Tävling och träning!

Hej hopp!!

Nu var de ett tag sen jag skrev, så nu har jag mycket att skriva de har hänt än hel del sen sist. Kan nog inte få med allt i dag kommer nog en till blogg om några dagar. Jag har varit hemma en vecka nu efter Tyskland resan och de är skönt att få komma igång på hemma plan också. De har blivit några träningar och en tävling. Det har även kommit en till häst som jag ska rida och sedan sälja så de är bara att höra av sig om ni söker häst.

Kan börja med årtes första terräng träning, här hemma i Sverige. De var Caspino och Cravall som fick åka ut och hoppa. Träningen var för Theres Olsson på Tranemos terrängbana. Först ut var Cravall de var första gången någonsin har var på en riktig terrängbana. Jag har bara hoppat våra små stockar här hemma med honom innan. Han skötte sig exemplariskt, hoppade allt jag styrde han på. De var allt från stock till vatten, gravar och banker. De kan nog bli en fälttävlans häst av honom också =)

Cravall galopperar rakt ner i vattnet =)

Sedan var de Caspers tur, han tyckte de var väldigt otäckt när vi skulle galoppera fram på ett stort fält och alla anadra hästarna galopperade om honom. Men sen när vi hade hoppat en stund så förstog han att de andra hästarna inte var farliga =) Även han hoppade jätte fint och avslappnat. De är väldigt roligt att han har börjat hoppa hindrena ordentligt, innan bara kastade han sig över.


Caspino lika glad i vattnet =P

Sedan var de dags för tävlings start för de båda herrarna. Deras debut skulle gå i Plönninge på deras fina terrängbana. Så i Söndags blev de en hel dag i Halmstad, ja eller i utkanten... =) Jag tyckte de skulle bli väldigt roligt att få se hur en ny Svensk terrängbana ser ut. Och Plönninges var jätte fin, den låg på två stora gröna fält som de hade byggt super fina hinder som passade väldigt bra för unghästa. Även för publiken var den bra för man såg alla hinder samtidigt.


Här har vi några hinder vid vattnet.

Casper startade först vid 9 tiden, så de var bara att packa bilen och åka kl 5 på morgonen. Alltid lika roligt =) Casper var jätte fin i dressyren, lite matt om jag ska vara petig! Hoppningen var han också fin, men tycket att hindrena var lite för små. De hade inte kunnat gräva ner dom mer ;) Så han rev ett för han bara galopperade rakt igenom. Men är jätte nöjd med honom! Sedan visade jag banan för honom, de är en ny jätte bra sak de har tagit efter Tyskarna. Man få nu på debutant klass rida och visa banan för hästarna i skritt. De tycker jag är en toppen idee. För unghästar som aldrig har varit på den nya banan, då få dom en ärlig skans att titta in sig lite. Och hästarna kan göra sitt bästa sen när de väl gäller.  

Sedan var de Cravalls tur att visa upp sig på dressyr banan, han sköte sig jätte bra han med. Inga problem med verken dressyr staket eller duvor i taket =P Och i hoppningen var han nolla, men även han tyckte hindrena var ovanligt små =) Visade även honom banan efter jag hade hoppat.

Cravall innan dressyren.

Sen var de daxs för terrängen!!!!

Casper gick ut bland de första även här. Han var fin men hade en väldigt stor dragningskraft till de andra hästarna, så jag fick jobba för att han skulle gå åt andra hållet. Men runt kom vi med noll fel och inom tiden så jag jätte nöjd med honom. Vårt resultat räckte till en 4:e plats inte illa för första start. Sedan var de Cravalls tur att spring rund och hoppa Han var super fin kändes som man satt på en häst som inte hade gjort annat, men ändå var de bara andra gången han var på en terrängbanan. Så är väldigt nöjd med honom och han kom på en 7:e plats så de var inte då dåligt att få båda hästarna placerade på försat tävlingen.

Caspion innan terrängen =)

Hoppas de går lika bra i helg, få då bär de av till Tranemo där de båda herrarna ska gå sin andra debutant =)

Nu ska jag in och äta lite hos mamma och pappa och lille bror Isac.

