Ledig i solen =)

Hallo!!

Det har varit en väldigt härlig dag, men massvis av solsken och värme! Nu i kväll har jag ridit två hästar för Elisabet Lundholm som har kommit ner hitt till Malin för att träna oss lite, så de har varit väldigt roligt. Och på förmiddagen veterinärbesiktade vi Casper och han var helt frisk och rönkenbilder såg jätte bra ut så de ser ut som att ja håller på att bli med häst. =)

De blir inte längre nu, för ja måste packa åker till Danmark i morgon och tävlar med Kim. Vi ska debutera CNC** ska bli jätte roligt hoppas på bra väder!!

Jopp så Hej på en stund!!

Vatten krig =)

Hej hopp!

Idag kom sommaren tillbaka hitt till oss i Tyskland! De var väldigt härligt att kuna rida i solen utan att frysa och bli blöt. Men blöt blev ja i alla fall, för ja har så snälla vänner här nere =p. När jag bara hade kvar att hämta två hästar i från skritten innan lunch, så hade tjejerna från Peter (Sara, Sofia, Anneke) listat ut nått jätte bra tyckte dom. När ja kom och skulle hämta hästana mötte ja de listiga flickorna med varsin hink i handen. Först tänkte ja att de skulle tvätta staketet, men när ja frågade va de skulle hitta på så fick ja inget svar. Då misstänkte ja vad de skulle hitta på, men innan ja han reagera så hade ja fått alla tre hinkarna över mig och ja var helt blöt. Sen när ja tittade upp så var alla fyra blöta då hade de haft vatten krig i stallet och skulle komma över till mig och strida lite.

Men de var inte slut för dagen, sen på eftermiddagen så hade de lekt med vattenslangen och ordnat packter mellan varandra. De hade inte jätte mycket att göra i dag hos Peter, unghästarna har tagit de lite lungt de senate dagarna. Så när man inte har nått och göra så får man skaffa sig de, så de har varit full rulle här hela dagen.

Igår var ja, Malin, Sara och Sofia i Kiel, man kan säga att de var fest i hela stan, med massa marknader och olika scener som olika band uppträde på. De var jätte roligt att gå omgring där så de blev sent även denna kvällen så nu ska jag snart försöka sova in några missade timmar, tur att ja är ledig i morgon då kan ja sova länge ända till 9.

Hej hopp i galopp!!!!Förberedelser inför midsommar =)

Vilken härlig dag!

Glad midsommar på er alla!!

I går firade vi Svensk midsommar här nere i Tyskland, för att vi inte kunde på Fredagen för att vi hade hemma tävlingar hela dagen i går. Så hela midsommarafton fixade vi inför tävlingen och kvällen tillbringade vi i stallet med att fläta hästar och packa. Men lite sommar stämning fick vi när vi fixade de sista inför fetsen, vi puntade vår fina midsommar stång och donade med de sista sakerna som vi hade kvar.

  Den börjar ta form!

Titta så fin den blev! Men den är inte klar, kommer mer bilder!

Åter till tävlingen, för ovanlighetens skull startade ja inte först utan som nummer 9 med S-Kimberley i en A för äldre hästar. Så de blev inte en jätte tidig morgon, res färden var inte så lång. Tävlingen hölls på en annlägning som vi brukar träna på, bara några minuter ifrån oss så de var inte någon tim lång resa. Väldigt skönt!

Kim var som hon brukar vara väldigt spänd och tittar på allt, ungfär som att hon aldrig hade varit där och att de var första gången hon var utanför stallets område. Vår dressyr var inte något jag skryter om fick notan 6,1. Men förhoppnings vis lär hon sig någon gång att hon inte nehöver vara så nervös. Hennes hoppning var helt ok var felfri. Hoppas hon har lärt sig nått till nästa helg då vi ska debutera CNC** i Danmark. Sen var de terrängn som gick på vår bana någon kilomer från vårt stall, så den var inte den svåraste har tränat hela veckan på banorna. Vi hoppapde över allt i en väldig fart, hindrena var inte så stora så Kim tyckte inte man behövde bromsa eller hejda sig innan dom. Men vi klarde oss utan att slå runt på nått hinder. I dag blev de inga placeringar för henne men hoppas på de nästa helg!
S-Kimberley

