Slutet på säsongen

Nu har hösten kommit och fälttävlanssäsongen börjar närma sig sitt slut. Helgen som var gick finalen för unghästarna när Breeders och års championaten avgjordes. Jag hade med mig Box Leo 4-år och Stella 5-år ner till Flyinge för att slås om placeringarna. Det var väldigt många fina hästar och det är alltid roligt att se att fälttävlan utvecklas och att vi får fram fina hästar för kommande tävlingar. Mina två stjärnor skötte sig exemplariskt genom hela tävlingen. Båda fick fina lovord från domarna. 4 och 5-åringarna bedöms i alla tre grenar först rids ett dressyrpass sedan hoppar man en bana till sist rider man en terrängrunda. I alla moment bedöms hästens gångarter, rörlighet, hoppförmåga och ridbarhet för att sedan få en slut poäng på varje gren, terrängens poäng dubblas så det ska löna sig med en bra terränghäst ;) Lite bilder på Box Leo under samtliga moment:
Som ni ser slutade Box Leo på en andra plats =) Han var väldigt jämn under hela helgen och gjorde ett toppen jobb. han fick 7,9 i dressyren 8,0 i hoppningen och 8,0 i terrängen. Bilder på Stella
Stella slutade på en 4:e plats i Breeders och 5:a i öppna championatet vilket är super med tanke på att hon bara har gått en halv säsong =) Hon har utvecklats otroligt mycket på de senaste veckorna vilket är jätte roligt. Hon fick 7,9 i dressyren, 7,4 i hoppningen och 7,7 i terrängen. Nu är tanken att hon ska säljas och med sin nya ryttare få utvecklas till en fin tävlingshäst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0