En CIC2* placering med Loppan =)

Hallo igen där hemma!

Jag har precis ätit väldigt mycket av Malins goda mat som hon lagade i kväll, så nu kan jag just för tillfelet inte röra mig, tänkte då att de passade bra att skriva lite i min blogg. I dag har vi inte haft så mycket och göra så jag och våra praktikanter Ludwig och Simon var på stranden i Em och badade i sommar vädret, de var väldigt härligt att komma bort och göra nått annat än vara i stallet och rida.

Nu över till helgens tävling som ni kanske vet gick bra för mig och Loppans del,äntligen fick vi vår placering i CIC2* den var efterlängtad. Vi åkte tidigt på torsdags morgonen närmare bestämt kl:4 för att undvika alla köer på motorvägen, så de var baraa tt ställa kl på 3 för att gå upp och fodra hästarna. Men när vi väl var i väg så var de inte så farligt jag sov nog 3-4 timmar av vår 7-8 timmars bilfärd, tyckte lite synd om Malin som var tvungen att köra hela vägen.

Jag innan dressyren!

När vi kom fram möttes vi av ösregn, jag överdriver inte allt var vattenfyllt de hade regnat konstant i två dagar så ni kan tänka er hur de såg ut. Men när alla hästar och saker var flyttade från lastbilen in till stallet så började faktiskt solen skina och de blev näsatan bra väder. Malin hade med sig Walter tanken var också att Barny skulle med men han "slapp" när vi skulle lasta på morgonen så hade han ett väldigt tjockt ben så han fick stanna hemma och jag hade med mig Loppan och Kimberley.

Ja, nu över till resultaten!  Kan säga att jag hade en bra känsla igenom hela helgen på båda mina hästar är väldigt stolta över dom. Dressyren var inte den bästa jag har ridit på någon av hästarna, men Kimberley blir bara bättre och bätter. I fredags när dressyren gick kunde man få kontakt med henne inne på banan och hon har börjat lära sig att  det inte är något att bli nervös för, så jag är nöjd. För Malin gick de väldigt bra låg 3 efter dressyren.

På lördagen kom de roliga terrängen där båda hästarna var super fina hade en härlig känsla och rytm igenom hela banan på båda två pollarna. De var en ganska svår bana med många krångliga linjer och hinder som skulle övervinnas och de klara de vi fin fint. Bara några tidsfel fick ja med vadera häst men tycker de inte spelar någon roll när allt funkar så bra under riten, finns ingen anledning att driva på dom anser jag när de är så unga.


Loppan och Kim                         

Dagen efter kändes alla hästarna fäscha och fina och de gick igenom besiktningen utan problem, nu väntade bara hopp provet på den stora gräsbanan. Loppan var först ut av våra hästar och jag kan bara säga att de var länge sen hon kändes så fin och avslappnad under hoppningen och detta lede till en felfri ritt som jag är väldigt stolt över =) Duktigt Loppan!! Med denna nollan klättrade vi upp många steg i reslutat listan så vi slutade på 19 plats av 57 stater så de lede till en fin placering. Kims runda var också väldigt fin men hon blir lite för spänd och nevös när hon kommer in på banan så de blev tyvärr tre rivningar men ändå en bra runda tyckte jag. Malin slutade på en 6: plats så de var toppen, tappade lite efter att ha rivit tre i banhoppningen.


Kimberley på hoppbanan

Ja detta var helgens tävling nu väntad bara hemresan som var väldigt lång men vi kom hem utan problem!

Nu ska jag sova är väldigt trött, i morgon ska vi hoppa lite hästar ska bli roligt!!

Go natt allihopa =)
Caspers debud!!

Hallo hopp!!

Nu är jag tillbaka och tänkte berätta lite om vad som har hänt här nere i tyskland de senaste dagarna. Tror ja börjar med Casper, han har varit och tävlat för första gången på bortabana. För en vecka sen var ja och Ludwig i Süderlugum för att träna med Casper och Fritz på deras terrängbana, de skulle nämligen på tävling onsdagen efter så vi var där och visade dom lite hinder.

Casper var jätte fin de var första gången han var hemifrån och ute på en annan terrängbana, han hoppade allt jag styrde han på och gick ner i vattnet utan problem. Jag tror han kan bli en fälttävlans häst gillar han bara mer och mer! Fritz var som vanligt lite klämmig i början men sen hoppade han jätte fint, den hästen kan hoppa jävligt bra måste ja bara lägga till =)

 
Fritz hemma på banan, här kanske han inte visar sin bästa hoppteknik =)

Sen kom onsdagen och vi skulle åka på tävling vi hade tänkt att vi skulle åka vid tolv. Så innan var vi tvugna rida alla anndra hästar så de var lite stress innan allt var klart och vi kunde fara iväg. Mina kära föräldara kom också på besök under onsdagen för att se min nya häst och hälsa på mig.

Tävlingen gick jätte bra jag red Casper och Franky och Malin red Bella, Argie och Fritz. Casper hoppade allt även denna gången, även nerhopp i vatten som jag aldrig har hoppat innan med han. Jag är jätte stolt över min häst vi fick notan 7,8 som jag är jätte nöjd med. Franky gick också bra han var ovanligt lugn denna dag, vi fick notan 8,1 lite dåligt tyckte jag för att vara Franky Boy.

