Strzegom nästa

Nu är allt packat inför årets viktigaste tävling.... I morgon kl. 4.00 börjar min och Louise resa med Loppan till Strzegom i Polen. Där ska jag och Loppan starta vår första CCI3* (lång 3*)!! Hoppas på samma form som sist ;) Ska försöka hålla nerverna i styr !! När jag kommer hem är Peter hemma och tar emot mig!! Äntligen kommer han hem efter 6 månader i Afghanistan. Han är väldigt efterlängtad!! Här kommer lite blandade filmer... Nu blir de snart sängen =)

Morsdag

Denna dag har tillbringats i stallet:-) Alla hästar ridna! Bussen nästan färdig packad inför tisdag avfärd mot Polen! Stella var en sväng i Svarttorp för sin första "riktiga" tävling ;) Detta gjorde hon super med en felfri runda i 90cm! Film kommer komma upp



Nu har jag svirat om för lite mordags firande med mat i Gränna :-)

Hästar, hästar!!

Idag blev de 6st hästar ridna. Loppan och Heaven fick gå dressyrtrim för Angelica. Riktigt fina båda två. Loppan känns i fin form till nästa vecka :) Tanken var att gå till gymmet och klippa gräset när jag kom hem... men var helt slut så de blev dn tupplur i soffan... vet inte när de hände sist!! Så nu tar jag lördagskväll med en promenad hos Lina och fika på de ;)



Nu frissad

Blondiner har roligare... de ska jag bevisa ;) För nu har har precis varit hos den nyöppnade salongen i Forserum och slingat ljusa slingor! Super nöjd med resultate och dessutom var de väldigt trevliga som jobbade där. Så e blir nog fler besök där kan jag tänka mig :-)
Nu lite mat i magen och lite tidnings läsning:-) Sen fika hos Lina!!
Härlig fredag, ser fram emot en skön helg med ändast en liten 90cm runda med Stella på söndag! Vad gör man på helgerna när man inte tävlar ;)

Uppdatering

Sitter i solen och avnjuter en mjukglass :)


Lite uppdatering var de jä ;-) I tisdags tränade jag med Heaven för Helena Lundbäck. Roligt att tesra något nytt. De går mycket fokus på grunderna viket jag tycker är väldigt bra!


Igår var jag, mamma och Sandra en sväng i Ullared. O som vanligt blev det mycket mer inhandlat än vad som var planerat... Konstigt att de alltid blir så ;)

Nä nu blir de gymmet innan Revenge !!

Lång dag!

Igår lördag ringde klockan 3.00! KL, 4.00 rullade lasbil +släpp mot Hermanstorp med Alba, Heaven och Happy:-) Kl 8.06 var det dags för Albas dressyr och första uppsittningen av 9st! Alba gjorde en jämn dressyr och fick 53 straff i hoppningen föll tyvärr en bom pga av ryttar miss!!
Happy näsa häst gjore som vanligt en fin dressyr, ett liten miss vid inridningen då hon blev rädd för domaren men ändå fick vi 49 straff. En super hoppning gjorde hon, nu har hon förstått vad det handlar om. Men tyvärr föll en retlig bom...
Heaven sist ut och hade laddad inne i transporten gjorde en av sina bästa dressyrritter. Tyckte jag fick lite dåligt betalt.. slutade på exakt samma straff som Alba 53 straff. Sen satte hon nollan i hoppningen :-)
Happy gjorde en fin och felfri terrängrunda lite mycket tids fel så ingen placering denna dag, men vad gör det när man är 4 år :-) Alba och Heaven lekte runt den CNC1* terrängbanan inom tiden :-) Vilket resulterade i en 4:e plats för Heaven och en 9:e plats på Alba båda placerade :-) Nästa steg för Alba blir att hoppa upp en klass till 2*

Packa och fläta!

Nu sitter jag i soffa efter en härlig dag med sommarvärme och sol. Vilket resulterade i att jag brände mig när jag satt ute en stund mitt på dan :-) Härligt att få lite färg ;) Alla hästarna ridna idag. De som ska tävla imon fick lite dressyr trim. Loppan och jag gjorde ett jobbigt galopp pass ;) Stella hoppade "titt" hinder vilket hon gjorde väldigt bra :-) Alltså är det Alba, Heaven och Happy som ska med på tävling imon! Har packat, tvättat och flätat alla hästarna i kväll, för imon morgon kl. 4.00 går tåget til Hermanstorp. Happy går debutant Alba och Heaven går CNC1* :-) Så nu snart blir det sängen så jag kommer upp vid 3 i natt!!
Efter denna kommer jag somna som en stock!!! Han med en sväng till Eksjö idag oxå... igår hade jag lite tid över så då gick jag in på blocket vilket jag inte skulle... Detta blev dagens inköp!!
Har alltid velat ha en gammal symaskin :-)

Skola!!