Så var de dags för dagens stjärna Franky Boy!!
Dressyren var jätte fin de ända ja inte var nöjd med var galopp, skritt övergångarna. Men allt annat var väldigt bra vi fick notan 7,7 och de blev en tredje plats för oss. Hoppningen var helt klockren han har aldrig hoppat så bra allt stämde perfekt en väldigt härlig känsla måste ja säga. Där fick vi notan 9,0 =) de var dagen högsta poäng, är lite stolt faktiskt =p Men den notan så vann vi hoppningn! Då var de bara terräng biten kvar, som gick helt prickfritt den med. Han kändes väldigt fin och hoppade väl över varje hinder, vår nota blev där 8,8 som räckte till SEGER! Sedan slår man i hop alla grenar till en kombinerad klassoch den vann jag och Franky =) Så hana dag var vädligt lyckad!

Franky Boy i full galopp!

Nu hade ja bara Casper kvar att rida med han red ja bara terrängen, det andra var lite för svårt för honom den lila bebisen. Han gick väldigt bra, de var fösta gången i hans liv han gick en terrängbana. Kanke femte gången han var på en terrängbana. Han hoppade allt men han hade väldigt mycket hemlängtan. Så mot de hindrena som stod ifrån stallet gick de väldigt mycket slalom, men när han väl var frame vid hindret hoppade han jätte fint. Och de hindrena som stod mot stallet hoppade han väldigt fint på, så ja tror han kan bli bra den här hästen jag hoppas på de. Han behöver bara mer rutin och någon han kan lita på.
Casper

Sen när allt var klart både uppe på terrängen och i stallet med alla hästar, så var de bara tt svira om till fest kläderna och börja förbereda vår midsommar fest! Vilket blev ganaka sent men alla var nöjda och glada efter tävlingen och vi hade mycket att fira. Sara, Sofia och Jag skulle visa våra tyska väner hur vi firar midsommar i sverige, vilket vi lyckades väldigt bra med tycker ja. Först åt vi Sill och färsk potais och grillade, de var väldigt gott efter en hel dags ridande utan mat. Och själv klart kom de små nubbarna fram också!

Men ingen midsommar utan dans runt midsommarsången, så vi svenskar satte i gång och börja sjunga och dansa runt vår fina midsommarstång. De andra trode inte vi var kloka när vi hoppade omgring där som små grodor runt ett hinderståd som vi hade klätt med björkris!
Dans rund vår fina midsommarstång, är väldigt nöjd med den!

Men efter en stund när de hade sett hur vi gjorde vågade sig några av våra tyska gäster sig upp och inta dansgolvet, vilket var för kvällen en gräsmatta. Efter dansen så fick vi dom till att sjunga våra svenska snapps visor också, mycket fin sång måste ja säga! Efter en härlig kväll med roligt sällskap och svensk musik, så var vår midsommar fest över. Några gick hem medans andra tog en sväng förbi tält partyt som var i Shafflund inte långt i från där vi bor.

Kort och gott denna dagen blev en väldigt lyckad dag!


Tre tjejer som är nöjda med sin midsommar fest! 

Vi SKA ha björkar!!

Hej hopp i stugan!

I onsdags var jag, Sara och Sofia på äventyr! Vi hade bestämt oss för att vi skulle ha björkar till vår midsommar stång , som förövrigt bestog utav ett hinderstöd och en avbruten bom. Man tar va man har, heter de va??!! men den såg lite naken ut så vi ville ha lite gröna löv och klä den med. Så vi gav oss i väg på jackt efter de gröna träden, frågade Malin om hon viste var det kunde finas björkat och hon de viste hon. Lite underligt att hon viste var de fanns björkar, men hon har bot här i 9 år nu och man kan inte fira midsommar utan de fina träden.

