Vattenträning

Idag fick stallets yngsta stjärnor testa vattnet vilket slutade med lite olika resultat ! Flingan tyckte inte det var några konstigheter och gick i direkt :) Olga tyckte inte att detta var något som passade henne denna vårkväll .... Eftersom hon har stått i vatten i hagen jämte och gått genom vatten på väg ut till hagen trodde vi att hon inte skulle bry sig särskilt mycket! ! Men detta lilla sto är riktigt envis och det tog en bra stund innan vi fick i henne. Men skam den som ger sig ;) 

Träning träning!!!

Nu har jag landat igen efter en vecka med mycket av de mesta ;) Först och främst avslutade jag en mycket krävande kust som bestod utav grupparbeten (jag är ingen grupparbetas människa...) som har tagit mycket utav min dyrbara tid !!! Sedan bar det iväg ner till Skåne närmare bestämt Össjö för två dagars träning!! Heaven, Loppan och Leo fick äran att följa med ;) Dressyr för Sara Lundholm fick det bli för Heaven och Leo, utsatte inte Loppan för det.... =) Lika roligt att träna för Sara hon får det att kännas så lätt och enkelt, visa tränare har bara den förmågan och jag är taksam att jag får möjlighet att träna för henne med mina hästar =) Sen passade vi på att även träna lite terräng på torsdag eftermiddag och fredag förmiddag när vi ändå hade åkt söderut. Med VI menar jag mig själv och Amanda en av mina ryttarkompisar sim är med i Mellantruppen! Kul att inte behöva vara själv och roligt att man kan hjälpa varandra. Så på torsdag em så hoppade både jag och Amanda 3 hästar på terrängbanan. Alla tyckte det var super kul!!!! Fredag morgon bar det iväg igen till terrängbanan med alla hästarna. jag valde att inte ta ut Leo då han hade hoppat super dagen innan och kändes lite trött. Man måste spara på dyrgriparna och behålla motivationen hos dem =) Men Loppan och Heaven fick hoppa en runda till, vilket behövdes då båda var mer vilda än tama.... Men till slut kändes det riktigt bra och vi kunde hoppa en bana med kontroll ;) Byte bett på Heaven till ett mildare, hon har ju alltid varit lite för mycket i terrängen och jag har inte vetat vad jag ska rida på men testade ett "snällt" jaktbett. Kortfattat hade jag mer kontakt med henne men mindre kontroll.... ;) Vet inte vilket som är bäst men hoppas att jag kan jobba på kontrollen, så detta bett kommer användas nu till helgen då första start går !!!!!!!!
Helgen har varit lugn med återhämtning och vila. Peters mamma och moster var och hälsade på! Mycket trevligt och lite skönt att bryta alla dagliga rutiner genom att inte planera upp varje timme ;) Idag är stallet klart, hann även plantera lite blommor och längtar ännu mer till sommaren nu!!!! Nehe nu ska jag äta sedan bär det av mot skolan för introduktion för nästa kurs som är praktik eller VFU som det heter..... ;) Ha det underbart och ta hand om er själva !

"Ledig"

Har haft en "ledig" dag har bara pluggat, tränat och förstås ridit alla fem hästarna. Skönt att slippa stressa och hinna sitta ner i soffan så här på kvällskvisten ;) Njuter för fullt framför en film för detta är min sista lediga dag på länge. Nästa vecka börjar jag min 5 veckors långa praktik i Sävsjö. Vilket innebär långa dagar med heltidsarbete och 5 hästar som ska tränas och förhoppningsvis lite träning för mig själv. Det gäller att utnyttja alla dygnets timmar ;) 
Lugn helg!!

Haft en lugn helg med fokus på träning både för min egna del men främst för hästarna. Helgen har bestått utav dressyrträning för Loppan, Heaven och Leo vilket har känts väldigt bra, då jag har haft väldigt mycket energi och har hittat en plan i min ridning för mig och hästar. Har haft svårt att hitta fokus och veta vad jag ska inrikta mig på vid varje pass, men nu börjar pusselbitarna falla på plats och jag känner att jag är på väg framåt!! Känns härligt att säsongen snart är i gång, Påskhelgen blir första fälttävlans start då Heaven får gå en CNC1* i Tågarp. Detta följt av CNC2* helgen efter då även planen är att Loppan ska med...men bara om hon sköter sig ;) Bästa Loppan =) ibland behöver jag gå tillbaka och titta på alla härliga bilder för att få motivation att fortsätta med denna speciella häst!!!
Som ni kanske har märkt har jag även börjat att fokusera på min egna träning. Känner att jag behöver stärka mig själv för att kunna prestera optimalt på tävlingsbanan och ge mina hästar bästa förutsättningen till att göra ett bra arbete. Genom att träna min egna kropp får jag väldigt mycket mer energi och motivation till att träna mina hästar. Det är en väldigt bra drivkraft för att kunna bli bättre, kan inte kräva att mina hästar ska vara på topp om inte jag själv är det. Min motivation ligger i att bli bättre på det jag gör och det känns som jag har hittat en väg som passar mig, men resan är lång!!! "Det är inte just nu du ska vara som bäst utan om några år. Alla har varit där du är just nu en gång!" Detta sa min mentor Linda som är en person som jag ser upp till väldigt mycket och det sporrar mig att fortsätta de dagarna som allt känns tungt och jobbigt!!!
Hittade en gammal bild på Heaven när hon var 4:a!! Tänk om hon hade fått vara så mörk hela tiden =)