Jag och Franky på hemma tävlingarna! Där vi vann allt =)


Nä nu ska jag ut och rida lite igen, kommer mera i käll om helgens tävling!!! Missa inte de =pLite av varje!

Tjena!!

Nu har jag lite tid över och tänktre skriva lite i min blogg, som jag inte har gjort på ett tag men så är de när man har mycket jobb. Just nu har jag ätit gårdagens morotssoppa, ännu godare i dag måste jag säga. I dag håller vi på att tvätta stallet de behövdes verkligen, tyckte de var lite mycket spindelnätt lite för nära mig. Så nu när jag och Ludwig har haft vår lunch ska vi ut och tvätta de sista, sedan blir de hoppaning med de sista hästarna som vi har kvar.

I veckan har min Peter varit här de har varit väldigt roligt att få träffa honom de blir inte jätte ofta, men vi fick några dagar tillsamans som vi har hittat på massa skojsigt. Vi var tex på IKEA de var väldigt svenskt och känndes som hemma, gjorde några impulsköp men de var fint =).

Lite vila under bangången i Sahrendorf!

Förra helgen var de tävling också med Loppan och Kim de gick CIC ** i Sahrendorf, Kim var väldigt fin igenom hela tävlingen med 53 straff i dressyren och nolla i terrängen och bara fyra fel i hoppningen. De var ett godkänt kvalresultat till unghäst VM. Loppan hade inte sin bästa helg var väldigt spänd i dressyren men nolla i terrängen, men kändes inte helt 100 nästa dag när vi skulle hoppa så jag utgick från banhoppningen. Ville inte pressa henna om de var nått allvarligt men som tur var de inte de, hon har fått vila några dagar och nu rider jag henne som vanligt.


                                                              Kimberly och Loppan i Sahrendorf 

Men de största som har hänt denna veckan är att jag har fyllt 20 !!! Hurra Hurra! Hade en jätte fin föddelsedag, firades av tjejena här med en hemma gjort prinsesstårta den var jätte god! Ska fira mer i dag med utgång och fest!! Jag känner mig faktiskt inte ett dugg äldra men de kommer kanske senare =p

Nu har jag uppdaterat mig lite hoppas ja kan skriva lite oftare nu men jag lovar inget. Ha de bästa alla där ute!!

Nu ska jag ut och tvätta jippi vad roligt!!
 

Sorry!!

Hallo där borta!!

Förlåt för att ja inte har skrivit på länge, jag har haft väldigt mycket att göra och de är sommar och sol här så man vill inte sitta framför en dator, man vill var uta i solen =). Men nu tänkte jag att ja skulle skriva några rader, sen blir de gräsmattan med en bok!

Kan ju börja med att berätta hur de gick på tävlingen i Danmark. Föra helgen var de tävlingar i Danmark och vi från Thomsen Team hade med oss 11 hästar de var väldigt många. De var CNC* och CNC** som vi skulle rida med de olika hästarna, ja debuterade S-Kimberlye i den CNC**. Vi alla red dressyren som gick på fredagen med olika resultat, för mig gick de inte så bra Kim är väldigt nevös när hon kommer in på dressyr banan. Men för Malin gick de bättre hon tog ledningen med Walter och låg fyra med Barny. För Peter, Kirsten och Maria gick de också bra de låg på plaserings plats alllihopa efter dressyren.

Sen gick vi terrängbanan och den var inte rolig! Underlaget var jätte dåligt hårt och gropigt på många ställen och många branta backar. Hindrena var väldigt stora med svåra kombinationer och linjer. De var inte någon vanlig CNC** Peter sa att några av linjerna var som***. Kirsten gick den bara en gång sedan bestämde hon sig för att inte rida hon tyckte den var helt väldelös. Men vi anndra gick den några gånger för att försöka förstå hur vi skulle rida den. Men Peter Malin och Maria valde tillslut att inte riskera att få halta hästar och strök sig från tävlingen. Men Kims ägare ville att ja skulle rida så de var bara att blunda och styra och hoppas att man kom i mål och de gjorde vi.Kim var jätte fin dock väldigt pigg men hon hoppade allt väldigt bra och vi kom i mål med bara några tidsfel. Alla var väldigt glada och förvånade tror jag =P när ja kom i mål med att vara nolla på hinder. De var inte den optimala banan att debutera på precis men nu är de gjort och de gick ju bra!! Vi kom totalt på en 10:e plats så ja är väldigt nöjd, så nu har vi en till ** häst i stallet. Vår nästa tävling blir i helgen i Sahrendorf även där **, då får också Loppan hänga med!De var de nu lite om var som har hänt i veckan! De störta som har hänt är att jag har blivit häst ägare =) Caspino "Casper" ska bli Svensk häst i höst, hoppas han kommer tycka om de!! Har gjort en film till  mina föräldrar för att de ska veta vad der är för häst jag har köpt hoppas de gilar honom lika mycket som jag gör!

Malin har varit i Aachen hela veckan så jag har haft hand om alla hästar själv denna veckan. Räknade dom i går och kom fram till att de var 12 st att ta hand om, alltså har vi 13 hästar just nu med Sophie som är med i Aachen. Det är lite för mycket hästar tycker jag för två personer, som tur är kommer de några killar från Sverige och hjälper oss i några veckor nu de ska bli väldigt skönt.

Nä nu ska jag ut och sola måste bli brun!!!

Hej på en stund hoppas ja hinner skriva snart igen =)
 

RSS 2.0