Geländepferde.

I går var vi i Süderlügum på tävling med unghästarna. Kan börja med att alla hästar blev placerade utan Frits. Men han sköte sig väldigt bra ändå, de var första gången han var ute på något så spännade. Jag red en Eignungsprüfung med honom, då rider man ett kort dressyr program med skritt, trav och galopp 4st hästar samtiding efter varandra. Sedan hoppar man fyra banhoppnings hinder och fyra terräng hinder och går igenom vatten. Jag var väldigt skäptisk till detta,  föreställde mig hur de är att rida ett program efter varandra med 4 st unghästar, om en hoppar till gör ju alla de. Men de var faktiskt väldigt roligt =) och Frits var jätte duktig, ville inte riktigt göra halt så vi red in i hästen framför men som tur var den snäll!! =) Sen var de hoppning detta var lite vingligt men vi kom över alla hinder och igenom vattnet, så är jätte nöjd med honom. De blev inte någon jätte bra nota ( poäng), men han lärde sig jätte många nya saker denna dag.

Sen var de Argies tur, red en geländepferde A med honom och de kunde nog inte gå bättre de blev en andra plats med 8.6 Malin tog hem segern med Bella 8.8 och tredjeplatsen med Matilda 8.5. Lite roligt att vi tog trion där, vi tjejer från Sverige! I en geländepferde rider man en terräng bana med 10-12 hinder och sen efter får man en nota och den som har bäst vinner. Vad som ja tycker är väldigt bra med sådana tävlingar är att man får rida omkring på terräng banan innan klassen börjar och visa hästarna hindrena så dom slappnar av och kan göra en bra runda. De ger hästarna så mycket mer erfarenhet än att komma in på en helt ny bana och försöka prestera på topp, de klara inte en 5-åring. Hästarna får mycker mer självförtoende och klarar bättre av att komma till nya ställen, när de märker att det inte är farligt.

Sista hästen för dagen var Franky Boy, med honom red jag en geländepferde L. Som vanligt är han jätte pigg och sticker de fyra första hindrena, efter dom så börjar han slappna av lite och börjar hoppa bättre. Vi kom runt banan med 8.0, jag är inte helt nöjd med honom vet att vi kan bättre, men de räckte till en 6:e plats. Peter tog förstås hem segern med 8.5.

Och som vanligt har Thomsen Team en löshäst på tävlingen, denna dag var de Peter som åkte av en 5-åring som hade väldigt kul när han sprang runta där och visade upp sig =)

En sak till de har slagit alla fält runt omgring oss, så de luktar sååå gott. Och de bästa med de är att man kan rida på dom sen. Även om man inte får!!!

Hade bra =)

Vilken vacker bild Malin tog!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0