Terrängträning =)

Nu är års premiären på terrängbanan gjord!! Fört var tanken att Heaven och Leo skulle gå hoppträning för Svante men sen hade han fått förhinder så då åkte vi i stället upp till Mantorp och tränade terräng istället!! Lika roligt, om inte ÄNNU roligare =) Leo och Heaven hade inte glömt hur man skulle göra och båda hoppade super. Leo fick testa på lite svårare hinder och det gick som en dans, så han känns mer än redo för fälttävlans säsongen!! Heaven fick busa av sig och hon tog det hela med en klackspark. När kommer de riktiga hindren??? Jag försökte förklara att alla hinder ser inte ut som på Ribban eller Sopot. Här på hemmaplan får man nöja sig med naturhinder ;) !! Tyvärr slutade träningen inte lika bra då jag och Heaven efter sista linjen jag tänkte hoppa, missade en isfläck inne i skogen och vi båda gick omkull... Men allt gick bra med oss, Heaven fick några små skrapsår på benen men hon verkar oberörd av dem. Så kan det gå när man är för ivrig att komma igång och lite för tidigt ute och inte all snö och is har försvunnit!!! Men men tur att det gick bra ! Här kommer några filmklipp =)

Lyckad helg!

Återigen är det måndag och en härlig sådan med SOOOL!!! Våren är väldigt välkommen och med den solen och varmare dagar. Att lite sol kan göra att man får så mycket mer energi =) Igår var det tävling i Linköping Leo, Heaven och Loppan vad med smidigt när man kan ta med många på samma gång! Tävlingsplatsen är kanske inte den bästa med jag gillar den ändå fast ridhuset inte är så stort och underlaget inte i toppklass. Men även blir det att jag åker ditt varje år och det brukar gå rätt bra faktiskt! Leo var ganska spänd första klassen så andra hindret föll men sen fick jag han att galoppera lite mer så slutet gick bra. Han fryser till när han blir lite spänd och det är väldigt svårt att påverka honom jag tror att de släpper ju mer han får komma ut och se sig om här i världen. 110 gick mycket bättre då var har framme från första början och satte nollan. Snart är det 120 debut =)
Heaven först ut i 120 en ritt jag helst vill glömma vet inte riktigt vad som hände, det som hände va att Heaven glömde hoppa. 3 nerslag hon har haft som mest 2 ner på samma tävling så jag blev helt ställd. Men hon kändes helt ofokuserad och bara glömde att lyfta på benen. Loppan på tur kände väl att jag inte riktigt vad på hugget, men Peters råd att bra rida och sluta tänk hjälpte nog. Då loppan hoppade som hon alltid gör och satte nollan men jag vågade inte riktigt rida lika snabbt som jag brukar så fick nöja mig med en 4:e plats ;)
Sista kassen 130 var Loppan först ut. Kände att hon var lite matt och det visades även på resultatet rev första hindret och ett i kombinationen. Men är ändå nöjd över Loppisen som alltid kämpar! Heaven sist ut kan väl erkänna att jag inte hade den bästa känslan både genom den kassa ritten från 120 men oxå att Loppan hade hoppas lite sämre. Så jag gick bara in och med inställningen att komma runt med ett hyfsat bra resultat. Det var ju ändå bara hennes andra 130. Efter första språnget kände jag igen min stjärna igen och jag red som jag brukar utan att tänka så mycket bara rida på den känslan man har och lita på sina kunskaper. Vilket räckte till en dubbel nolla och snabbaste tiden !!!! =) Det var verkligen jätte skönt att sätta den där nollan och känna att Heaven hoppade som hon brukar! De 3 senaste gångerna jag ridit 130 i Linköping har jag vunnit, det kanske är en av anledningarna till att jag åker dit ;)

RSS 2.0