Intervaller

Idag har vi haft vårkänslor med sol och snöfria fält :) Vilket jag utnyttjade med intervallträning för hästarna!! Första riktiga galopparbetet för i år och man känner verkligen hur mycket man längtar tills säsongen börjar ! 
För att inte vara sämre än mina hästar och att vi ska vara på samma nivå när vi ger oss ut i terrängen så körde även jag intervaller på löpbandet idag... ;) Kan erkänna att jag är helt slut i benen efter 45 minuter löpning med olika intervaller! Vill man komma någon vart måste man kämpa :) 
Bjuder på en "fräsch" bild på en trött och svettig ryttare och en härlig bild från i somras :) 

SOL

En heldag i stallet har det blivit idag, härligt med sol när man tillbringar nästan alla vakna timmar utomhus. Alla 6 hästar har blivit hoppade, tyvärr är inte utebanan så pass snöfri så de går att rida på den. Så det fick bli ridhuset. Det var längesen jag hade en HEL dag bara till hästarna skönt att slippa stressa iväg till jobbet eller skolan :) 
Snart ska jag gå ner till ridhuset och förbereda inför kvällens hoppträning. Två grupper kommer idag, alltid lika roligt att se sina elever utvecklas :) Men först ska jag njuta lite till av solen innan den går ner, sen ska jag äta en bit mat :) 

Ha De!! 
Svea och Frank hälsar 

Personligheter

En dag som denna när jag har hunnit att rida att mina fina hästar satt jag och tänkte på allas personligheter när jag red sista hästen. Satt och tänkte på vilken TV program de skulle platsa i och detta kom jag fram till :
LOPPAN- Svenska Hollywood Fruar. Hon tycker själv att hon är lite bättre än de andra, hon är ju faktiskt mest berest. Tycker att de andra småttingarna ska se upp till henne (men de gör de inte). Hon har en gång varit den där super modellen i LA men börjat tappa finliret! 
HEAVEN - Robinson. Hon skulle aldrig se sig besegrad även och hon ändå blev det. Har alltid en bra bortförklaring. Hon skulle kämpa tills hon svimmade för att stå överst på pallen ( även om det betyder att man måste fuska). 
FLINGAN - Top Modell. Hon är kanske inte den smartaste i stan men föddes med den där perfekta kroppen (som fortfarande är perfekt efter ett barn). Hon behöver inte kämpa lika hårt som alla andra för att nå toppen men kommer ändå komma dit. 
OLGA - Biggest Loser. Kanske äter lite för mycket för att det är så gott och det är inte så roligt att träna. Skulle behöva gå ner 100kg för att kunna börja sin karriär ( jag börjar nästa vecka).
ROSANNA - Paradis Hotell. Vill synas spelar ingen roll vilket sammanhang. Skulle kunna gå över lik för att få sin vilja fram  ( pakter är bara förnamnet )
LEO -Bonde söker fru. Den där snygga unga stiliga bonden som tyvärr väljer fel tjejer. ( Går på utseendet) Har inte riktigt mognat än för att hitta den rätta. Men har rätt roligt på vägen ! 

Tur alla är så olika hade varit tråkigt att rida sju likadana hästar ;)

Stella

Sötaste och finaste Stella har nu lämnat stallet med sin nya ägare. Vi önskar alla lycka till dem i framtiden. Stallet kommer vara tomt utan Stellas snälla och helt fantastiska ögon som står och tittar så snällt när man kommer. Har aldrig haft en häst som är så charmande och med en sådan personlighet. Men jag vet att hon kommer få det toppen hos Camilla.

Träning träning=motivation

Har haft två helt fantastiska dagar nere i Skåne i Össjö med hoppträning för Linda Algotsson och dressyrträning för Sara Lundholm. Vi ryttare fick även testa vår styrka och kondition genom Saras fystester från Bosön. Heaven och Leo var det som fick följa med och visa upp sig, båda fick mycket fina lovord och jag ser väldigt mycket fram emot denna säsong. Att lite träning och pepptalk kan höja motivationen så enormt mycket . Det var längesen jag var så målinriktad som nu och jag vill verkligen utveckla mig som ryttare och idrottare! 


MT träff

Ligger i lastbilen nere i Skåne, närmare bestämt i Össjö och laddar för roliga dagar med träning. Imorgon börjar vi med hoppning för Linda Algotsson. På em blir vi alla ryttar testade på vår uthållighet och styrka :) Lördagen kommer bjuda på dressyr trim för Sara Lundholm. Heaven och Leo är nog lika taggade som jag :) !  ! ! !

Hopptävling

Då var det måndag igen och en ny vecka med massor att fixa =) Helgen som varit har det varit hopptävling i Jönköping, väldigt skönt att tävla på hemma plan ;) I lördags hoppade Rosanna och Leo 95-100, båda hade fina rundor men tyvärr föll en bom i varje klass. Men fick en fin känsla på båda och det var det som var i fokus så här tidigt på säsongen. Rosanna som inte har tävlar på över 2 år fixade det galant och visade att hon tyckte de var väldigt roligt. Leo som är lite försiktig tog det hela med ro, nästa gång får nog ryttaren taga upp honom lite så han fattar att det är allvar ;) Han längtar nog till gräsbanorna i sommar!!
I går gick Loppan och Heaven 120-130 det var Heavens första start i 130. I 120 blev jag lite väl mycket tävlingsmänniska och la upp ett lite för högt tempo på Heaven vilket resulterade noll koll och två ner ;) Ja ja vinna eller försvinna... Loppan hoppade jätte fint hade en bra tid men ett skit pet!!! Hatar dessa retliga nerslag! I 130 hoppade båda hästarna super Loppan rev första i omhoppningen och Heaven sista i grunden. Även här retar jag mig till 1000 på dessa nerslag att jag snart slutar att tävla hoppning!! ;) I alla fall är jag jätte nöjd med mina fina hästar, det är bara att ta nya tag och träna mer till nästa gång =)

Snö snö snö!!!

Det ända positiva med snö är att det är väldigt roligt att galoppera i 😊 Det tyckte även de hästar som fick springa av sig ute på fältet idag! Heaven, Loppan, Leo och Rosanna var de som fick flåsa och pulsa i snön. Alla var riktigt trötta och nöjda efteråt 😥😆 

De övriga fick fortsätta med gårdagens hoppövningar 😊


Filmer

Ny vecka nya möjligheter, denna veckan kommer det vara fokus på hoppning då 4 hästar ska hopptävla i helgen. Förra veckan var det fokus på dressyr, alltid lika inspirerande att ladda upp för fälttävlans säsongen =) Lite filmer från dressyr tävlingen

Säsongen är igång

Årets första tävling är över! 
Stella och Heaven tävlade dressyr i Mjölby i går, de gick 2 klasser var LB och LA. Båda skötte sig mycket bra, för Heavens del var det fokus på att ha henne avslappnad och lugn vilket hon var. I LB fick Stella 68% och Heaven 67% försökte ha henne lugn och låg så poängenblev inte jätte bra med målet med att ha henne avslappnad uppnåddes! Detta ledde till en 3:e och en 4:e för dem :-) I LA var Stella väldigt trött men hon kämpade på och vi fick ihop 68%. Med Heaven testade jag att ha henne lite högre men det är väldigt svårt att ha henne hög samtidigt som man försöker få ut halsen på henne. Men vissa stunder var hon väldigt fin vi fick ihop 71% vilket räckte till seger :-) För Stella blev de en till 3:e plats:-) 
RSS 2.0