Lovar att de kommer en ny blogg inom kort =) Hej svejs!!

Hemma igen!

Tjaba tjena!!

Nu är jag hemma igen efter en underbar vecka nere i Tysland och en väldigt lyckad tävlings helg =)
Kan väl börja med att berätta om tävlingen som gick toppen. Redan när jag började packa mina saker inför tävlingen viste Loppan att de skulle hända nått, hon vet precis när de är tävlingsdags. Hon måste känna de på mig eller nått, jag har ingen aning =P men hon vet i alla fall när de bär av till tävling. Vårt resmål var Bredeneek där årets första intrenationella fälttävlan skulle starta. Vi åkte på Lördagen för att hinna rida en sväng på dressyr banan, som tävlings dressyren skulle gå på dagen efter. Loppan kändes väligt fin kunde rida henne i en lång och låg form utan att pressa henne, vilket var min plan inför tävlingen.


Härliga vitsippor fanns de där nere! Men såg nu när jag kom hem att de även finns här nu =)

Sen blev de Söndag och jag var super laddad! De var daxs för dressyren, framridningen gick jätte bra. Kunde även där rida henne låg i formen. Sen inne på banan kunde jag bra lyfta henne lite och hon gick så bra som hon kan just nu. Vilket jag var väldigt nöjd med, vårt straff blev 53. Direkt efter dressyren var de bara att byta utrustning till hopp grejer. Hon hoppade kanon bra både på framhoppningen och inne på banan. Men tyvärr blev de ett missförstånd mellan oss och de ramlade en bom. Men är jätte nöjd med henne.


Vatten hindret hemma oss Malin =)

På eftermiddagen var de änligen terrängens tur att starta. Banan såg jätte fin ut och de skulle blir så kul och rida den här banan. Loppan var helt galen inför terrängen, hon viste precis vad som skulle hända. Efter att ha stått på bakbenen i start fållan så var vi änligen ute på årets första terräng tävling. Hon gick som tåget de fanns ingen tvekan där inte =) Vi kom i mål med en noll runda, men några få tids fel blev de. Är så otroligt glad för att få rida en så fin häst som min Loppan =)

Vi slutade på en 6:e plats som jag är väldigt nöjd med =)


Jag är flickan med den ljusblå och mörkblå hjälmen =P

Nää nu måste jag börja packa upp alla mina saker. De är en del att gå igenom =) Och i kväll blir de Björne träning med Cravall!!

Hejsvejs på er kommer snart med ner!!!


Packat...

Hej hej!!

Det har varit lika mycket sol i dag som de var i går, fast de har blåst mycket i dag. Som de brukar göra här i Tyskland. Särskilt mycket blåser de uppe på terräng banan. Om de hade blåst lika mycket i Sverige som de gör en normal dag här, skulle de klassas som storm varning. Och ingen skulle våga sig ut, men här är de som sakt en helt vanlig dag i Meyn.

Casper fick gå på terräng även i dag, han var jätte fin. Ska bli riktigt roligt att tävla nästa helg med honom och se hur han reagerar på en tävling. Lite nyfiken också på hur Sveries terräng banor ser ut nu förtiden. Det var ändå ett tag sen jag tävlade i Sverige. I morgon blir de dressyr staket träning för honom, innan jag åker till tävlingen med Loppan.


Caspino på väg upp till terrängbanan =)

I dag hade jag planerat in hoppning för Loppans del och de var nog bra för hon var helt galen.
Jag satte upp några hinder på banan. När jag red fram så var hon jätte fin, slappnade verkligen av och kunde koncentrera sig på mig. Vilket jag gillar =) de kan var lite svårt med det ibland =P Sen när jag började hoppa så försvan allt vad koncentration hette. Men efter en stund började hon lyssna på mig och hon hoppade riktigt bra. Så de känns toppen inför tävlingen.


Malin J står och mockar i solskenet =)

Nu ska jag snart in och äta lite mat inne hos Malin och Malin. Sara skulle också komma bort en sväng och tjöta lite =)

Hej svejs, Jag lovar att de kommer en raport om hur de har gått på tävlingen.

