Härlig Valborg

Har precis avslutat två välbehövliga dressyrpass för Angelica! Nu ska jag hem och äts pannkakor för att fira in våren, Peter är i Skåne så jag får väl trycka i mig alla själv: ) Imon är det Leos tur att visa upp sig, det blir debut på fälttävlansbanan i Kinda! Startar 12.30 och terräng börjar 14.00 så kort tävlings dag har aldrig haft! Men det var väldigt länge sen oxå jag åkte med en häst på en fälttävlans tävling på den nivån: ) Så nån gång ska ju vara den första man slipper vara hela dagen på tävlingsplatsen ! Även om det oxå är roligt ;)
Uppdatering

Har haft en toppen helg med mycket sol!!! Känns som helgen har varit jätte lång, men ändå har man inte hunnit med så mycket :-) Lördagen bestodav ridning på fm sen tillbringade jag och Sandra em inne i stan. Satt i solen vid Munksjön på café Bryggan hur mysigt skm helst!!Kan säga att det inte hinns med så många sådana dagar så man får njuta när man kan ;) Jag har ju nu på senare år velat flytta in till stan, kan inte riktigt säga varför men men! På kvällen blev det grillat hemma med vänner, då är jag rätt nöjd med att ha ett hus på landet :-)

Söndagen var det tävling kan ju inte ha en helg utan tävling ;) Box Leo gick 2 st 1m rundor i Aneby han skötte sig jätte fint! En stor utveckling från förra tävlingen. I första rundan hoppade han riktigt fin men sprang tyvörr förbi ett hinder som stod vid utgången... tyckte kanse att jag kunde ha varit mer på honom men men det är lätt att vara efter klok. I andra rundan kände jag att han var lite trött så det blev ett pet, men nu förstod han precis vad han skulle göra och man började känna att han kände sig säker inne på banan :-)

Det fanns några små stockar i en hage dem passade jag på att hoppa ;) man får inte vara dum han tyckte det var jätte roligt och försöte sig på att bocka men med en så stor kropp är det inte så lätt ;) Nästa start för honom blir i Kinda och då är det fälttävlan !!!! Jippi :-)


Edda

Nu har vårt lilla föl fått ett namn, Edda blev det: ) Passar verkligen till henne. Först var vi inne på Lilly men när hon kom så var det ingen Lilly... Hon är väldig stor och krafttag och inget vit bara helt vanlig brun, så Edda passar mycket bättre tyckte vi. Hade det kommit en liten näpen fölis med mycket vitt hade det nog blivit Lilly! Men nu blev det inte det utan det blev en Edda och hon är super fin:
) Hon har varit ute och sprungit idag: )


Solig dag!

Synd att sitta i bil en sån här solig och härlig dag... Har varit en sväng i skolan och redovisat ett arbete! Nu är jag på väg till Boxholm med Leo för lite terräng träning: ) Känns som jag kommer sitta i bil större delen av dagen. Hoppas att solen värmer i kväll också då de övriga hästarna ska ridas: )

Påsken

Uppe med tuppen idag oxå varför sova när man kan göra annat ... Har blivit lite fix framför datorn nu på morgonen, hoppas på en lika fin dag som det var igår: ) Det ser lovande ut i alla fall när jag tittar ut!
Igår var Box Leo ute på sin tävlingsdebut han tyckte det var väldigt läskigt med alla hästar och blänkande hinder så första klassen gick för art titta på allt men vi kom runt så, det var målet: ) Till 100 klasser var han lite mer avslappnad och jag fick lite mer fart på han så det gick riktigt bra. Lite tvekan på vattenmattan gjorde att vi fick med oss det hindret men de andra hoppade han så fint!! Så nu blir det terrängträning i veckan och tävling nästa helg igen för honom, det är tuff att bli tävlingshäst: )Efter en intensiv början på Påsken så kunde jag ta det lite lugnt i går kväll. Fixade lite mat till familjen som kom förbi på kvällen :)
Denna dag är det lite lugnare på häst fronten så får väl börja att ta tag i skolan... borde ha börjat skriva på tentan för länge sen. .. men men så är det när man har annat att göra: )
Konstigt nog har jag alltid tyckt att skolan varit i vägen för allt annat jag vill göra. När jag tog studenten för nu ca 5 år sen sa jag att jag aldrig skulle sätta mig i skolbänken igen.... jaaa o nu har jag valt att sätta mig där igen men det är samma känslor, skolan är ivägen för allt annat roligt man vill göra! !! Skönt att man har gjort mer än halva nu i alla fall: )


Dukat bord!


Lite mat: )


Fina blommor av Sandra passar perfekt jämte pärlhönan från Silverull : )
Glada hästar

Nu är denna påskafton tillända, hästarna har gjort blandade resultat! Alla 3 var lite väl laddade i dressyren. Heaven tyckte hon kunde själv vilket drog ner poängen, Alba spände och några små missar, Havanna laddad med kunde dölja det rätt bra för hon fick bäst betalt: ) Sen satte alla hästarna en felfri runda i hoppningen (riktigt nöjd över det på den banan) Terrängen satte alla 3 en nolla på hinder, lite problem med tiden (åt båda hållen .... ) Ingen nämnd ingen klämd: ) Så Alba knep sista placeringen och Heaven några utanför! O Havanna fortsätter att plock rosetter idag blev det en blå :)
Jag tycker det var en bra stat på fälttävlans säsongen, om 2 veckor tar vi nys dag och åket till Mantorp igen för revansch: ) Då går ALLA 3 CNC1* Havanna är nu redo för större utmaningar!!!