Sitter i skola på en väldigt tråkig föreläsning.... Igår blev det ingen banträning för Stella, kände att jag behövde plugga till denna helt värdelösa skoldag!! Var uppe tidigt i stallet för att hinna hoppa Loppan innan skolan ! När jag kommer hem ska resten av hästarna hoppas innan det är dags att hålla egna hoppträningar :)


Bjuder på några bilder på Bonnie och Svea :)







Björne träning

Igår kväll vad det dags för första ute träningen för Björne Karlsson. Tänkte att det var ett utmärkt tillfälle att ta med lilla Stella, så hon får lite miljö träning =) Här kommer några filmer på Stella! Hon var jätte duktig inte lätt övning för en 4-åring, men hon klarade det bra =) Dag bär det av mot Gränna för banträning. Hoppas hon sköter sig lika bra där ;)

Fix i hemmet

Det blir en lugn dag denna tisdag! Har fixat och städat i hemmet. Bonnie tyckte att i min balja där jag har planterat mina jordgubbar var ett perfekt ställe att gräva ner ett ben.... mjukt och fint att gräva!!! Så de var bara att plantera om alla jordgubbsplantor! I kväll blir det Björne träning med Stella!! Innan det så ska Loppans trimmas. De andra hästarna får en vilodag :-)



Lite gröna växter i köket är alltid härligt och det luktar väldigt gott!!



Min tehylla, känns som jag lever på te just nu när jag har godis och chips förbud....



Min speciella Asti burk.. där samlar jag korkarna från alla mina Asti flaskor!!!



Detta lilla växthus ska få en fin plats... men vet inte vart än...! :-)

Nu blir det en löprunda så Bonnie får springa av sig :-)

Filmer

Här kommer några filmer från helgens tävlingar Heavens hoppning Albas hoppning Happys dressyr (lite suddig) Fler kommer! Glömde skriva att Heaven kom precis utanför placering mycket bra klättrat efter en fin terräng ;)

Lyckad helg

Igår söndag var det bara att lasta om och åka söderut till Flyinge med Heaven och Alba. Båda gick CIC1* Heavens första!! 5.00 starta jag och Ida färden, tur att det är ljust på morgonen nu så man inte somnar ;) Heaven var först ut. Hon var fin på framridningen men väl inne på banan var hon som en tickande bomb som tyvärr exploderade lite här och var... så poängen blev inte så många!! Hoppningen var lika vild och en bom föll..
Alba var lite ofokuserad på vad hon skulle göra på dressyren och lite spänd. Så jag lotsade mest rund henne för att inte starta något missförstånd. Detta lyckades jag rätt bra med tydligen, då vi fick 47 staff (68%) Albas bästa resultat!! Tyvärr föll en bom i hoppningen men hon hoppade vädigt fint :-)
Dags för terräng efter lite väntan då den 1* klassen gick sist! Heaven först ut eftersom det var hennes första 1* så var målet att få en bra runda och det gjorde hon med en felfri runda inom tiden :-) Alba som har gått några 1* och desutom låg på placering hade lite mer press på sig.. Hon gjorde en super fin runda inom tiden även hon, så vi slutade på en 4:e plats :-) Det var en ganska svår bana och många fel blev det, så det känns väldigt skönt att sätta två nollrundor med mina fina och låvande unghästar:-) Filmer kommer komma upp inom kort :-) Nu måste jag ta tag i skolarbetet som jag ingentligen borde ha suttit med i helgen ;)

Lyckad helg

Det har varit tävlingar både lördag och söndag för mig denna helg. I lördags var det i Kinda med Happy och i går söndag var Heaven och Alba i Flyinge. I lördags åkte jag och Kajsa till Kinda med Happy som gick sin andra fälttävlans start. Hon inledde med en fin dressyr och fick 46 staff (69%) och en felfri banhoppning :-) Inför terrängen låg vi på en 3:e plats. Men målet med terrängen var at få en fin felfri runda. Hon kändes fin och förstod nu vad hon skulle göra så jag kunde galoppera på lite mer, så vi kom i mål med en felfri runda och endast några tidsfel!! Vi slutade på en fin 5:e plats :-) Inte illa för en lite 4 åring !!
Tyvärr har jag inga bilder från Kinda men dressyrfilmen kommer upp senare:-)

Vår fint !!

Städning och fix har förmiddagen bestått utav! En sväng in till stan för att handla ännu mer blommor ;) de kan inte bli för mycket :-)
Några jordgubbsplantor blev det med. En ny sort annanasjordgubbar, de blir vita med en lätt doft av annanas! Var bara tvungen att köpa ;) Nu blir det stallet resten av denna soliga dag :-)

Födelsedag

Idag fyllde min lillebror Isac 13 år :) Nu i kväll firade vi honom med lite grillat och annan god mat som mamma gjort :) Emil och Sandra var även på Stommen för att gratta lillebror som inte är så liten längre !!