Solsken och uteservering =)

Tjaba tjena=)

Nu är ännu en dag snart slut här nere i Tyskland. Det har varit en helt underbar dag, med massa sol och värme. Tror de har varit ca 17-18 grader här i dag och helt vindstilla. Efter som både Sara och Malin J var lediga i dag så hade vi planerat in ett besök i Flensburg. Så vi red våra hästar på fm. Loppan fick gå dressyr på ett fält där peter och Malin har ställt upp en dressyr bana, med dressyr staket. Så de var perfekt att träna program där i dag. Hon gick jätte fint väldigt lugn och tyckte de var riktigt roligt tror jag! Casper fick ännu denna dag gå på terräng banan, måste passa på när man är här. Även han var jätte fin och hoppade allt avslappnat och lugnt.


Loppan redo för ett terräng pass!!

I går var både Loppan och Casper uppe på terräng banan. Loppan tycket de var fantastiskt roligt att hoppa terränghinder. Hon fick hoppa fram på de mindre hindren, sen gjorde jag en liten bana med de större. Hon hoppade jätte fint, viste precis vad hon skulle göra och de känns att denna häst har något extra ;)

Casper var även han jätte duktig, han fick också hoppa en liten bana som jag listade ut så smidigt. De är jätte roligt och rida på denna terräng banan. De finns så mycket olika typer av hinder, så de är väldigt lätt att hitta på olika banor =) Han var lite spänd i början men sen när han förstod att de inte hände nått så började han slappna av och hoppa jätte fint. Nu har han börjat få en fin kurva över hindrena, innan brukade han bara kasta sig över och springa efter. Så jag är otroligt nöjd med honom =)


Loppan uppe på terräng här kan man se några av hindrena =O)

Åter till dagens vistelse i Flensburg. De första vi gjorde när vi kom var att sätta oss på en uteservering, mitt i solen och beställde jätte god mat. Sen satt vi där och hade de väldigt gött =) Efter en stund när vi kände att nää nu måste vi röra på oss, så gick vi och tittade lite i butikerna. Men sedan kom vi på den goda ideen att vi skulle äta glass. Då hittade vi en glassbar och beställde in de godaste glaserna vi någonsin har ätit =) Sen var vi mätta och nöjda efter en väldigt härlig dag i solskenet.

Sen blev de ännu en promenad med Loppan och Casper innan de fick gå och sova.

Casper myser i solen=)

Nu blir de nog sängen de var en lång kväll i går. De blev en sväng in till Flensburgs ute ställa Maxi Disco, innan de hade vi sjungt karioke på en pub i närheten. Vi hade de väldigt trevligt precis som vi brukar ha när vi är på party i Tyskland =)

God natt höres i mon!!!

Tyskland =)

Tjena tjena

Nu är jag äntligen här...

Sitter och latar mig i Billy Forsberg bussen just nu. Har haft en ganska händelserik dag, med en tragisk utgång.
Vi anlände till Tyskland i går kväll vid 21 tiden på kvällen. Då var både vi som kört och hästarna väldigt trötta.
Så de blev i stort sätt bara att ställa in Loppan, Jullan och casper i sina boxar sen gå och sova.

Idag på morgonen såg hästarna ut att må bra efter resan. Efter frukost tänkte jag ta ut hästarna på en liten promenad var, så de skulle få rör lite på sig. Började med Loppan men då blev Jullan helt galen och försökte hoppa över boxen (boxarnas framsida hade bara halv väg så de kan titta ut). Men hon yckades inte riktigt med att hoppa, utan blev hängandes på magen en stund och sen sparkade sig över. Kan säga att jag hann tänka 1000 tankar innan hon stod på alla benen igen. Bilderna på en annan häst som gjorde ungefär samma sak när jag jobbade här nere, kom fram och den synen vill jag aldrig mer se de vara bara massa blod. Men Jullan hade tur i oturen och kom lindrigt undan. Ett av bakbenen skalade hon upp rätt mycket, men som tur var blev inte såren så djupa. Så de räkte med salva och bandage. På andra bak knät fick hon ett litet men djupt hak som de var tvugna att häfta ihop. Så hennes vistelse i Tyskland blev kort. Som tur var hade inte pappa hunnit komma iväg, så han tog med henne hem igen. 