Kan säga att så här trött är jag nu! God natt: )


Långfredag

Ja i dag har det varit en lång fredag! Ridit, packat och fixat inför årets första fälttävlans stater! Tidigt imon morgon åker Alba, Heaven och Havanna till Mantorp för att börja säsongen: ) Har man 3 hästar med sig så är chansen stor att man starta först... Jopp, Alba drog nitlotten och får starta först kl. 7.30 så det blir en tidig morgon ;) Hade även oturen att Havannas klass går ut sist i terrängen, tror jag rider sista rundan vid 19.30! Så det blir även en långlördag för oss!! Tur man vet vad man ska göra på Påskafton ;)
En helt vanlig onsdag!

Det är ingen risk att jag går rastlöst om dagarna! Idag blev det en tidig morgon för att hinna trima Alba, Heaven och Havanna innan skola och seminarium. För att sen stressa hem för att hinna putsa lite på Leo innan Pay & Jump i Norrahammar: ) Där mellan någon stans hinna med en löprunda vet jag inte riktigt hur jag lyckades med hhihi : ) Har alltid hört, man hinner det man vill hinna! Utnyttja dygnets timmar måste jag säga att jag är rätt bra på ;)
Är mycket nöjd över Box Leo som hoppade en" riktig" bana för första gången. Ett pet i varje runda är godkänt för en stor 4-åring: )(inte lätt att hålla koll på alla ben) Kommer bli roligt att fortsätta utbilda denna fina häst!

Bilder från vårt fina bord!


SilverUll

Denna helgen spenderar jag och Peter i Halmstad! Vi har stått på Påskmarknad i Lilla Böslid och sålt SilverUlls fina saker! Imon fortsätter vi :)


Ett sista Hej Då

I dag har vi tagit farväl av farfar som har gått vidare! Mycket sorg och många tårar men också många minnen! Det var en fin begravning, men de tar på krafterna särskilt när man har känslorna på utsidan, så det blir sängen tidigt idag!

Belöning

Har nu klarat en vecka utan sötsaker måste säga att jag är stolt över mig själv: ) Köpte min belöning i lördags så hade lite press på mig under söndagen! Var väldigt godis sugen men kunde motstå så nu får jag använda mun belöningen: ) Vet inte om Alba är lika glad ;)


Ett "Flippan" bett blev min morot första veckan, vet inte riktigt vad jag ska ha denna vecka! Måste komma på nått bra, för känner att sötsuget kommer krypandes ;)

Tävling!

Idag har jag varit på JFKs nationella hopptävlingar med Alba och Heaven. Dagen började väldigt bra Heaven nolla i 120 riktigt fin runda! Alba var jätte fin men efter en total miss från mig så låg både jag och Alba i ett av hindren! Förlåt Team BXB för att jag förstörde ert hinder ;) Efter vår störtdykning vilke jag gå in igen med Alba för att se så hon inte blev rädd, så jag efteranmälde mig till 130. Hon hoppade jätte fint på framhoppningen så de kändes bra att gå in på banan men tyvärr blev det inte riktigt som jag hade tänkt!! Blev kallad till överdomarn och han sa att jag inte fick starta.... Va? Nä du får inte starta för att du red avd. B i förra klassen då får man inte rida i avd. A i nästa! Ok, alltså får jag inte starta Heaven häller... Inte lätt att hålla reda på 3st olika TR ;) Jag kunde bli flyttad till avd B även i 130 med båda hästarna, men avstod. Ville inte riktigt vänta så länge,många starter var det ! Ja, så mamma o jag åkte hem, men är ändå väldigt nöjd med hästarna:-) Känns skönt inför den "riktiga" säsongen :-)
Fredag

Äntligen fredag! Denna veckan har varit en ansträngande dagar, mycket i skolan, mycket jobb och mycket träning och förändringar i mitt liv. Är inne på min 5:e dag utan sötsaker!! Är otroligt stolt över mig själv, trodde faktiskt inte att jag skulle klara så länge :) Särskilt inte när man sitter o skolan och klasskompisarna kommer in med detta. ...


Men jag klarade det och vann över sötsuget: ) Kan erkänna att idag kommer det bli svårt att låta bli, men hur svårt kan de va att avstå tänker jag när suget kommer smygande! Har även börjat att äta mer renare mat och på bestämda tider vilket kroppen uppskattar känner jag: ) Många i mim omgivning tror att jag inte äter nått men äter mer nu än vad jag gjorde innan! Nu kandra de bli 6 mål om dagen just för att hålla kroppen igång. O det är väldigt viktigt när jag tränar så mycket som jag gör, både med hästarna och min egna träning: )
Mitt mål är att hålla detta i 3 veckor och sen se hur resultatet blev och därefter se om jag ska fortsätta, måste ge det en chans! Jag har inte ändrat min kost och träning pga att jag vill gå ner i vikt, jag är faktiskt rätt nöjd med min kropp. De är för att jag ska orkar med min vardag som innehåller mycket aktiviteter som kräver lite extra träning: )

Nu ska jag gå ut i solen, i em blir det stallet och ikväll tror jag vi ska premiär grilla för i år! !

Träning

Efter helgen kände jag att min egna träning borde komma lite mer i fokus! Så jag snörade på mig mina löparskor och gav mig ut i skogen: )Har även hittat en toppen bok som ger mig massor av motivation! Det finns jätte många bra övningar har gjort några av dem och jag känner träningsvärken komma ;)
De skriver även om kosten och har olika program man kan följa vilket passar mig bra då jag är ett godis och kakmonster ;) Är inne på min tredje dag utan sötsaker, börjar klättra på vägarna. Men jag ska fasiken klara veckan ut och sen ytterligare två veckor!!! Behöver motivation och peppning men vill man så går det: )

Idag har jag haft en vilo dag från träning ägnade lite tid åt skolan och red 5 hästar det var lite lagom mot de passen som ska göras i boken ;)

Trevlig kväll på er alla!RSS 2.0