Hade lite otur i går!

Heej!

I går var de tävling som ni kanske viste, tyckte jag hade lite otur men men. Denna dag var de Kim och Loppans tur att komma hemifrån, red Kim i både A och L och Loppan bara i L. Den första klassen kan jag nog inte klaga så mycket på, kom 2:a med Kim i A med notan 7,8 sista ryttaren slog mig med notan 7,9 säger bara fan ocskå ville vunnit! Sedan i L de var en tids hoppning där hade jag ett pet med varje, Kim rev fösta hindret bara ett slarv fel. Men vi hade den bästa tiden, så jävla retligt men kom på en 12:e plats ändå. Loppan! ja med henne var ja lite för laddad, de var två hoppbanor jämte varandra, så jag hörde att en klocka ringde men de var bara de att de var starten för den andra banan så jag staratde utan att ha fått någon start signal. Så jag red hela banan jätte snabbt men tyvärr ett pet svängde lite för snävt på ett hinder, men vinna eller fösrvinna. Ja men de var ju bara de att jag blev diskad för jag inte hade fått startsignal.  Så de spelade ingen roll hur snabbt jag red =)

Kimberlye

Sen på e.m var de en show klass där vi var några fälttävlans ryttare som red en bana men terräng hinder inne på hoppbanan. Först red Peter omkring och pratade om hur fälttävlan fungerar sedan hoppade han banan som vi skulle rida och sa vad man skulle tänka på och så vidare. Sen hade vi en liten tävling vi skulle rida banan på tid, alla hade valt ut en låt de ville rida till. Som vanligt kan jag aldrig bestäma mig så Anneke valde Barby Girl till mig med Aqua!! Jag red Frankyboy och de gick jätte bra han tyckte de var jätte roligt att få springa så fort han ville inne på en hoppbana och hoppa terräng hinder. Detta ledde till en andra plats för oss bara några sekunder efter Kisten som vann!! Fan om jag hade gasat lite till hade  vi vunnit!! 

Och idag är jag ledig så nu har jag precis tittat på Mamma Mia filmen två gånger, tänkte gå ut och rida min hästar snart!!

Hade bäst !!

Lite av varje!

Hej hopp i stugan!!

Tänkte hinna skriva lite nu medans osten står i ugnen =). I dag har de varit en rätt så lugn dag, jag och Sara har haft saft och bull kallas på luchen sedan låg vi och tjötade skit på barnens stundsmatta. Och nu på kvällen innan vi gick in så knoppade vi Kim och Loppan för morgondagens tävling.

Nä nu är maten klar, ska äta lite sen kommer de mera!!

Hej igen nu är jag mätt och trött!!

Men tänkte skriva lite till. Vi var även i fredags och tävlade med Casper, Fritz och Franky och det blev en lyckad dag. Casper gick bara en A och blev 4:a med notan 7,8 och Fritz blev 6:a med notan 7,4. Sedan var de en L där Franky kom 4:a med notan 7,7 och Fritz fick tyvärr ett pet men hade grund notan 7,3 så de var precis utanför placering. Franky gick även en L dressyr som han gjorde bra i från säg fick notan 6,7 lite dåligt betalt tyckte jag men dressyr är ju som de är,men de blev en 6:e plats så de kanske inte var så dåligt ändå =)

 
Caspino och Never Sey Never, de är deras riktiga namn!!                                            

I morgon blir de en tidig upp gång ställer klockan på 4:15 ska åka halv 6 de är alltid lika roligt att tävla =) och som sakt innan tyskland har nått emot mig, får alltid rida de klasser som börjar kl 7. Men så är de man ska inte klaga de kan vara värre!

Så nu säger jag hej hopp och går till sängs! Lovar om en raport om hur de går i morgon.

Natti Natti =)

Fina placeringar!

Hej Hopp!!