Stellas debut

Nu är vi hemma efter några timmar i Aneby på banträning. Soligt o fint när vi kom ösregn och oska när vi åkte hem... Men Stella skötte sig super två felfria rundor :) En guldstjärna till henne !! Tog några stockar som låg utanför banan oxå. Inga problem där häller :)



Svante träning

I morse var det dags för Svante träning igen, nu var det Heavens tur att åka med och visa sig :-) Hon skötte sig väldigt bra. Vi hoppade en bana och Heaven hoppade super! Fick en bra känsla som jag hoppas jag kan behålla fram till på söndag. Då blir det CNC1* nere i Flyinge för både Heaven och Alba :-) Heavens första 1* hoppas hon sköter sig ;) Loppan genom vattnet i Sopot:-)
De blev även lite hoppning för de övriga hästarna hemma ute på banan. Sen var jag tvungen att åka hem för lite skolplugg... Orkade inte så länge de blev några virkade grytlappar istället :-) Nu snart ska jag ta kvälls rundan med Bonnie, tror det blir en sväng till skogen :-)

Ny kurs

Varit i skolan på fm för att påbörja delkurs 2 på barns språkutveckling som är sista kursen innan sommaren :) Resten av dagen blev det stallet för hela slanten ;) Hjälpte Johanna med lite terrängträning. Happy fick vara draghjälp ;) Sedan blev de lite trim med Loppan på fältet. Heaven och Alba fick gå varsitt dressyrpass för Angelica. Många bra tips inför helgen. Den ena ska vara lugn o den andra måste fram... ja två helt olika hästar ;)
Nu är jag ute och går kvälls rundan med Bonnie sen blir de sängen. Imon morgon åker Heaven med på Svante träning :)


Ändring

De blev lite fel i förra inlägget inte lätt att blogga via mobilen ;)
Tänkte lägga upp några bilder från Sopot


Ett av hinderkomplexen på banan :)



Några såna här blev det under helgen ;)


Loppan på färjan hem :)

Idag har jag jobbat. Dagens citat "stana gungan måste peta av snorbusen" Vilka härliga barn och vilket härligt yrke jag pluggar till ;)

Tävlings fri helg

Har haft en tävlings fri helg. Men har inte för de hunnit med något vettigt ändå känns de som ;) Bröllopsfesten i fredags var mycket trevlig med god mat och trevlig sällskap :)

Bröllop

Var tidigt i stallet för att hinna rida alla hästar innan min kusins bröllop i dag :) Alla hästar fick ett pass på fältet. Kändes som att de tyckte de var rätt skönt u morgon solen :)
Nu är jag ombytt och klar för att fira Petter och Jade på deras stora dag :)


Härligt med lite omväxling vad gäller kläder.. Hör inte till min vardag att gå runt i klänning :)






Lugn fredag

Var uppe tidigt och tog en löprunda med Bonnie, väldigt skönt att komma i väg på morgonen :) Förmiddagen har ägnats åt att sy kuddar till sängen. Produktionen grytlappae till silverull.se har och påbörjats :) Snart blir det stallet, även där tänkte jag fixa och dona lite :) Får passa på när man har lite tid över !! Hoppas på en fin kväll så kanske grillen får dammas av och tändas ;)



Ni få ha en toppen fredag i solen :)

Filmer

Tänkte lägga upp lite filmer på Loppan från Sopot =)

Loppans Dressyr !


Loppans Hoppning!


Loppan i terrängen!




Tack Anne för de fina terräng filmerna =)

Lyckad tävlingsdag

Idag var det dags igen att lasta bil och släp för att åka på tävling i Kinda med Heaven, Alba och Happy. Alba och Heaven gick 100cm klass och Happy debuterade i 90cm klassen. Heaven var först ut, gjorde en fin och lugn dressyr men piloten gjorde en liten miss och red fel (som alltid i det dressyrprogramet) kan verkligen inte få in det i huvudet. 51 straff blev resultatet och sedan med en felfri banhoppning hamnade vi på en 2:a plats inför terrängen. Andra hästen för dagen var Happy. Hon gjorde en väl genomförd dressyr och fick även hon 51 straff, hon var också nolla i banhoppningen med lite övertalning.... ;) Alba sista hästen ut var spännd i dressyren inte vår bäst uppvisning vill jag påstå...Fick ändå 56 starff så det får jag nog vara nöjd med ! Även banhoppningen var lite hackig och en bom föll.
Heaven var även först ut i terrängen hon gjorde en kanon runda inom tiden. Kändes som att sitta på en tiger som är ute på jakt ;) Alba var nästa häst ut i terrängen även hon gjorde en super runda inom tiden. Dessa rundor ledde till att Heaven vann klassen och Alba klättrade upp till en 6:e plats =) Duktiga hästar!! Happy skulle nu ut och göra sin debut på tävlingsbanan. Hon kändes väldigt fin på framhoppningen, men sen ute på fältet var det lite läskigt... Lite vingligt farm till första hindret ledde till att jag fick göra en volt, men sen gick hon hela banan runt utan problem. Mycket nöjd över hennes prestation =)
Känns väldigt roligt just nu att ha så fina hästar i stallet!

RSS 2.0