Är tillbaka!

Hej Alla Glada Människor!!

Nu är ja tillbaka, har haft lite mycket att göra men nu ska ja skriva lite vad som har hänt de senate dagarna! Kan börja med att vi har fått en tillhäst, så nu är de fullt i alla våra 17 boxar. Det är en 5-årig holstiner valack han är jätte fin, har varit godkännd hingst men ägarna kunde inte hantera honom så nu är han kastrerad. Han är jätte härlig att rida vill ha honom! Vi kallar honom Casper, vet inte riktigt vad han heter igentligen.

I dag har de varit tävling i Süderlügum igen, de är väldigt konstiga tävlingar där men de är smidigt att åka dit hästarna känner igen allt. I dag var de Argie, Fritz, Matilda och Bella tur att åka på tävling. Jag red Argie och Fritz och förstås Malin de andra, idag var de en kombinerad VA. De betyder att man rider ett dressyrprogram direkt efter hoppar man en banhoppning och sen på em. red vi en terräng ritt precis som en vanlig tävling. Men man kan också bara rida dressyren eller hoppningen eller terrängen, så varje del är en tävling så om man har tur kan de bli många placeringar =)

Vilket de blev denna dag!
Som vanligt startar ja först, vet inte riktigt vad tyska tävlingar har emot mig men nått är de. De var Fritz som fick äran att gå först, han var väldigt duktig de var första gången han gick ett dressyr program och tredje gången han hade dressyr sadel på sig vi fick notan 6.4 kanske inte så bra men är jätte nöjd med han. Hans banhoppning var jätte fin, när ja gick banan trodde jag aldrig att ja skulle få över honom de var vattenmatta, planker och grindar i varje hinder, Men vi var nolla med notan 7,4 vilket gav en placering =). Sen var de Argies tur, han var också jätte duktig gjorde en jätte fin dressyr uppvisning med notan 7,1 som gav en 6:e plats och en felfri banhoppning med 7,0.

Fritz

För Malin gick de väldigt bra också, Bella vann både dressyren och hoppningen 7,5 i dressyr och 8,2 i hoopningen. Matilda var också placerad i dressyen med 7,3 men tyvärr ett nerslag i hoppningen.

Nu var de dags för de roliga efter tre timmars väntan, banan var fin men väldigt spännande att se om ja skulle få Fritz över hindrena. Vilket jag fick efter ett väldigt dumt stopp på första hindret, han hade väldigt mycket hemlängtan och var som en orm och sen två galoppsprång innan hindret försvan han åt sidan och jag hade inte så mycket att säja tillom. Men sen jävlar va Jonna inte glad och då fick fart på han så han hoppade hela banan utan problem väldigt fint, fick notan 7,4 så domaren måste ha tyckt om honom väldigt mycket.

Argie var som vanligt en raket från början till slut, i dag hoppade han väldigt väl och fint så vi fick notan 8,2 som gav en 3:e plats i terräng och i den kobminerade tävlingen blev vi 5:a Vi är nu kvalade till Bondeschampionatet i höst! Bella var lite sur i terrängn så hon fick notan 7,9 men kom ändå 3:a i den kombinerade tävlingen. Så hon är också kvalad til Bondeschampionat!

Nu är de bara Fritz och Matilda som måste få en placering i VA för att få starta championatet.

Nu är ja hemma och ska sova var en tidig morgon!

Argie

Kommentarer
Postat av: Anette B

Kul att läsa Jonna. Skriv på :) Ses på torsdag

2009-06-01 @ 22:55:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0