Sitter nu i soffan och halv sover, men tänkte försöka skriva lite blogg. Måste först säga att Loppan var jätte fin i dag när vi var och hoppade på tävlings platsen som vi var i helgen. Peter och Malin hade också var sin häst med sig, vi tänkte hoppa igenom en bana frö träning. Peter höjde upp en bana ganska hög tyckte jag, när Malin och Peter var klara så trodde ja att de skulle sänka lite... men de gjorde de inte så de var bara att styra och hoppa. Och Loppan var jätte fin altt kändes helt rätt och hon hoppade super!

Två stolta ryttare

Ja som sakt var vi på tävling i helgen med några av hästarna och de gick väldigt bra för både mig och  Malin. Vi fick ihop 13 roseter tillsamans på 16 starter. På fredagen red jag Casoer och Fritz, ja red en A och en L med båda och Casper var 5:a i A och 2:a i L han var jätte fin. I båda klasserna var han lugn och fin och hoppade väl, kunde nästan rida han som en normal 5-åring =). För Fritz del fick han ett pet i A och blev inte placerad men i L var han fin och lugn så där blev de en 7:e plats.


Fritz och Casper på tävling!!

På lördagen blev de bara Franky för min del men de var rätt skönt de med, slippa stressa omkring och försöka hinna rida alla hästar. Han har inte tävlat på ett tag så i första klassen som var en A fick vi två pet men ändå placerade på notan 6,7 vår grund nota var 7,7 hade vunnit med den men så är de. Vi tog segern i näsat klass istället =) de var en tidshoppning, de var väldigt länge sen jag red på tid och märkte att de var jävligt roligt särskilt när man har en häst som hoppar mycket bättre när man hoppar hindrena snett!! Så hans ägare var väldigt nöjd!

Franky på prisutdelning!

Nä nu måste ja sova har någar timmar att ta igen, som vanligt startade ja de första klasserna så de var bara att gå upp halv 5 och fixa hästar!!

Natti natti!!


Ledig i regnet!

Tjoo!

I dag är jag ledig täkte att jag skulle sova ut på morgonen men de gick inte. Jag vaknade innan Malin gick upp bara av mig själv, trodde att klockan var 9 - 10 eller nått men sen efter en stund hörde jag Malin gå upp och förstog att klockan var halv 7. Så de var bara att försöka somna om som jag troligtvis gjorde för sen vakande jag vid 8 och då hade jag ingen ro att ligga kvar i sängen, så jag gick upp och gjorde en jätte god frukost.

När jag tittade ut igenom fönstret så såg jag bara moln och regn, då var ja lite glad att slippa gå ut till stallet och ta ut och rida hästar. Så jag satte på en film istället som jag kunde sitta och mysa till i soffan under en filt och nu efter jag har skrivit tänkta jag städa lite. Om jag kommer upp ifrån soffan vill säga!!

Jag och Kathi på ett av hindrena i Hünxe!!

I går var Magnus Gällerdal här och tittade på lite hästar, han tyckte mest de var roligt att rida olika hästar så vet inte om han ville köpa någon =).  Han red i alla fall Bella, Kimberlye och två från Peter och en av Marias hästar.

I går skulle jag se om Casper hade lärt sig nått av de jag tränade på i Söndag nämligen trava över bommar. Och  duktig som han är hade han fattat galoppen och försökte inte hoppa över bommana denna gång, utan han travade jätte fint och lyfte på sina ben som han kan tycka är väldigt jobbigt. På fredag ska han tävla så jag hoppas de går bra, att han inte springer så mycket efter hindrena. Han tycker man ska göra de, men de tycker inte jag så där kan vi bli lite osams ibland men han lär sig mer och mer tycker jag. Även Fritz ska gå hoppning på fredag och Loppan, Kimberlye och Franky går på lördagen så de blir hopptävlingar i helgen.

Loppan i Hünxe!

Har även planer på att rida en CNC3* detta är ett väldigt stort steg för mig och naturligt vis för Loppan, detta kanske inträffar i Schenefeld om två veckor. Jag har tänkt bestämma mig när jag har gått banan, så jag kan ser hur den ser ut och om ja verkligen klara av de. Så nu är de bara att börja öva 3* dressyr program väldigt roligt med Loppan!!