Stakars lilla Jullan!!

Nu ska jag ut till och gå med Casper och Loppan. De har gått varsit pass på fm. Loppan fick ett lätt dressyr pass på banan efter en lång skritt runda och Casper var uppe på terräng banan och skuttade av sig=)

Hörs i morgon hej på er=)

Här igen =)

Hej på er!

Nu äntligen har jag tagit mig tid till att skriva några rader. Jag har haft väldigt mycket att göra nu under några dagar. Men i dag när Svea vaknade kl.6 så tänkte jag då kan jag passa på att skriva lite. Det har hänt väldigt mycket sen sist, om jag skulle skriva allt så skulle ni nog bli uttråkade =) Så jag tänktre plåcka ut god bitarna, som de så fint heter =)

Kan ju börja med och berätta hur tävlingen i Bratteborg gick. Jullan var jätte fin hoppade helt avslappnat och var nolla i 100. I 110 halkade hon i en sväng så de blev tyvärr ett nerslag. Men hon kändes jätte fin och de är de viktigaste. Casper var lite mer spänd men inget mot var han är hemma när vi hoppar. Han var också nolla i 100 med en jätte fin runda. Sen blev han lite spänd och tyckte de var lite obehagligt att var inne på banan så i 110 blev de två rivningar. Men är otroligt nöjd över honom. Tror hoppningen kommer gå bättre när ute säsongen börjar, på de stora gräsbanorna. Jag tror han känner sig instäng i de små ridhusen.Jullan står och myser i vinter solen. Detta är ett minne blott nu är de VÅÅÅÅÅR =)

Måste beröma mina unghästar också lite. Både Heaven och Alba utvecklar sig väldigt fort, är jätte roligt att rida dom nu. Heaven har haft några veckors ledigt, men nu är hon i gång igen. De var bara att hoppa upp ocg rida som vanligt, sådana skulle alla hästarna vara =) Så nu blir de 3-års test i maj. Alba är i full gång och hoppar. Nu kan vi hoppa små banor med små kryss hinder. Siktar på tävling i sommar, men först ska hon få vara med på några träningar när de börjar utomhus så man har lite svängrum.

De har kommit tillökning i stallet också. Cravall har flyttat hit, han är en 6-årig valack e, Crelido - Feliciano ägare Christina Ringqvist. Jag har fått förtoendet att träna och tävla honom under denna säsong. Vårat mål för i år är att rida 6-års Breeders championatet i fälttävlan. Han är en jätte mysig häst med stor kapacitet och väldigt rolig att rida.


Några hinder från unghäst VM-09

Nu är de bara Loppan som inte har nämnts. Så tänkte skriva om henne nu. Loppan går bara bättre och bättre så de känns skönt inför tävlingen nästa vecka. På söndag ska jag och Loppan åka till Falkenberg på YR landslags träff. De kommer bli jätte roligt, först ska vi träna ett dressyr pass sedan på em. ska vi ut på terräng banan ÄNTLIGEN!! Guuu vad jag har längtat till terräng träningarna. Vi har lite små hinder här hemma uppe på ett fält som jag har hoppat lite på, men de är ju inte alls som en riktig terräng bana.

Sedan på måndag far jag till Tyskland =) De ska bli fantastiskt att få komma ner. De blir Loppan, Jullan och Casper som får hänga med på en veckas terräng träning. Jag har inte packat någonting än så de står på mitt scema i dag, med en mängd andra saker som ska göras. Peter kommer i dag också, då ska vi rida en sväng. Sedan blir de en vända in till stan och handla de sista inte för resan.

Nu måste jag upp och släppa ut pållarna. Jag ska försöka skriva några rader varje dag under tiden i Tyskland hoppas jag klarar de =)

Hej så länge =)   


RSS 2.0