SM-GULD & Seger i CIC2*

Hej hej =)

Vet inte hur jag ska börja den här bloggen. Men tror jag börjad med att säga SM-GULD, SM-GULD!!! Jag har inte riktigt smällt eller förstått att jag tog ett SM-guld för YR i helgen och samtidigt vann en intrenationell 2*. Jag kan bara lyfta på hatten för min underbara häst Loppan. Utan henne hade de varit svårt ;)


En glad vinnare.. en mindre road häst som ville gå in i boxen och äta!!

Början av tävlingen var inte lika lyckad som slutet, men som tur var de inte tvärtom =)
När hälften av ryttarna hade ridit sin dressyr, öppnade himlen sig och regnet öste ner. Jag red nästan sist så jag hade hoppats att de skulle hinna sluta, men inte de... De var bara att börja rida fram i ösregn och på lerbanor. Så vårt dressyr resultat blev inte som jag hade hoppats, men vad mer kunde jag göra. Så jag hamnade på en 23:e plats efter dressyren. Då var mitt hopp på en medalj långt bårta, ungefär lika långt bårta som solen var ;)

Söndagens schema bestod av först terräng på fm, sedan hoppning på em. Så de skulle bli en tyff dag för hästarna. Terrängen tyckte jag var fin och välbyggd. Även här red jag bland de sista så underlaget viste jag inte skulle vara de bästa efter gårdagens regn. När jag skulle ut så hade de varit ganska få fel på hinder men mycket tidsfel. Så jag viste om jag skulle hoppa upp några placeringar så var jag tvungen att vara nolla på tiden. Min plan var att ta ut svängarna lite extra men hålla galoppen. På så set slippa rida i de andras spår. Detta vann jag mycket tid på, gick i mål med 18 sek under tiden.Loppan hade bra 2,5 timme på sig att återhämta sig sedan var de dax för banhoppning. Så jag var väldigt orolig för att hon skulle vara stel eller matt efter terrängen. Eftersom jag red så mycket förfort och de tog lite extra på hennes krafter. Inför hoppningen hade jag åkt upp 13 placeringar så nu låg jag på en 10:e plats i hela klassen och 7:a på SM. Banhoppningen var på en stor gräsbana och de passade Loppan utmärkt. Hon hoppade jätte fint på framridningen. När de var min tur att rida, så hade de varit en som nollat. Så jag hade inte så höga förväntningar. Men Loppan och jag gjorde de igen, hon hoppade kanon och de blev en felfri runda som räkte upp till ledning. Start ordningen för hoppningen var omvänd resultatlista så de bästa rider sist. Så nu var de bara att vänta på att de andra skulle riva. Resultaten var så täta, att ingen hade råd med en rivning. Då åkte de ner under mig. Förutom hon som ledde hon kunde ha ett ner men inte två. Först när de var tre kvar och jag låg på en 4:e plats kunde jag hoppas på en medalj. Till slut var de bara en kvar, jag viste att jag hade silvret. Hon rev ett......... hon rev två. Då viste jag att GULDET var mitt. (Lite skade glädje får man ha)


Loppan och jag över sista hindret =)

Jag vann även den öppna klassen CIC2* vilket är en internationell 2*. De var väldigt roligt att slå alla seniorerna.
Ett bättre slut på sesongen kunde jag inte få. Nu får Loppan en välbehövlig vila =) Även om hon inte vill de!!


Ärevarv från den öppna klassen CIC2*


Prisutdelning för YR-SM

Fler bilder kommer att komma upp!

Veckan innan SM så hade jag ett toppen helg då med. När Breeders finalen i fälttävlan avgjordes nere i Flyinge. Där red jag Cravall en 6-åring som ägs av Cristina Ringkvist.

Kan börja med att säga att jag har ridit denna fina häst under hela denna säsongen. Han gick sin förtsa terräng tävling i maj. Sedan dess har han bara gått rakt fram och kvalade till Breeders som går i CNC1*.

Vår dressyr var en av de bästa som vi har ridit. Så de var väldigt skönt att sätta den ritten när de väl gällde. Vi låg den en 4:e plats efter alla ahde ridit. På eftermiddagen gick banhoppningen. Detta gick inte lika bra. De var många som inte klarade den, många bomar föll. Och de även för mig, fick med mig 4 st. Vilket inte var de jag hade hoppats på. Men ett liten tröst var att han var super fin på framhoppningen, men de hjälper inte när man river inne på banan...

Terrängen gick dagen efter på eftermiddagen. Så vi hann titta på både de 4 och 5-åriga hästarna. Vilket var väldigt roligt, de var månag fina hästar.

Sedan var de min tur att galoppera ut i terrängen. Vilket gick kanon bra med nollfel och inom tiden (den ända som klarde tider =) Han är en helt fantastisk terräng häst, han bara söker hinder och gör alltid sitt bästa. Vårt resultat nåde ända upp till ett silver =) Detta trode vi inte efter banhoppningen. Men som alltid är terrängen viktigast!


