var att alla skulle vara under 50 straff i dressyren för nu har jag jä...r tränat och ville att det skulle sitta och det gjorde det.... =) Med Heaven testade jag en ny metod vilket innebar 5min framridning, kom upp till dressyrbanan red runt och red in. Tror jag överskade henne lite för så fin har hon aldrig varit inne på banan, hon hann inte stressa upp sig vilket ledde till henne bästa straff 45, 70%. Sen var hon väldigt laddad på hoppningen men hon lekte runt felfritt. Lika så i terrängen, tänka frammåt behövs inte det gör hon själv... noll fel inom tiden =)

Alba slog även hon till att sätta sitt bästa straff 41, 72% jag tyckte jag hade en sådär känsla men det är oftast då hon får bra så jag får väl vara nöjd med det ;) Hoppnigen gick kanon förutom en ryttarmiss, slutade rida i en sväng vilket resulterade med ett nerslag. Men väldigt nöjd över Alba hon har verkligen tagit sig och man känner att hon har stärkt sig under vintern =) Terrängen lekte hon runt och utan tidsfel denna gång ;)

Havanna var sist ut lite nervöst eftersom det var hennes första CNC1*. Hon har fått väldigt fina dressyr straff i 100klass men man vet ju aldrig när man går upp en klass men hon gjorde ett toppen jobb. Fick 46 straff 69% med ett byte och några små missar så det får jag vara nöjd med =) Hoppningen var jag nog mest nervös över, efter många bett byten har vi hittat ett som passar henne perfekt. Ett kombinationsbett som trycker lite på näsan går hon på nu och det funkar jätte bra, tyvärr blev det ett pet. Tyckte jag kom helt rätt men hon tog bakbomen på trippeln, jaja så är det ibland är ändå super nöjd med henne =) Lite svårare terräng än vad hon är van vid men det satte inte stopp för henne galopperade runt utan problem inom tiden =) kan inget annat än att säga VILKA HÄSTAR JAG HAR I STALLET!! Man får vara nöjd och glad så länge det varar för i denna sport kan det gå fort neråt men nu måste jag verkligen njuta av mina fina hästar och deras prestationer. Heaven slutade 5:a Alba 6:a och Havanna 10:a =)Nästa tävling blir på lördag med Leo då åker vi igen till Kinda och sen veckan efter är det de tre damernas tur att starta internationellt vilket kommer bli väldigt roligt. Alba och Heaven går CIC2* och Havann går CIC1*. Då är det Heaven som kommer ligga lite mer i fokus då hon debuterar 2*!!!


RSS 2.0