Stället hon tippsade oss om var i en skogsdunge vid en rastplats, så vi åkte ditt när vårt arbete vare slut i stallet. Och mycket riktigt där fanns de björkar stora som små. Vi satte i gång med att såga och klippa de vi ville ha, verktygen hade vi lånat av Peter ( vi frågade först) "tror jag"! När vi hade fått några stora fina björkar kom vi på att de skulle vara väldigt jobbigt att släpa tillbaka dom till bilen, så då kom vi på att vi kunde ta bilen till träden. Öppnade en vägbom som inte var låst, som tur va och körde in på skogsvägen. Vi lasstade in alla de fina bladen i bilen, vilken bil tor ni att vi hade? jopp vi hade Volvon gamla hederliga Volvon, den har varit med om mycket den.

Av en ren slump såg ja en bil bromsa in på vägen utanför, näää DEN SVÄNGER skricker Sara och släpper allt hon har i händerna och kastar sig in i bilen. Sofia och jag gör samma sak, va ska vi göra nu? KÖR skricker Sara, men frågan är bara vart, men vi följer vägen längre och längre in i skogen. Eller väg och väg de var mer en stig som en bil fick plats på. Vi viste inte vart vi var eller om vi skulle komma ut ut skogen.

Efter en stund av skumpande tyckte ja att vi var i Meyn, de är ett ställer där vi brukar galoppträna. Alldeles riktigt vi hade kommit till Meyn, men de var bara de att vi var på fel sida av vägbommen och denna var låst!! Men då hittade vi en gräsväg längsmed den annadra vägen, Sara sprang bort och tittade om vi kom ut där. Jopp hon vinkade in oss, men de var bara de att vi kom in på någons gårdsplan. När vi körde förbi huset såg vi en gubbe stå i fönstret och titta på oss, han måste undra vad de var för galna utläningar som kör på hans gård med bilen fylld med björkat. Stulta sjörkar! Tur att man har svensk bil ingen kan kolla upp vem man är!

Fan verktygen, de ligger kvar i skogen. Vi åkte hem och lämnade av våran skatt och satte allt i vatten, sen var vi ju bara tvugna att åka tillbaka. Vi var väldigt försiktiga när vi åkte förbi, skit de stog en bil där. Vi körde och pakerade på en annan liten väg och väntade på att bilen skulle köra så vi kunde gå in i skogen och ta tillbaka Peter sågar och häcksaxar.

Vi fick ju inte med oss jätte mycket björk, så vi tog några till när vi ändå var där inne och hämtade sakerna. Men denna gången vågade vi inte köra in med bilen, så vi drog de sista grenarna dragandes bakom oss till bilen. Hoppas inte de var någon som såg oss! Sen åkte vi hem och pustade ut efter våra galenskaper!!

Ursäkta stavningen detta gick väldigt snabbt att skriva, måste ut och joibba nu!!

De kommer mera info om när vi klädde vår midsommarstång =)

Blod bara massa blod!!

Hallo i stugan!

I morde hände nått fruktansvärt en av våra hästar fick åka till djursjukhuset.

Jag och Malin skulle åka med två hästar var till en annan ridanläggning i närheten av oss och hoppa lite i dag . När vi skulle lasta Matilda så slet hon sig och sprang iväg och när vi försökte fånga henne sprang hon bara raktöver än. Tillsist fick vi in henne bakom min trasport så vi kom påvardera sida av den, men då hittade hon en liten ingång mellan ett högt elstaket och en betong mur. När hon märkte att hon inte kom längre så försökte hon först gå igenom staketet men märkte att de var el på, så då kom hon på den dumma iden att försöka hoppa över muren in i vår gödselstack vilket inte gick. Hon kom halft över med frambena rullade sedan runt på sidan och försköte kravla sig över, efter en stund hängde hon med frambena på ena sidan och med bakbena på den andra. Efter ett sista ryck sprattlade hon sig över med bakbena med och hamnade bakom skithögen. Där låg hon ett tag och vi var helt panikslagna viste inte hur vi skulle få upp henne eller vad vi skulle göra.