Cravall under prisutdelning =)

Nu måste jag åka till stallet och rida lite, sedan i kväll blir de hoppträning =)

Hade så bra tills vi ses o hörs igen!!!
Lite av allt =)

Hej hej !!

Nu har jag tagit mig lite tid, för att skriva lite om vad som har hänt under två veckors tid. Hoppas jag får med allt somnhar hänt här.

Kan börja med rapporten från Segersjö där jag och Loppan red vår andra CNC3*. Behöver bara säga, vilken häst jag har =) Kan berätta lite mer i detalj om ni vill detta ;) Min förberedelse var inte den optimala. Innan tävlingen har jag och Peter bjudit på hus och de tog ganska mycket av min uppmärksamhet. Vi fick de huset vi ville ha och vi skulle skriva papper på fredag förmiddag, vi hade tänkt åka till Segersjö runt kl 15,00. Så den dagen var väldigt stressig. Först skriva papper, sedan packa klart, sedan åka ner till banken, sen kunde vi lämna de bakom oss och fokusera på tävlingen. Som ändå var en väldigt viktig tävling för mig. Men väl på plats så kändes allt toppen Loppan var fin och jag skulle rida dressyren morgonen efter.


Loppan och jag efter prisutdelning =)

Lördagen var hon lika fin på framridningen som dagen innan. Jag var ovanligt lugn, hade nog inte tänkt så mycket på vad de var jag skulle in och göra. Så jag gick in och gjorde ett toppen program och fick 55 staff, de räckte till en 5:e plats när alla hade ridit =)  Under efetrmiddagen var de terräng. Banan  var jätte fin, lagon svår tycker jag med några kluriga linjer med stora oxrar. De som gjorde mig nervös var underlaget, regn gudarna hade inte varit på vår sida. De var väldigt blött och halt. Men de var bara till att rida där efter. När jag gick ut så hade bara en ryttare varit nolla på hinder men mycket tidsfel. Så jag tog de lugn och försökte få till en bra runda med noll fel. Och de lyckades jag alldeles utmärkt med, kan inte göra annat på den hästen "Loppan" =) Vi gick i mål med en väldigt bra tid, även om jag tog de lugn och hoppade ett alternativ. När alla hade ridit så hade vi hoppat upp på en 2:a plats =) Kunde vara mer stolt över min häst och faktiskt över mig själv.


Loppan och jag ut ut väderkvarnen! Två galopp språng efter står två STORA häckar, med 2 galoppstrång mellan!

Söndagen var de regnit hela dagen, fran till vi skulle hoppa vår banhoppning och de tackar vi väldigt mycket för. Men de var bara de att de hade gått 4 hopp klasser innan oss på "gräs" banan. Som inte var gräs bana längre utan en lerbana. De var de värsta jag har set, de var ungfär som om ni tänker er en plöjd åker och de har regnat i flera veckor. Ungfär så var de! Tills vi skulle rida la de på grus på alla linjer så de blev lite bättre i alla fall. Framhoppningen stod under vatten så de blev inte många språng man tog där! Men alla var medvetna om de dåliga underlaget så alla red väldigt nogrant och lugnt, så de blev inte många fel ändå. Hindrena var nu ungefär 130 höjd. Loppan och jag kom in näst sist, gruset var nu nertrampat!! Men vi gjorde en toppen runda och kom ut med nollfel =) Ni kan inte föreställa er hur glad jag var!!!!Så den helgen slutatde väldigt lyckat med en 2:a plats i CNC3*(svår klass fälttävlan)

Som sakt har jag och Peter blivit stålta husägare. På fredag tar vi våra saker och flyttar till Forserum. Till ett litet rött enplans hus. Längtar så.... men de är ju in morgon!!!! =)

Hästarna kommer stå kvar på gården hemma och stallet kommer bli mer som ett jobb. De känns väldigt skönt! Har ni vägarna förbi är de bara att komma in och säga hej =)I söndag var de debud start för Casper att gå sin första riktigt dressyr tävling. Detta gjorde han väldigt bra. I LA:1 fick vi 68,19% och en 3:e plats. LA:2 red vi ihop till 63% detta slutade vi på en 2:a plats. (inga komentarer på hur månag som deltog) ;) Så de blev mer en gokännt för honom. Nästa tävling blir MSV hoppas han klarar de =)Casper i början av året!

I morgon åker jag till Flyinge för att rida Breeders final med Cravall. Åker direkt efter jag fått nycklarna till vårt hus =) Hoppas de går lika bra för honom som de gick med Loppan!!

Kommer med rapport efter helgen =)


Hej då på er! Ha de så bra tills vi ses eller hörs igen =)
RSS 2.0