Nää nu måsta jag göra nått åt denna dagen ska försöka komma upp här ifrån och börja städa lite!!

Hade bäst på er alla =)

 


Galopp på stranden!

Hej igen nu får ni säga till mig att ja ska skriva oftare, de börjar bli lite skämigt. Men ja får skylla på att jag har så mycket att göra så ja hinner inte, men de är ingen bra ursäkt tycker ja för man hinner de man vill hinna så är de! Kan säga att jag prioriterar saker de låter lite bättre.

Men i alla fall var jag, Malin och Katrin och galopperade på stranden i går morse. Stranden ligger i Danmark på den  västra delen och den är väldigt lång vet inte hur lång, men jag har inte sätt nått slut än i alla fall på den. Det var Picc, Walter och Loppan som fick hänga med och konditions träna i vattnet denna gång. När vi hade kommit än bit bort såg vi massa sälar i vattnet och även någar på land de var jätte söta, jag har aldrig sätt sälar innan de var så runda och gulliga. Kunde tagit med en hem men vet inte om Malin hade blivit så glad då, tror inte hon vill ha en säl i soffan på kvällarana =)


När jag såg sälarna så tänkte jag på min Svea där hemma! Hon är mycket mysigare att ha i soffan!

Sen på em försökte jag trava över bommar och en cavalleti med Casper han viste inte riktigt hur man skulle göra, men tills sist lyckades vi. Men i början gjorde han ett jätte hopp förstås men sen märkte han att de inte var så högt så då gjorde han bara ett lite hopp, men jag ville att han skulle trava över och bara lyfat på benen lite mer. Detta tyckte Casper var väldigt onödigt när man kunde göra ett lite hopp istället och slippa ta i. Men skammen som ger sig brukar man väl säga! Så efter att ha tragglat ett tag med de där bomarna och cavalletin så gick de väldigt fint. Som belöning fick han galoppera på ett fält i dag men i morgon blir de trav hoppning igen, de är inte lätt att av liten och inte kunna nått.


Kan de vara 10 år emellan de här bilderna =)  Kommer ihåg de som i går!

Nä nu måste ja sova annars kommer jag aldrig upp i morgon!

God natt allihopa =)
     

Grillning =)

Hej Alla Glada Människor =)

Nu har jag varit lite från varande igen, ja lovar att jag ska bättra mig. I kväll ska vi grilla med tjejerna från Peter de ska bli väldigt trevligt. Men tyvärr åkte Sofia hem till Sverige i går kommer sakna hennes glada skratt här nere, men hon kommer tillbaka första September igen så de är inte så långvarigt. Men de är inte underbemanade för de hos Peter, snarare tvärtom de är 6 tjejer där nu som hjälps åt med allt från mockning till ridning. Lite jobbigt att de inte har så mycket att göra på dagarna, när man själv har häcken full hela tiden tycker en kunde gå över till oss.Men i går kom de en kille till oss och ska hjälpa till med mockning på morgonen de ska bli väldigt skönt att slippa mocka alla boxar själv hädanefter. Han verkar helt ok och han gör de han ska så de kommer nog funka =)


De har även varit tävling i helgen, denna gång var de Caspers och Fritz tur att åka på äventur. Resan gick till Sollerup en bit i från oss, denna dag var de vanlig hoppning som var planerat de gick varsin A och varsin L ungefär 100- 110. De gick jätte bra tyckte jag i A kom Casper 4:a med notan 7,4 han var jätte fin och Fritz kom 7:a med notan 7,1 båda var placerade så de var lyckat. I L var de lite trötta och tyckte nog att de var onödigt att gå in engång till på banan men de gjorde de bra, Casper fick två rivningar  och Fritz en men jag är nöjda med dom båda.Nu har Malin kommit hem med allt till i kväll ska hjälpa henne att packa upp alla varor så nu måste aj sluta. Men lovar än en gång att skriva så ofta jag kan!

Hade bra där hemma eller var ni nu är =)

RSS 2.0