Men tillsist kunde vi få upp henne genom att hon själv reste gå sig och började klättra upp, när vi väl hade henna på plan mark igen så såg vi allt hemskt. De rann blod från alla fyra benen, fram sidan av benen var helt skinnflådda och stora sår. Vi fick stopp på blödandet av några sår som vi kunde lägga förband på, men de var mycket mer som behövdes göras. Tillsist kom veterinären och titade på de, han sa att hon var tvungen att åka till djursjukhuset och opereras så snabbt som möjligt. Fick reda nu precis att hennes knä hade flisats sönder så benflisor hade spridit sig i knätt, att hon har opererades i jätte många timmar.

Som Malin sa: Jag har aldrig sätt en så trasig häst! Håller verkligen med det är sådan sår som man bara ser i på foton och tänker vad man skulle göra om de händer än själv. De var så fruktansvärt och se hur allt hände och sen se alla sår och allt blod. Hade gärna kunnat ta bort dom bilderna från mina ögon!

De var de! Kanske inte den roligaste bloggen, men var tvungen att berätta!!

Nu ska jag faktiskt sova är jätte trött!! Go natt!

Efter regn kommer SOL!!

Har haft en jätte härlig helg i Sverige, men sol och vänner. Ett jätte fint bröllop fick vi ta del av, så de blev två långa kvällar med fest! Jag hade min lila rosa kläning på mig, viste inte om ja skulle våga de men den var jätte fin och peter hade matchande skjorta och slips så vi var väldigt fina. Inte vanligt att vara så uppklädd, tillvardags går man ju oftast i ridbyxor!

När ja vaknade i morse efter en väldigt skön natt i min egna säng, så såg ja solen utanför mitt fönster jag blev väldigt glad. De blev lite lättare att gå upp ur sängen denna morgon, hade varit jobbigt om de även i dag hade regnat, de har ju gjort de i några dagar nu.

Malin kom med en väldigt rolig nyhet i går också! JAG ÄR KVALAD TILL EM!! Efter den långa ** föra helgen så blev jag kvalad, jag trodde man var tvungen att vara nolla i terrängen men man få ha ett stopp. Så nu siktar ja mot EM i höst, bara vänta och se om jag blir uttagen till laget. Vilket ja hoppas på såååååå himla mycket!!!!

   

I kväll ska de blir planering inför vårt midsommar firande, vi ska ha en svensk midsommar ,med svensk mat och svenska lekar.

Men nu ska ja vila lite innan ja ska ut och jobba igen!!!

Hej på en stund =)

Regn, regn och regn!

Hej Hej !

I dag har de regnat hela dan och inte lite duggregn, nää utan spöregn hela tiden. Så alla hästarna fick faktiskt gå i vårt mini ridhus, de är inte roligt att rida där inne men vad ska man göra när man nästan spolars bort så fort man går utanför dörren. Men själv klart nu när man är inne och har torra kläder på sig är de fint väder ute, kan nästan se solen till och med. Var helt själv med alla hästar i dag med så de har inte varit nån lugn stund på hela dagen. Malin är nämnligen i Lümhulen och rider CIC *** med Sophie och Picc, så jag har alla andra tio hästarna att rida här hemma!

I morgon åker ja till Sverige, ja eller nästan Sverige ja åker till Skåne =) Ska på bröllop med Peter, en vän till han är de som gifter sig i Helsingborg. De ska bli väldigt skönt att komma ifrån arbetet lite och bara vara, inte tänka på nått!

Nä nu är de bäst att jag packar lite måste upp tidigt i morgon för att hinna rida några hästar innan ja åker!

Då hörs vi efter helgen=)

Loppan och Kim i Hornsmühlen

Casper

Hallo där ute!

De har inte hänt så mycket sen sist, men måste ändå skriva några rader. Har förälskat mig i Casper eller Caspino tror ja han heter igentligen, han som inte först ville gå i vattnet på terräng banan. Han är så fin och rida kanske inte den lättaste men de är något ja gillar hos han. Var på terräng banan i dag igen med han och skulle testa om han ville gå i vattnet denna gång. I dag gick han i utan att bry sig det minsta han travade och galpperade i från alla håll som går i det där vatten hindret. Hoppar allt man styr han på, de var tredje gången han var på en terräng bana och han hoppar röda små hus och häckar och små kombinationer och han gör de bra!  De tråkiga är att vi bara har han på prov så jag tror han åker hem snart, om inte någon köper honom!Kanske inte den finaste grimman ja hittad=)

Nä nu kommer tjejerna snart vi ska på utgång till Flensburg!

