Breeders 2011

Tjena!

Var i Flyinge i helgen för att rida Breeders, med våra fina unghästar Heaven och Alba. För att få deras dom om framtiden =) Detta äventyr är det största de unga hästarna har gjort, att sova i ett annat stall kan vara minst lika påfrestande som själv tävlingen. Men båda klarade det fint.

Lördagen var det dressyr på förmiddagen och hoppning på eftermiddagen och sedan på söndagen var det daxs för den roliga terrängen. Alba gjorde verkligen det bästa hon kunde innaför dressyr staketen. Det är inte som en vanlig dressyr under Breeders. Utan domarna bedömer hästen hur den rör sig och helhets intryck och utvecklingsbarhet. Så får man poäng mellan 0-10 på de olika områdena och sedan läggs allt ihop till en tolal summa. Lika dant är det på hoppningen och terrängn. Där bedömer domarna galoppaktion och hopptekning och utvecklingsbarhet. Plus att terrängens poäng dubblas så det gäller att ha en riktigt fin terräng häst om man ska lyckas =)


Alba under dressyren

Tillbaka till hästarna! Alba som sakt gjorde en fin uppvisning men med visa brister som inte hon kan rå för, som drog ner poängen. Men fick fina ord om utvecklingsbarhet. Hoppningen var jag lite nervös över för hon har inte riktigt hoppat bra på gräs. Men denna rundan var en av hennes bästa många fina språng som sågs på poängen. Men tyvärr blev det två pet. Vilket räknas som 1 poängs avdrag/nerslag av summan Alltså inte som vanlig hoppning där det är 4 fel. Men är super nöjd hade den näst högsta hopp poängen.

Heaven gjorde en prickfri dressyr uppvisning och fick väldigt fina poäng som räckte till en 3:e plats efter dressyren. Hoppningen gick också väldigt bra förutom ett väldigt onödigt pet på andra hindret. Där med halkade vi ner till 5:e plats. Men det skulle vi ta igen under terrängn =)Söndagen terrängbanor var väldigt fina för alla klasser. Mycket galopp sträckor för att visa att hästarna verkligen kan galoppera och utbildande typ hinder som hästarna hoppade bra på. Alba kändes kanon fin under hela banan, lyckades verkligen komma till ridning och visa vilka kvaliter hon har. Fick fina poäng men räckte inte hela vägen men är super nöjd med denna fin fina lilla häst. Kommer bli så roligt att fortsätta utbilda henne och se hur långt hon kan gå =)

Heaven gick även hon en klockren runda med fina språng. Det var en fröjd att rida henne =) Poängen blev där efter också och vi åkte upp igen till vår 3:e plats!! Blev även 5:a i championatet.


Heaven på prisutdelning =)

Helgen innan Breeders var jag i Holland med Loppan och Capitis. En jätte fin tävlingsplats och en varm helg. Capitis gick 2* och gjorde en bra tävling rakt igenom kanske lunde önska lite mer kontroll i banhoppningen men annars var han jätte fin och vi hamnade precis utanför placering. Nu känner jag att vi är redo för större utmaningar och nästa år går vi upp till 3*.Loppan gick den 3* och gjorde en fin tävling med stor förbättrning på dressyren. Sen kunde hon va lite mer försiktig i hoppningen där det föll två bommar. Men det glömde vi efter terrängen där hon visa var skåpet ska stå. Har sakt det förut men säger det igen bättre terräng häst får man leta efter =) Avanserade 36 placeringar efter terrängen och åkte hem med en 15:eplats, min första placering i internationell 3* helt underbart =)


Min underbara Loppan =)

Nu ska jag göra lite mat sen drar jag tillbaka till stallet och rida, sedan lektioner i kväll =)

RSS 2.0