Höres en annan gång !!


Hemma igen!

Efter en fin dressyr

Jaa, nu är ja hemma från tävlingarna i Krusemark. Jag är nöjd med mitt 8 åriga sto Loppan som gjorde en jätte fin tävling, men lite irriterad på mig själv.

Vi kom ner fram till tävling på torsdag fm, sen var de veterinär besiktning på em som gick bra vi fick starta, hade varit jobbigt att åka hem igen. Men ja vet att de kan hända att hästen har skadat sig i transporten på vägen ner och inte gå igenom besktiningen, då är de bara att lasta och åka hemåt! Men Loppan var väldigt fin och pigg när vi kom fram, var väldigt laddad inför denna tävlingen precis som sin ryttare=).

Dan efter alltså fredag var de dressyr för alla ryttare som vanligt är jag i början men tyckte de var väldigt bra då har man de gjort de man ska och behöver inte gå hela dagen och vara nervös. Jag har börjat rida henne på kandar och de har gått väldigt bra och de gjorde de även på tävling. Loppan var lugn och fin och vi fick bra poäng vi hamnade på 56,6 straff, låter kanske inte så bra men för Loppan i en CCI** är de väldigt bra. Vi låg i mitten ungfär efter dressyren, bäst av svenskarna.

Loppan och jag under dressyren!

Lördag var de terräng, banan var väldigt fin och väl byggd. De skulle bli roligt att rida var väldigt laddad, hon känder väligt fin hade väldigt bra känsla igenom hela banan utom ett hinder. Hinder 9b
www.pferdesport-krusemark.de/Hindernisse2/slide.html De var en kombination med två räcken med gravar under som stog som ett V man var tvungen att hoppa båda snett de var ett avstånd på två långa galoppsprång. Första gick bra sen tror jag att hon missförstog mig, kände som hon inte va med på att de skulle komma ett B hinder så hon gick bara jämte. Allt gick så snabbt så jag han inte uppfatta vad som inte gick som de skulle, i mitt huvud var ja redan över och vidare mot nästa hinder. Jag blev så irriterad och arg på mig själv men men. På allt annat var hon klockren, allt känder så lätt att rida inga problem på de svåra linjerna eller vattnet. Synd bara att de skulle komma ett missförstånd just på denna tävling. Men är jätte nöjd med min häst, de var ju ändå både hennes och min första CCI**.

Vi i vatten hindret!

Nu var de bara besiktning och banhoppning kvar på söndagen. Veterinär besiktningen gick bra hon har fin och fläsch efter att ha hoppat 35 språng ute på den 8 minuter långa terrängbanan dan före.
Hoppbanan var gansak mastig både hög och svår tyckte jag, men de var bara att gå in och rida sitt bästa. De gick ganska bra hon kändes fin och hoppade bra, men jag gjorde två missar så vi fick två nerslag lite onödiga faktiskt men så är de ibland. Är glad att hon var fräsch efter terrängen och hon hoppade fint, hon kan ju inte råför hur ja rider =)

Hoppeli hopp=)

Nu ska ja ut och jobba snart, ikväll blir de planering inför midsommar, Vi har tänkt att slå till med en riktig Svensk midsommar här nere i Tyskland vi är ju ändå ganska många svenskar här nu.


Hej på en stund!Nervös!

Hallo där ute!

Har tillbringat mina lediga stunder idag till att packa inför helgen. Åker på torsdag morgon till Hohenberg-Krusemark där ja ska försöka rida CCI** alltså en lång ** och desseutom är de mästerskap för tyska Juniorer och YR. Så de kommer bli spetsat och jag är väldigt nervös =). Men om jag klarar de så är ja kvalad till EM i höst hoppas hoppas!! Loppan är ju som hon är så ja hopps inte för mycket, men ser framför mig att de kommer gå bra kanske bara för ja vill de så mycket.

I morgon ska vi se om Casper kan hoppa terräng hinder och om han är en fälttävlans häst eller inte. De kan bli spännande och se hur länge vi behöver stå vid vattnet innan han går i eller hur många gånger vi behöver hoppa över en grav tills han är avslappnad. De är alltid lika roligt att ta upp nya unghästar till terrängbanan =)

Nä nu ska ja packa lite till, hinner nog inte skriva något mer innan helgen men hoppas jag är glad och kan skriva en bra och rolig blogg på måndag =) Hade bra!!

Loppan och ja I Bredeneek


Är tillbaka!

Hej Alla Glada Människor!!

Nu är ja tillbaka, har haft lite mycket att göra men nu ska ja skriva lite vad som har hänt de senate dagarna! Kan börja med att vi har fått en tillhäst, så nu är de fullt i alla våra 17 boxar. Det är en 5-årig holstiner valack han är jätte fin, har varit godkännd hingst men ägarna kunde inte hantera honom så nu är han kastrerad. Han är jätte härlig att rida vill ha honom! Vi kallar honom Casper, vet inte riktigt vad han heter igentligen.

I dag har de varit tävling i Süderlügum igen, de är väldigt konstiga tävlingar där men de är smidigt att åka dit hästarna känner igen allt. I dag var de Argie, Fritz, Matilda och Bella tur att åka på tävling. Jag red Argie och Fritz och förstås Malin de andra, idag var de en kombinerad VA. De betyder att man rider ett dressyrprogram direkt efter hoppar man en banhoppning och sen på em. red vi en terräng ritt precis som en vanlig tävling. Men man kan också bara rida dressyren eller hoppningen eller terrängen, så varje del är en tävling så om man har tur kan de bli många placeringar =)

Vilket de blev denna dag!
Som vanligt startar ja först, vet inte riktigt vad tyska tävlingar har emot mig men nått är de. De var Fritz som fick äran att gå först, han var väldigt duktig de var första gången han gick ett dressyr program och tredje gången han hade dressyr sadel på sig vi fick notan 6.4 kanske inte så bra men är jätte nöjd med han. Hans banhoppning var jätte fin, när ja gick banan trodde jag aldrig att ja skulle få över honom de var vattenmatta, planker och grindar i varje hinder, Men vi var nolla med notan 7,4 vilket gav en placering =). Sen var de Argies tur, han var också jätte duktig gjorde en jätte fin dressyr uppvisning med notan 7,1 som gav en 6:e plats och en felfri banhoppning med 7,0.

Fritz

För Malin gick de väldigt bra också, Bella vann både dressyren och hoppningen 7,5 i dressyr och 8,2 i hoopningen. Matilda var också placerad i dressyen med 7,3 men tyvärr ett nerslag i hoppningen.

Nu var de dags för de roliga efter tre timmars väntan, banan var fin men väldigt spännande att se om ja skulle få Fritz över hindrena. Vilket jag fick efter ett väldigt dumt stopp på första hindret, han hade väldigt mycket hemlängtan och var som en orm och sen två galoppsprång innan hindret försvan han åt sidan och jag hade inte så mycket att säja tillom. Men sen jävlar va Jonna inte glad och då fick fart på han så han hoppade hela banan utan problem väldigt fint, fick notan 7,4 så domaren måste ha tyckt om honom väldigt mycket.

Argie var som vanligt en raket från början till slut, i dag hoppade han väldigt väl och fint så vi fick notan 8,2 som gav en 3:e plats i terräng och i den kobminerade tävlingen blev vi 5:a Vi är nu kvalade till Bondeschampionatet i höst! Bella var lite sur i terrängn så hon fick notan 7,9 men kom ändå 3:a i den kombinerade tävlingen. Så hon är också kvalad til Bondeschampionat!

Nu är de bara Fritz och Matilda som måste få en placering i VA för att få starta championatet.

Nu är ja hemma och ska sova var en tidig morgon!

Argie

RSS 2.0